Dagboka torsdag 7. juli 2011

Dagens tema er fotballpøbler og bøller, hvem de er og hvordan stoppe dem. Takket være en av landets beste sportsblogger, fant vi utdypende og gode svar. I løpet av kort tid har to supporterbusser blitt steina. I Kristiansand ble engaXpressen, supporterbussen fra Gjøvik/Hadeland, ramponert og påført skader for 100.000 kroner. Verre var det i Bergen sist … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 7. juli 2011»

Dagens tema er fotballpøbler og bøller, hvem de er og hvordan stoppe dem. Takket være en av landets beste sportsblogger, fant vi utdypende og gode svar.

I løpet av kort tid har to supporterbusser blitt steina. I Kristiansand ble engaXpressen, supporterbussen fra Gjøvik/Hadeland, ramponert og påført skader for 100.000 kroner. Verre var det i Bergen sist helg da brostein var centimetere fra å ta liv i bussen til Stabæk-supporterne.

– Overlagt drapsforsøk, skriver Satyren på stabæksupporternes hjemmeside.

For fire år siden var det noen som løsnet hjulboltene på bussen til Vålerenga-supporterne, det også i Kristiansand.

– Det er greit at fotball er viktig, men dette er jo rett og slett drapsforsøk. Hvis vi skal begynne å ta livet av hverandre, så kan det være det samme, sa en vålerengasupporter den gangen til Dagbladet.no i følge Fædrelandsvennen.

Og vi har slett ikke glemt at noen tukla med bremsene til en vålerengabuss i Bergen selv om vi har glemt årstallet.

Hva er det som skjer i knollen på dem som gjør sånt? Hvem er de? Hvorfor gjør de det? Og fremfor alt: Hvordan stoppe dem!

Andreas Selliaas har kanskje løsningen. Bortsett fra at han bor på Bøler og er Enga-supporter, jobber han som spesialrådgiver i Norges Idrettsforbund med informasjon og samfunnskontakt. Han skriver bloggen Sportens uutholdelige letthet, som sies å være Norges beste sportsblogg uansett målgruppe.

Og med det setter Dagboka over til

Hvordan stoppe fotballpøbler?

Les og nyt.

Les også:
Overlagt drapsforsøk i Bergen – Stabæk Support
Stopp steinkasting – Ikaros

Legg igjen en kommentar