Dagboka fredag 15. juli 2011

Vålerengas første famlende skritt mot verdensherredømme trakk 2312 tilskuere til Ullevål, men det kunne vært verre, vi kunne vært Lyn. Først og fremst: Gratulerer med attenårsdagen i dag, Håvard! Deretter: Mikke Mus- laget fra Kaukasus var bedre enn sitt rykte og de som satsa U på pause fikk seksdobbelt igjen. De to tusen sjelene som satsa … Fortsett å lese «Dagboka fredag 15. juli 2011»

Vålerengas første famlende skritt mot verdensherredømme trakk 2312 tilskuere til Ullevål, men det kunne vært verre, vi kunne vært Lyn.

Først og fremst:
Gratulerer med attenårsdagen i dag, Håvard!

Deretter:
Mikke Mus- laget fra Kaukasus var bedre enn sitt rykte og de som satsa U på pause fikk seksdobbelt igjen. De to tusen sjelene som satsa på underholdning og møtte opp på Ullevål, fikk null. Berre fikk et mål og Vålerenga får det vrient om en uke. Og speaker’n bør få sparken.  Å spelle klubbsangen til Mika holder ikke.  Gjestfrihet er ålreit, men vi skal vel ikke bli helt Ålesund, for å si det med folk på forumet.

Kampen åpnet ganske greit. Her skulle det slaktes. Men etter at Boakye gikk ut med skade før halvtimen var gått, slokna gnisten og det  siste kvarteret av første omgang ble så dørgende kjedelig at vi trodde hele omgangen også var det. Pause uten pølsekø var bra, men andre omgang startet som den første sluttet. Men det gikk seg til. Fra søtti og ut var det bra trøkk. Berre i hovedrollen etter et typisk Berre-mål og flere typiske berre nesten. Men det ble med den ene gållen. Den er for så vidt gull verdt, men vi frykter det kan bli litt lite å gå på i tretti graders tynnluft på smal og humpete bane omringet av altfor ivrige jerevanere som garantert ikke kommer til å spelle Vålerenga Kjerke for å få oss i humør.

I ovrigår sleit RBK lenge før de fikk hull på byllen mot et ganske godt lag fra Bjørnøya eller Jan Mayen. Det ble 5-0 til trønderne til  slutt. FC Mika var mange, mange, mange hakk dårligere enn Breidablikk som ble knust av svake Rosenborg. Vi kan likså godt se sannheten i hvitøyet: Europa er ikke noe for Vålerenga i år. Vi gleder oss veldig om det viser seg at vi tar feil.

Og så:
Ikke en søndag uten torsk og Tromsø, men denne gangen heldigvis ved nordishavets bredder så vi slepper stanken av fiskeslo i hovedstaden etter å ha sløya torskejævler i to ganger førtifem. Same Procedure As Every Sunday. To-tre null, og halveisflausen mot lille Mika er glemt.

Og da begynner det å likne noe. Da er vi der vi skal være og det er bare til å spurte ned til Sjappa og skaffe seg en av de skarve 300  billettene vi har fått tildelt til seriefinalen i Molde lørdag 30. juli. Vi regner med at det blir et uthvilt og skadefritt Vålerenga som stiller på roseplukking den dagen. Ikke det motsatte som vi fryktet. For europakvaliken to dager tidligere tipper vi går uten oss.

Skal vi si dessverre eller heldigvis?

Vålerenga i dag
Sommerquiz på Bohemen klokka 18. Er et av de gale svarene Veigar Páll Gunnarsson?

Legg igjen en kommentar