Vålerenga-Sarpsborg 08 2-0

Bojan var den store, kreative spilleren som fiksa måla. Kone hadde et lovende innhopp og var nær på jomfrugoallen. Hæstad var oppofrende, og Fellah så bedre ut enn på lenge.  Selv om motstanderen var svak  er dette noe å bygge videre på. Herlig, Vålerenga! Kampfakta Vålerenga – Sarpsborg 08  2-0 Tippeligaens 12.runde – Ullevaal Stadion 19.06.2011 – 14.208 tilskuere … Fortsett å lese «Vålerenga-Sarpsborg 08 2-0»

Bojan var den store, kreative spilleren som fiksa måla. Kone hadde et lovende innhopp og var nær på jomfrugoallen. Hæstad var oppofrende, og Fellah så bedre ut enn på lenge.  Selv om motstanderen var svak  er dette noe å bygge videre på. Herlig, Vålerenga!

Kampfakta

Vålerenga – Sarpsborg 08  2-0
Tippeligaens 12.runde – Ullevaal Stadion 19.06.2011 – 14.208 tilskuere

Mål
1-0 42.min – Fellah
2-0 78.min – Bojan

Vålerengas lagoppstilling:
Lars Hirschfeld – Freddy dos Santos, André Muri, Stefan Strandberg, Andreas Nordvik – Kristofer Hæstad (kpt.) (Stoor, 65.min), Harmeet Singh – Bojan Zajic – Fegor Ogude, Mohammed Fellah, Håvard Nielsen(Koné, 65.min)

Innbytterbenken: Gudmund Taksdal Kongshavn, Fredrik Stoor, Sidoine Oussou, Yssouf Koné, Isaac Boakye, Adnan Haidar, Chuma Anene

Bøndas lagoppstilling:
Magnus Hjulstad – Hugues Wembangomo, Kjetil Berge (kpt.), Ole Heieren Hansen, Jo Nymo Matland – Joachim Jørgensen – Tom Erik Breive, Joakim Eyde (Jonvik, 67.min) – Morten Giæver – Glenn Roberts (Hoås,55.min) , Martin Wiig

Bønder som ikke ble valgt som startbønder: Joacim Heier, Berat Jusufi, Øyvind Hoås, Mehmed Divanovic, Magnar Ødegaard, Erik Jonvik, Michael Trulsen

Gule kort Vålerenga:  Bojan (54.min), Ogude (80.min)
Ingen kort til bønda

Dommerkvartett: Tommy Skjerven (Hoveddommer), Geir Åge Masovn Holen, Dag Roger Nebben, Trygve Kjensli (fjerdedommer).

Kampinntrykk

Før kampen
Det er 10 minutter til kampen starter og tippeligamusikken spruter ut over anlegget, endelig skal VIF i aksjon igjen etter en lengre pause som i følge Martin har vært helt perfekt for laget. For det er vel en dårlig bevart hemmelighet – evt. ingen hemmelighet i det hele tatt – at Vålerenga har kommet skjevt ut av startblokkene i årets sesong. Skader tar noe av skylden, men dårlig spill og håpløse taktiske valg får vel stå frem og ta sin del av skylden de også. Men nå, nå er det på tide å slutte med det som ikke er fullt så bra, og bare komme oss tilbake dit vi var i fjor, så hvorfor ikke bare gjøre det en deilig søndags kveld i midten av juni.

1. omgang
Kampen har vart i 25 sekunder før Vålerenga kommer seg til en flott sjanse, VIF kombinerer flott utenfor 16.meteren til Sarpsborg med en fin stikker inn til Fellah, som legger tilbake og Bojan kommer på et skudd fra rundt 16 meter, skuddet har retning mot lengste, men blir reddet, returen blir det lite ut av da en av våre blåser den utenfor – er dette resultatet av pausen vår,  eller var ikke S-08 helt klare?

Sarpsborg sin høyreback prøver å drible seg oppover i banen, men mister ballen til Håvard Nielsen som tar ballen og setter fart fremover, spiller inn mot midten til Bojan som venter ut situasjonen før han ser opp og legger merke til Nielsen som har satt fart ut mot høyrekanten – en presis pasning fra Bojan ender opp hos Nielsen som legger hardt inn foran mål der Fellah er noen centimetere unna ballen i det han skal skli den inn – frisk start fra Vålerenga som ikke lar Særssborj få kjenne på ballen så mye.

Av andre nyheter så kan det meldes at en av sangene til gjengen fra Sarpsborg er “Hvor er vi nå?” – trenger ikke legge til så altfor mye der, annet enn at når man er på tur så lønner det seg å følge litt med. Mer passende er vel om vi spør “Hvor kommer dere fra? Sarp…hva for noe? – Nei seriøst hvor er det?”

Uret på Ullevaal viser 15 min og Vålerenga har gjort akkurat som de vil, banespillet har foregått på den noe slitte delen av matta foran Klanen (Takk skarru faen meg ha, Bon Jovi!) og det eneste gjestene har hatt er et par innlegg fra høyrekanten samt et forsøk fra Glenn Roberts på noe greier, men det funket dårlig.

Et nytt kvarter har gått og kampen er mer åpen, S-08 kommer seg litt høyere i banen og skaper et par kvartsjanser, de har ballen mer og da blir det vanskeligere for oss å score. Største motstanderen til Vålerenga de første 30 minuttene av denne kampen har vært Vålerenga, den sårt savnede aggresjonen er tilbake, men presisjonen mangler det fortsatt en del på, men Sarpsborg spiller jo ikke akkurat champagnefotball de heller, så det Vålerenga har prestert første 30 er mer enn nok til å spille gjestene våre trill rundt – noe så uhøflig å ta i mot gjester for så å le av dem.

Etter 40.min så skal det endelig løsne for Vålerenga foran mål, Bojan får en pasning fra Freddy ute på høyresiden og legger et hardt innlegg mot Ogude som er ved første stolpe, Ogude bommer men det gjør ingenting fordi ballen havner hos Fellah som får den i beina 4½ centimeter fra mål og dermed så er det jo jævla greit – 100% fortjent uten tvil. La oss håpe på ketchup-effekten?

Lagene går til pause med 1-0 etter en omgang fylt av mange personlige feil, men også masse bra spill for alle som elsker enga – for de som var på Ullevaal i fjor så kunne man smått få litt flashbacks til tider. 1-0 rett før pause og det som må være en god følelse for våre menn. Kan ikke bli noe annet enn en bra 2.omgang?

2. omgang
Etter 15 minutter med vanning av banen (ufrivillig) så er lagene i gang igjen, ingen bytter for noen av lagene.

Aggressiviteten til Vålerenga betaler seg nok en gang da de stresser S-08 sitt forsvar til å gjøre nok en feil, Fellah får ballen midt på 16.meteren med en spiller foran seg og klarer selvfølgelig å treffe han når han fyrer av – på returen kommer Hæstad til et nytt skudd som har en ganske bra retning, men blir slått til corner.

Lite slag i trynet for alle som heier på Vålerenga i det 63.min da Hæstad må forlate banen etter å ha delvis slått opp igjen lyskeskaden, stakar fyr – vi føler med deg og blomster er på vei i posten…det med blomstene fant jeg på, men tanken var god?

Vi gjør 2 spillerbytter, Hæstad ut for Stoor og Nielsen ut for Koné.

Ikke så altfor mye som skjer akkurat nå, vært skader og et par bytter så spillet er rolig og ingen av lagene har noe voldsomt grep på kampen selv om VIF kommer seg oppover i banen oftere enn Sarpsborg.

Skader og bytter til side, det er gammel historie nå og kampen fortsetter – Koné får ballen midt på banen med kun et par spillere mellom seg og målet, han holder på ballen i det resten av laget flytter seg fremover (Herlig, er det ikke?) og ender opp med – etter litt flaks – å få en avslutning som går lavt mot venstre hjørnet, keeper slår til corner men så herlig det er med en som tørr å prøve på skudd uten å være inni målet.

Kanonaden fortsetter i det Bojan dribler nede ved dørlinjen, slår hardt inn mot mål og ballen treffer et sarspborgbein og triller rett utenfor mål, til corner.

Corneren blir slått midt ut i feltet hvor Muri vinner klart og får headet den rett på mål, dessverre så står det en pikk der og redder på streken, hvorfor leder vi bare 1-0?

Ja hvorfor leder vi bare 1-0? Jeg spurte Bojan om dette via telepati i det han skulle ta en corner i det 78.min, svaret jeg fikk var ”Watch this”, og jeg så, han tok corneren og uten noe mere fuzz så var det 2-0. Bojan fortalte meg senere (Igjen, via telepati så klart) at han var ganske så lei av å legge perfekte cornere hele tiden for at de andre på laget så skal kaste bort sjansen, så han puttern likeså greit selv – enklere på det måten.

Med 2-0 må Sarpsborg ofre fremover, dette åpner naturligvis opp for overganger for Vålerenga sin del – men det er ikke der sjansene kommer, sjansen kommer av blant annet av at Haidar dribler seg innover i feltet og prøver på å curle ballen i lengste, nok en god redning fra kanskje den eneste spilleren på S-08 som får godkjent i dagens kamp.

Klokka på Ullevaal går tom for tid og Skjerven blåser av det som har vært en meget underholdende fotballkamp for oss som holdt med riktig lag, de som et eller annet sted i livet har tatt så totalt feil at de nå heier på Sarspsborg 08, hadde det kanskje ikke like artig – men de fikk da seg en tur til Oslo OG de fikk se Vålerenga så de har sikkert hatt et fantastisk avbrekk fra den kjedelig hverdagen de må ha der nede.

Med dette så ligger vi altså an til å innta 3.plassen om hengekampene vinnes og alt tatt i betraktning så er det alt annet enn dårlig. Pilen for laget peker oppover – og det gjør humøret for alle som elsker enga også.

For en fantastisk sommer vi har i vente!

Spillerbørs Vålerenga 4-2-1-3

 Hirschfeld 5

dos Santos 5
Muri 5
Strandberg 6
Nordvik 4

Hæstad 7
Singh 5

Zajic 7 BB

Ogude 5
Fellah 6
Nielsen 5

Innbyttere:

Stoor 63 min 5
Kone 64 min 5
Haidar 72 min for kort tid.

Legg igjen en kommentar