Dagboka mandag 16. mai, 2011

Vi synser litt om dagens kamp, i sum så er det VPNs anbefaling at Vålerenga begynner å vise hva laget er laget av. Slik gutter 16 gjør for tiden. Ses på Bohemen eller kanskje helst på Plankehaugen. Så var vi her da, på det som på mange måter er den virkelige sesongstarten: I England er … Fortsett å lese «Dagboka mandag 16. mai, 2011»

Vi synser litt om dagens kamp, i sum så er det VPNs anbefaling at Vålerenga begynner å vise hva laget er laget av. Slik gutter 16 gjør for tiden. Ses på Bohemen eller kanskje helst på Plankehaugen.

Så var vi her da, på det som på mange måter er den virkelige sesongstarten: I England er PL så godt som ferdig (med unntak av Europaligaplass og nedrykkskamp), ishockey VM er spilt, gresset på de norske fotballbanene begynner å ligne på noe annet enn krøtterstier. Interessen for den hjemlige serien burde med andre ord være på vei opp. Vålerenga har kommet ut av «forsesongen» som et skadeskutt dyr. Etter en imponerende (heldig?) start har vi som følger med året rundt sett et lag som synes å gå langsomt i oppløsning: alt som var bra i fjor er enten skadet (e.g. Morten Berre), har forsvunnet (e.g. framdrift i spillet, kantspill), eller blitt til en parodi på seg selv (e.g. våre unge stjerner). Vel, det er 16. mai, Vålerenga skal spille borte mot Fredrikstad og vi ser ingen grunn til at begredeligheten skal slutte. Det vil si, med mindre Martin har greid å få til en kraftig mentalitetsendring hos sentrale spillere. Kristofer Hæstads åpne brev kan kanskje tyde på det. Jeg tror Vålerenga tåler et tap uten å miste alle sjanser til topplassering, men én kamp til med det slappe og fantisiløse syrupsspillet vi har sett til nå blir vanskelig å svelge. Med andre ord, så vil vi se god gammedags innsats, gjerne i et heroisk tap, om det er det som skal til for å vekke laget, for eksempel som borte mot Molde i 1998.

Ikke for det, misforstå for all del ikke, helst en seier takk.

Guttelaget lett videre i NM

Bilde fra Vålerengas straffeskåring, Riki skårer sikkert.
Bilde fra Vålerengas straffeskåring, Riki skårer sikkert.

Til tross for at G16 gutta våre har en kamp fra lørdag i beina, en deilig seier over Lyn, med 2-1 i interkrets, ble Trosvik flere nummer for små i NM. Etter 3-0 til pause, roet Vålerenga noe ned på tempoet og gjorde flere bytter, blant annet landslagsspilleren Kamer, trolig på grunn av en del slitne bein etter seieren mot Lyn lørdag. Kuleramma stoppet allikevel først på 6-0, etter at vår keeper hadde bommet på straffe på stillingen 5-0. Riki Alba imponerte igjen og putta tre mål. Ellers gratulerer vi Preben, Jesper og Anders med hvert sitt mål. Etter to turer til Østfold er det kanskje på tide med en hjemmekamp i tredje runde. VPN gratulerer med forventet avansement.

Fotokurs

Klanen kjører fotokurs for de som er hyppe på å ta Vålerengarelaterte bilder. Innlederen av kurset er etter hva VPN forstår en relativt dodgy kar, men han som står for det faglige er et fenomen. Det hele foregår lørdag 4. juni i Jordalhallen og du melder deg på til kjelstrup.mikkelATTgmailDÅTTcom.

Legg igjen en kommentar