For Enga skal til Europa…

Vi ligger åtte poeng bak serielederne Tromsø og Strømsgodset, og ”Norges beste menn” er på vei til Portugal for å ødelegge en fotballkamp. Det regner når jeg skriver dette. Det er cirka to uker til neste Vålerenga-kamp, og jeg er faktisk glad for at det er fotballpause. Men du verden, sommeren har ikke en gang … Fortsett å lese «For Enga skal til Europa…»

Vi ligger åtte poeng bak serielederne Tromsø og Strømsgodset, og ”Norges beste menn” er på vei til Portugal for å ødelegge en fotballkamp.

Det regner når jeg skriver dette. Det er cirka to uker til neste Vålerenga-kamp, og jeg er faktisk glad for at det er fotballpause. Men du verden, sommeren har ikke en gang begynt i Norge. Det er spilt ni serierunder og absolutt ingen ting er avgjort. Husker du sommeren 2002? Lyn ledet serien og hadde ti poengs forsprang på Rosenborg. Da serien var over var Rosenborg selvsagt seriemester, og det med ni poengs margin til Lyn. På den tiden var serien over etter 26 spilte kamper.

Eller hva med 2006? Brann hadde 24 poeng og ledet serien suverent etter 10 serierunder, Rosenborg hadde 14 poeng. Bergenserne skålte i champagne. Da serien var over var Rosenborg igjen seriemester, denne gang med sju poengs margin til Brann.

Det er bare å fastslå at den lottoligaen som utgjør norsk eliteserie ikke deler ut noen medaljer i 2011 før første søndag i advent, altså 27. november. Og selv om årets serieåpning ikke har styrket meg i troen på at Vålerenga får medaljer, kan mye fremdeles skje.

Dessuten har vi en gulrot som vi får smake på i juli: Det blir tur ut i Europa. Vi entrer UEFA Europa League i andre kvalifiseringsrunde, som spilles 14. og 21. juli, og vi får antagelig en overkommelig motstander som Mika fra Armenia, Rabotnicki fra Makedonia eller et hviterussisk lag som for eksempel DNEPR Mogilev. Sistnevnte lag slo forresten ut Stabæk i andre kvalifiserende runde i europacupen i fjor.

Molde slet seg til tredje runde på flere scorede bortemål før de ble slått ut i tredje runde av Stuttgart.

Hvem vi møter blir klart mandag 20. juni. Da er det trekning av første og andre kvalifiserende runde i UEFAs hovedkvarter i Nyon i Sveits. Samme dag møter vi Sarpsborg 08 på Ullevaal stadion. Og med tre poeng mot Odd Grenland torsdag 16. juni, og tre poeng mot Sarpsborg, bør alle muligheter fremdeles være åpne.

For det er grunn til å minne om at Vålerenga gikk inn i årets serieåpning med store skadeproblemer, og selv om alle forventet at de skulle være i medaljekampen i år, er det mer regelen enn unntaket at sølvvinneren i Tippeligaen faller nedover tabellen året etter. Men hva gjør det så lenge vi tar Europa med storm?

Det er ikke stort mer igjen å ta denne sesongen vi som vanlig skulle ta alt

En kommentar til «For Enga skal til Europa…»

Legg igjen en kommentar