Gabardinmannen om Sogndal

Nedturen er over, oppturen begynner mellom frukttrær og banjoer i ei fjellbygd ettertrykkelig satt på kartet av Olav Stedje og snart fjerna fra både kart og Tippeliga av Martin Andresen. ”Sogndal mot oslobygdi” og ”Sundag vitjar Vålerenga Fosshaugane Campus” står det på hjemmesidene til Sogndal. Jeg er usikker på hva det betyr, men er mest … Fortsett å lese «Gabardinmannen om Sogndal»

Nedturen er over, oppturen begynner mellom frukttrær og banjoer i ei fjellbygd ettertrykkelig satt på kartet av Olav Stedje og snart fjerna fra både kart og Tippeliga av Martin Andresen.

”Sogndal mot oslobygdi” og ”Sundag vitjar Vålerenga Fosshaugane Campus” står det på hjemmesidene til Sogndal. Jeg er usikker på hva det betyr, men er mest overraska over at man har internett og hjemmeside i ei bygd som har fostra Olav Stedje, Eirik Bakke og Liv Signe Navarsete.

Darwin tok feil
Hør på dialekta dems og se hvordan de går, står og oppfører seg. Skulle jeg lett etter den siste Mohikaner hadde jeg starta i Sogndal. De har riktignok produsert en og en annen feilvare som Tone Damli Åberge, men ellers så beviser de at Darwin tok feil. Her overlever tydeligvis alt, og det den neste generasjonen er lik, er de siste hundre før dem. Jeg sier bare Eirik Bakke og Darwin har tapt; å spille Eirik Bakke-kortet er som å spille trumf i genpoker. Vikingene drakk mjød og fløy rundt og laga faenskap i fylla. Vel, se på Eirik Bakka og fortell meg hva som har utvikla seg de siste 1000 åra.

Hadde Eirik Bakke vært på tribunen, ville ikke Eirik Bakke vært på tribunen, for vi har heldigvis regler om oppførsel på vår side av gjerdet.

Fosshaugane Campus
Fint skal det være, campus i Sogndal er som jomfru i Finmark. Det er lite troverdig. Campus beskriver universitetsområde med bibliotek, i Sogndal bruker de navnet på fotballbana si. Den eneste forklaringen må være at programmet på Sogndals hjemmekamper må være bygdas eneste trykksak og det nærmeste dem kommer en lesesituasjon.

Liv Signe Navarsete
Liv Signe Hundere Navarsete for å være helt presis. Hva tenker dem på når dem gjør Sogndals store datter til talsmann for noe dem vil gjøre så populært som mulig. Jeg mener bønder hadde fra før en tøff veg å gå, lemenet Liv Signe Naversete er den som skal fylle oss med sympati og glede når vi tenker på bønder. Vi veit hun kan alt og at hun jobber hele natta, bortsett fra det er det vanskelig å høre hva politikkens svar på Sverre i Pondus egentlig sier. Hun kjemper en evig kamp for at alle tog og motorveier skal inn i en tunnel som munner ut i Sogndal sentrum. Uansett er Liv Signe Sogndals mest kjente person. Det sier litt om hva bygda har å bidra med.

Eit snøggkurs i sognamaol
Har du ein navar i Sogn, da går du med merkbar stor ståpikk under bunaden. Hva da når du lyder navnet Liv Signe Hundere Navarsete? – Liv velsigner hundre ståkukker i rass, er en mulig tolkning av bokstavblandinga kommunalminsisteren vår sliter med. Om eg veit ke eg pratar om eller ei, så er det ikke hva Liv signerer under stakken som er budskapet her, men det løner seg altso å vera budd pao store mistydingar når du opnar kjeften vestafjells.

Kampen søndag
Nedturen er over, oppturen begynner mellom frukttrær og banjoer i ei fjellbygd ettertrykkelig satt på kartet av Olav Stedje og snart fjerna fra både kart og Tippeliga av Martin Andresen.

Legg igjen en kommentar