Dagboka torsdag 26. mai 2011

Noen er på vei mot Ullevaal mens vi må nøye oss med Sogndal. Ingen grunn til å ta på vei for det, men med Morten P stiller det seg annerledes. Cup er cup og mindre og mindre interessant etter hvert som rundene går. I går forsvant damene våre, så for oss på Vålerenga er det … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 26. mai 2011»

Noen er på vei mot Ullevaal mens vi må nøye oss med Sogndal. Ingen grunn til å ta på vei for det, men med Morten P stiller det seg annerledes.

Cup er cup og mindre og mindre interessant etter hvert som rundene går. I går forsvant damene våre, så for oss på Vålerenga er det bare skadefrohet igjen når det gjelder kampen om bøtta, for eksempel storkose oss over at Rosenborg sleit som faen mot Byåsen og heldigvis fiksa det til slutt så de får nok en kamp å sløse bort kreftene sine på.

Til sjuende og sist er det bare to lag igjen i sjuende runde, og kun ett av dem får oppleve den sjuende himmel. Likså godt å bli ferdig med det så tidlig som mulig. Ja, blemma på Grefsen var faktisk en stor serietaktisk triumf for Vålerenga. Sammen med den forbanna streiken har cupflausen sørga for en uhyre viktig hvilepause for årets gullkandidater, mens neste motstander i serien, Sogndal, sleit seg ut mot lille Asker i går.

VPNs spion på Fosshaugane Campus fikk med seg at Sogndal gjennomførte en tvers igjennom planløs kamp med spark og spenn i hytt og pine. 1-0 etter keepertabbe de luxe, og 2-0 på overtid da Asker var på vei til garderoben. Asker sto alt i alt for de farligste sjansene og burde ha sendt eplebønda på fjorden tidlig i første omgang.

– I dag var det ikkje Tippeliga-standard over spelet vårt. Vi må opp mange hakk om det skal bli tre poeng mot Vålerenga i helga. Dei er naturlige favorittar, sa sogndalkaptein Even Hovland til Firda etter kampen.

VPNs utsendte er hjertens enig, og om Vålerenga ikke fikser dette søndag er det bare å glemme medaljene og ta sikte på en tøff høst i bånn. Og på lenger sikt kanskje vurdere å gi opp tribuneslitinga. Fotball a la Sogndal i går er langt fra verdt penga. Det er for så vidt ikke denne dagboka heller, selv om vi ikke mottar honorar. Tenk så greit det hadde vært å kunne brødfø seg på å lire av seg møl. Sånn som han dusten i Dagbladet. Les mer om Morten P her.

Hvordan livskvaliteten hans er vet vi lite om, men noe sier oss at han ikke har råd til frisør, så det indikerer vel at du ikke blir feit av å skrive Dagbok i Dagbladet heller. Men Morten P tjener altså penger på det så sant han leverer.

Så han er nødt til å finne på noe.

Hele tiden.

Selv om det ikke er.

Noe å skrive hjem om.


Måten Morten P har fornyet skriftlig norsk på er temmelig tåpelig. Måten han konstruerer problemer kun for å levere for fortsatt å stå på lønningslista er enda verre. Eksempelvis kaster han seg over Klanen i sitt korstog for trygt tribuneliv, mens han glatt glemmer å nevne småting som gjerdet som svikta foran en skandaløst overfylt bortefelt i Fredrikstad.

Og med dette er vi tilbake til saftbygdi. Der rakna også tribunen en gang selv om det er over ti år siden. Det var sikkert Klanens skyld, eller hva tror du, Morten? Det var den gangen da det bare var en simpel Fosshaug. Nå har eplemoserne fått Campus i tillegg der oppe i skogholtet. Utedassene er borte, tribunen er under tak. Mye fungerer i Sogndal, men altså ikke ute på banen.

Vålerenga i dag
So ro, Enga-mann,
nå er dagen over.
Denne dagens dagbokmann
legger seg og sover

Legg igjen en kommentar