Familiefest i Spikersuppa

Vålerenga inviterte til folkefest i Spikersuppa på lørdag. Flere tusen var i følge ryktene innom, maskoten ”Tippen” ble presentert og Vinni satte tonen før en håndfull spillere entret podiet for å synge Kjerka. En halvfeit gamlis som har rukket å bli tydelig grinete i sin alderdom er ikke målgruppa for et slikt arrangement. Derfor må … Fortsett å lese «Familiefest i Spikersuppa»

Vålerenga inviterte til folkefest i Spikersuppa på lørdag. Flere tusen var i følge ryktene innom, maskoten ”Tippen” ble presentert og Vinni satte tonen før en håndfull spillere entret podiet for å synge Kjerka.

En halvfeit gamlis som har rukket å bli tydelig grinete i sin alderdom er ikke målgruppa for et slikt arrangement. Derfor må man se på de andre om dette faktisk er en bra greie. Ungene virka fornøyde der de fikk deformerte ballonger av Engaklovnen. I tilegg til de klovnene som har vist seg på fotballbanen så langt i år har man altså brukt penger på å leie inn en proff klovn. Sikkert ikke dumt. De litt eldre ungene stabba rundt med armene fulle av reklameartikler de hadde vunnet i alt for enkle konkurranser arrangert av klubbens sponsorer. Fortjener man virkelig ei trøye om man klarer å tuppe en ball? Åpenbart.

Av en eller annen grunn var dama til skuespilleren Axel Hennie invitert til å synge. Hun er fra Sogndal, men har visst pådratt seg såpass mye Oslokølle at hun er blitt litt glad i Vålerenga også. Vinni, han litt slæske karen fra Nordstrand, spilte også opp til dans. Også det blir helt feil siden jeg digger fyren og måten han ræpper på, men han har ikke laga en Vålerengalåt enda? Få ut finger’n!

 

Unga gikk av skaftet da Vålerengas maskot ble introdusert. Det er en loppebefengt katt som lyder navnet ”Tippen” og manifesterer seg som en bamse på 170 cm. Jada, katter eter fugler og det er morsomt. Katter lusker seg også inn åpne soveromsvinduer og pisser i senga til fremmedfolk, det er ikke moro på noen måte. Ellers virker det ikke som om kattefaen har noe som helst med hockeylagets Oslokonge å gjøre. Det ville i hvert fall være teit, bygge videre på en etablert maskot som i grunn lever ganske greit på Jordal og skape en enhet. Allikevel, hu dama som holder halen til Tippen er nydelig.

Høydepunktet for de voksne var da spillerne dukka opp og fikk sine minutter i scenelyset. Ungene ble dytta til side til fordel for gamle og unge voksne som ikke kan komme nær nok sine helter i blått. Ærlig talt, vil dere ha nærkontakt av tredje grad kan dere heller slepe ræva deres opp på Valle og se en trening eller to. Kaptein Hæstad ble intervjuet og konfrontert med ryktene om at han var Vålerengasupporter også da han spilte for Start. Her kom ingen innrømmelser, men litt motvillig kunne han fortelle følgende fra sin barndom:

– Da jeg og broren min var små kunne vi alle Vålerengasangene

Deretter stemte han i på ”Vålerenga kjerke” for full hals. For en mann. Der og da kjente jeg meg som ei fjorten år gammal jente. Heldigvis gikk det over.

Hva synes du egentlig om Tippen? Delta i diskusjonen på forumet eller brenn løs i kommentarfeltet under her.

Legg igjen en kommentar