Dagboka onsdag 22. juni 2011

Europakvalifiseringen er snudd opp ned. TV2 er feid av banen og det ble rekruttlaget også. NFF har fått et tilbud de ikke kunne si nei til, og Sjappa har litt av hvert å by på, men noe er i lengste laget. Akkurat som denne dagboka. Vålerenga 09 Ekstremt hjemmesterke Tromsdalen feide banen med det unge … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 22. juni 2011»

Europakvalifiseringen er snudd opp ned. TV2 er feid av banen og det ble rekruttlaget også. NFF har fått et tilbud de ikke kunne si nei til, og Sjappa har litt av hvert å by på, men noe er i lengste laget. Akkurat som denne dagboka.

Vålerenga 09
Ekstremt hjemmesterke Tromsdalen feide banen med det unge vålerengalaget og ga seg ikke før det sto 9-0. Det ser virkelig mørkt ut for andredivisjonsspill neste år, men undere har skjedd før. Men hva så? Etter omorganiseringen er tredjedivisjon en skarpere arena enn den var tidligere så vi ser ikke den helt store katastrofen med et nedrykk. Vi falt for dette innlegget av Engagutt1986 på forumet:

– Stakkars! Ikke noen god opplevelse for så unge gutter. Man sier at det er viktig at vi holder andrelaget i 2. divisjon fordi det er en bedre uviklingsarena, men utvikler man seg virkelig som fotballspiller ved å få dårlige opplevelser og ofte stortap? Ned i 3. divisjon, få følelsen av å vinne kamper og få god selvtillit. Vi sliter jo ALLTID nedi bånn i 2. div

I hengekampen mot Skeid i morgen stiller Vålerenga 2 garantert et sterkere lag. I går var det bare keeper Gudmund Taksdal Kongshavn som ikke holdt junioralder eller yngre. Rekruttrener Aleksander Olsen  sa dette til vif-fotball.no  før kampen i går:

– Siden disse to kampene kommer så tett kommer vi sannsynligvis til å benytte flere spillere fra a-troppen mot Skeid,

We’re gonna give them an offer they can’t refuse
I går ble det kjent at Canal+ har kjøpt rettighetene til å vise fotball på fjernsyn. De kom med et fett tilbud til NFF som de ville trekke om andre aktører ble invitert på budrunde. NFF har tidligere vist at de støtter korrupsjon, det så vi sist da de stemte for Blatter som sjef for FIFA. At vi nevner dette i sammenheng med salg av norsk fotball under bordet, er rett og slett en tilfeldighet. Men T-skjorta med MAFIFA-motivet er altså i salg i Sjappa. Den kan bli din for 100 spenn. Burde vi ha en med Yngve på òg? Litt sånn MAFINØFF?

Vi er for øvrig temmelig likeglade. VPN er ikke sofasupporternes hjemmeside, og vi går ikke i krigen for at alle som ikke går på kamp på død og liv må ha godbitene gratis. Selvsagt litt surt å betale for borteturen du ikke har råd eller tid til, men det viktigste er vel at kampen blir vist. Vi er ikke fjerne fra tanken om at framtida for supporterne blir bedre enn det er med det uforutsigbare TV2-opplegget vi har nå.  Canal+ er ikke avhengig av beste TV-tid for overføring av kampene.  Med seks av sju (Ja, i 2013 har vi 14-klubbserie!) kamper som er uavhengig av reklameinntekter i beste sendetid, er sjansen stor for at vi slipper unna både seinkveldkampen søndag klokka 20, den forhatte mandagskampen og den tilfeldige fredagsmatchen.

Til sjuende og sist kommer det selvsagt litt an på hvilken aktør som gidder å kjøpe den sjuende og siste kampen i tippeligarunden.  Vi ser for oss at Canal+ kjører superhelger med tre lørdag og fire søndag, mens MAX tviholder på fredagen for sin ene. Fotball skal spilles i helgene. Det får vi lettest til med100% betalings-TV.

XL – Ekstra lang?
Vi har i all hemmelighet pressa oss inn i prøverommet i Sjappa. Med oss hadde vi et lager T-trøyer med kostholdsråd og pipipper på brystet. Én som vi trodde passet, én ett nummer større for sikkerhets skyld, og én til virkelig å vokse i. Litt som forventet passet ikke den første, så vi ga oss i kast med XL-en. Neida. Nesten like trang, men mye lengre. Greit nok å dekke rørleggersprekken, men dette var i overkant. 2XL var utsolgt. Håpet lå i 3-er’n. Niks. Litt løsere i snippen, en antydning ledigere rundt magan enn en vanlig enkel L, vi innrømmer det. Men lengden da, mann!  Ankelsid. Knekort for dem med fullt utvokst  klansmage. Klart det er lengden det kommer an på, men det e’kke alltid like stilig å se ut som Minsten i de sju dvergene eller babyen hos Skipper’n og Petra i klesveien. Lett å snuble er det også.

Sjapperådet har tydeligvis en jobb å gjøre. Ikke minst når det gjelder å definere L.

=Enga nr 7
Fanzina er i salg i Sjappa. En grei samling rølp og alvor, kanskje  med en liten overvekt av det siste. Gøy på landet tar kaka, det er historien om vålerengasupporteren som flytta til Odalen der ingen skulle tru at nokon skulle bu, men så gjorde dem det allikevel . Stakkaren skal reparere Vålerenga-biken sin og møter gamle og unge møkkamenn i bondenorge. En gripende hverdagstragedie.

Vi berikes av fotballbok- og magasinanmeldelser i fleng og finner ellers mye supporterpolitisk stoff. For eksempel samtalen med Svenska Fotbollssupporterunionen der SFSU skryter av Klanen:

– STORA och mycket imponerande. En inspiration för hela Norden

For 20 små spenn får du denne blekka, og om du i tillegg leser den får du med deg vesentlige ting omkring fotballstreiken som du sikkert ikke visste, for eksempel at det er grunn til å se til Åråsen neste gang man skal forhandle sko. Og du får med deg flere grunner til å hate Sogndal enn bare Eirik Bakke,Tommy Øren, Tone Damli Aaberge og Yngve Hallén. Stikkord rasisme. Vi siterer:

– I tillegg har de ikke endret menneskesyn der oppe, skal jeg tro diverse diskusjonsfora om norsk fotball.  Opptil flere ganger har jeg sett Saftkokarar som bruker uttrykket “jag dei i elva” om motstandernes mørkhudede spillere. 

VPN får også sitt pass påskrevet i historieleksjonen om Supporterkonger opp gjennom tidene. Sammen med =Enga hører VPN til overklassekongene. Her har vi å gjøre med en ullen kongsrekke:

– Disse lysskye folka kjører på ukjent agenda og driver gjerne med forskjellige typer av skriblerier hvor de kan være fullstendig anonyme og tilbaketrukne fra det offentlige liv. For å bevare en aura av mystikk og dritlukt rundt seg selv vegrer de seg for å signere tastetrykkene sine.

Herlig!

Korrekser og korrigeringer
En hissig leser minnet oss på at det ikke går an å slakte noen to ganger slik vi skrev i Dagboka i går. Nei da, FC Mika skal ikke slaktes to ganger i juli. Det vi mente var slakting i første kamp og kun partering i den andre. Ikke motsatt, selv om oppsettet nå er snudd på hue. Siden det kryr av lag i Jerevan som skal kvalifisere seg til gruppespill i Europa, har UEFA vendt ryggen til tidligere vedtak og bestemt at Vålerenga skal spille hjemmekamp først. Altså:

Vålerenga – FC Mika, Ullevaal stadion, torsdag 14. juli kl. 19.00
FC Mika – Vålerenga, Mika stadium, torsdag 21. juli kl. 18.00 lokal tid – kl. 15.00 norsk tid

Les mer på vif-fotball.no

Vålerenga i dag
Nyte Bojans utsagn i VG
–  Går ting som jeg håper kan jeg avslutte karrieren her i Vålerenga.

Legg igjen en kommentar