Dagboka tirsdag 21. juni 2011

Dagen i dag markerer at det går mot mørkere tider for de fleste, men ikke for oss. Søndag så vi lyset. I dag ser vi på første kapittel i et lysende europaeventyr. FC Mika Fakta om vårt første offer på veien til europaherredømme finnes på vif-fotball som har bladd opp tørre tall fra hjemmesida til FC … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 21. juni 2011»

Dagen i dag markerer at det går mot mørkere tider for de fleste, men ikke for oss. Søndag så vi lyset. I dag ser vi på første kapittel i et lysende europaeventyr.

FC Mika
Fakta om vårt første offer på veien til europaherredømme finnes på vif-fotball som har bladd opp tørre tall fra hjemmesida til FC Mika via Wikipedia. Der kan du lese om en klubb med identitets- og navneproblemer, ikke helt ulikt vårt sist nedlagte bytte, Sarpsborg 08 (se dagboka i går)

Klubben ble født i 1985 og døpt Olimpia, men på grunn av alt for få konsonanter var det umulig for armenere flest å uttale navnet, så klubben benyttet seg av angrefristen og skiftet til det mer velklingende Kasakh Ashtarak før året var gått. Så gikk det fjorten år, og på konfirmasjonsdagen krevde den nye adoptivfaren, Mikhail Baghdasarov, umiddelbar navneendring til Mika-Kasakh Ashtarak til ære for seg selv og sine velgjerninger. Her rabler det litt for vif-fotball som ser på dette som en sammenslåing. VPNs tolketjeneste hevder at klubben delte seg året etter, altså i 2000. Splittelsen resulterte i to klubber: Kasakh Ashtarak, som beholdt navn, logo, historie og statistikk, og Mika F.C. Ashtarak, mens vif-fotball hevder at FC Mika ble en ny klubb og at dette var starten på Mika F.C. Ashtarak. Translatørkorpset vårt syns vif-media viser en horribel mangel på logikk og mener det var motsatt. Åkke som, det er FC Mika Vålerenga har fått æren av å slakte to ganger i løpet av juli.

FC Mika ligger for tiden trygt plassert på midten i den armenske 8-klubbsligaen, åtte poeng bak Ulisses og ti foran fjellbønda fra Ararat.

Ararat
Det har rent mye vann i havet siden Noah strandet på Ararats fjell, sies det. Men VPNs historielag sitter inne med indisier på at det snarere er tvert i mot. Det har nemlig rent veldig mye hav ut i sanden siden den gangen.

Slettelandet under den isdekte vulkantoppen ble befolket av alle jordens dyr som strømmet ut av arken i et kappløp, (eller parløp om du vil), om de beste beitemarkene. Et av parene grunnla en by som seinere slekter opphøyet til hovedstad, og et par av disse slektningene rydda deretter plass til fotballbanen som i dag kan huse 7-8000 tilskuere, med andre ord mer enn tilstrekkelig for Jerevans million innbyggere som stort sett ( iallfall matematisk sett) driter i FC Mika. Som Noah er Ararat en gammel gubbe uten ild, så askeskyer vil ikke utgjøre noen trussel i luftrommet over Mika Stadium, heller ikke mot flytrafikken generelt eller mot Klanen Airways spesielt.

Klanen Airways speaking:
Klanen Airways er i gang med arbeidet for å få til en chartertur til bortekampen i Europa League kvalifiseringa mot FC Mika. Kampen spilles 14. juli i Yerevan. De som er interessert i informasjon om turen kan melde det på e-post til frode [ætt] sjappa [dått] net, så vil man motta informasjon så fort Klanen har noe klart i forbindelse med turen.

Ellers?
Joda. Vi sprengleser =Enga nr 7 og vi har prøvd å tilpasse oss nye trøyer i Sjappa. Mer om det i morgen.

Vålerenga i dag
Martin angrer på at han leide ut Mos (Nettavisen) og Mos åpner for å bli i Tromsø (VG)

Legg igjen en kommentar