Gabardinmannen ser på Portugal

Gabardinmannen ringte redaksjonen i VPN torsdag og gamle Gabbis var redd. Han hadde dradd seg så mye i kølla på himmelspretten at han var redd den skulle løsne. Desken visste råd og anbefalte en landslagsspesial. Ikke bare sikrer det at du får ekstra lesestoff, men det sikrer også at Gabardinmannen fortsatt har noe å blotte … Fortsett å lese «Gabardinmannen ser på Portugal»

Gabardinmannen ringte redaksjonen i VPN torsdag og gamle Gabbis var redd. Han hadde dradd seg så mye i kølla på himmelspretten at han var redd den skulle løsne. Desken visste råd og anbefalte en landslagsspesial. Ikke bare sikrer det at du får ekstra lesestoff, men det sikrer også at Gabardinmannen fortsatt har noe å blotte neste gang han river opp frakken foran jentemusikken. Nærmere definisjonen på vinn-vinn er det vel knapt mulig å komme!

Spanias samer
Ja, det er det første jeg tenker når jeg tenker på portugisere. Relativt kortvokste og mørke i luggen vasser de rundt i et hjørne av det som burde vært en naturlig del av Spania. Spansk er et verdensspråk, portugisisk er en avart som spanjolene ikke skjønner og ikke bryr seg nevneverdig om å forstå heller. Jeg veit ikke hvorfor ikke Spania bare har tatt herredømme over denne smale kyststripa, trolig skyldes det rett og slett at de ikke finner det spesielt interessant. Portugisere er som bergensere: De klamrer seg til kysten og veit at det bare er et spørsmål om tid før storebror kommer og dytter dem i sjøen.

Sjøfarerne
Snakker du med portugisere så er de stolte av sine sjøfarere som reiste verden rundt på såkalte oppdagelsesreiser. Litt drøyt å kalle det oppdagelsesreiser når det allerede bodde flust med folk overalt dem kom. Snakker du med spanjolene er portugisiske sjøfarere de feigeste og simpleste blant mennesker. Stort sett så var det snakk om folk som reiste til sjøs kun for å rømme fra barnebidrag og den spanske kongens skatteoppkrevere. Mens de andre kolonimaktene har trukket seg ut og avkolonisert landa de okkuperte har Portugal stort sett blitt tuppa på hue og ræva ut av sine tidligere koloniland. Brasil kasta dem ut, Angola og India tuppa dem på sjøen, i det hele tatt har Portugal fått mye fik opp igjennom historien.

Portugisiske drikkevarer
Spania, Frankrike og Italia er land som kan produsere vin. Portugal har bare portvin, men det er vel ikke bare, vil noen tenke. Jo det er faktisk det. Portvin er verken vin eller sprit, det er en sånn type vin som bestemora di laga av druer eller plommer og som gjæra seg i form utover høsten. Til jul hadde hun sin portvinsvariant og den smakte ikke godt den heller.  Det eneste portvin er godt for, er å lage røde neser på de stakkarne som slumper til å drikke jævelskapen.

Den spriten portugiserne er mest kjent i for i Norge er dødsspriten som med jevne mellomrom har flommet oppover til Norge og tatt livet av mang en spritglad gubbe de siste tyve årene.  Mentanolspriten sier alt om Portugal og de tør å snakke om kynisme relatert til fotball, vi veit i det minste forskjell på det som skal på bilen og det som skal i kjeften.

Portugisisk mat
I Portugal lever dem tydeligvis etter mottoet om at millioner av fluer ikke kan ta feil. Nasjonalretten er bacalao. Norsk fisk som har hengt som fluemagneter i Nord-Norge i måneder blir tillført vann, ketchup og poteter. Moser du alt dette i ei smørje og koker det over lav varme i timesvis, ja da har du klart å lage en fiskerett som får kattene i nabolaget til å rømme og portugisere til å sikle.

Portugisisk fotball
Alt handler egentlig om Christiano Ronaldo  (må ikke forveksles med Ronaldo fotballspilleren), og balljåleri. Ballen skal hæppes og kjæles med, kanskje ikke så rart Christiano Ronaldo er den største eksponenten for dette. Ballen er vel det eneste han har kjæla med siden tenårene uten å måtte betale for seg. Christiano Ronaldo er kanskje ikke verdens beste fotballspiller, men om ikke annet kan han trøste seg med at han er verdens i særklasse mest kjente horekunde, og det er da noe det også. Lagkameraten Nani var også med Ronaldo og kjøpte horer i London.  Tyesa – som frøkna av den lettere garde som ble med Nani het –  kunne etterpå gi Nani følgende lite flatterende attest: ”Jeg husker at manndommen hans var rart formet. Det varte i fem minutter”. Jeg tror ikke jeg vil dvele ved formen på Nanis lem, men tilstår at jeg lurer. Heldigvis skal vi spille mot dem og ikke ligge med dem, ellers så ser jeg for meg uker med kløe.

Kampen
Portugisisk jåleri og forfining av mannesporten fotball møter fotballverdenens smarteste og galeste mann. Traust norsk ungdom møter hjemmebrennere og horekunder, det nærmer seg kamp og det nærmer seg VM! Drillo har sine mangler han også, men å jekke ned jålebukker som går med nesa i sky og tror dem eier definisjonen på hvordan fotball skal spilles, der er det ingen som slår Egil Roger.

Bakka-Bakkalao!

Legg igjen en kommentar