Dagboka onsdag 18. mai, 2011

Akk ja, blåmandag i alle betydninger av ordet. Det vil si, dersom vi ser bort fra den ubetydelige detaljen at det faktisk er onsdag i dag og at NFF i sin uendelige visdom har bestemt at Vålerenga kan reise kjerringa allerede i morgen. Det begynner nesten å bli en vane: Vålerenga har nok en gang … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 18. mai, 2011»

Akk ja, blåmandag i alle betydninger av ordet. Det vil si, dersom vi ser bort fra den ubetydelige detaljen at det faktisk er onsdag i dag og at NFF i sin uendelige visdom har bestemt at Vålerenga kan reise kjerringa allerede i morgen.

Det begynner nesten å bli en vane: Vålerenga har nok en gang gitt fra seg poeng og vi må lete med lys og lykte etter noe positivt å si, for kjefting er visst ikke en produktiv strategi. Så derfor, etter å ha kjeftet en god stund på Bohemen og med 17. mai, stadig ganske sur, unnagjort, er vi klare til å se lyst på tilværelsen igjen. Hadde det ikke bare vært for denne kjedelige fyllesjuken da.

Tarik Elyounoussi, mannen vi mente hørte til blant Norges mer usympatiske spillere etter å ha sett ham kjefte på dommeren under hele kampen, strør salt i såret ved å skryte av Vålerenga.

– Jeg synes Vålerenga spilte en kjempekamp, men vår taktikk fungerte veldig bra. Vi har kun spilt syv kamper, VIF kommer til å være med høyere oppe på tabellen, og vil kjempe i toppen, sier Elyounoussi til VG Nett.

Jada. Problemet er bare det at det virker som om det er flere lag som har skjønt hvilken taktikk de skal bruke mot Vålerenga, og Martin Andresen ennå ikke har funnet et mottrekk som fungerer. For Luton Shelton får ikke den plassen på kanten han trenger for å være effektiv, Harmeet Singh og Mohammed Fellah går seg bort i forsøk på å spille innendørsfotball, spissene er enten usynlige eller i Tromsø, mens forsvaret sjelden får ro til å sette i gang spillet på samme måte som i fjor. Selv Kristofer Hæstad er en skygge av seg selv. Når forsvaret dessuten også sliter med å tette igjen bak eller klarere, og Vålerenga stadig får unødvendige tullemål i mot, så sier det seg selv at poenghøsten blir skral.

Når alt det er sagt så skal vi allikevel si oss litt enige med Tarik, eller kanskje heller med Martin Andresen:

– Vi likner på oss selv på oss selv for første gang i år. Og spiller mer slik vi vil spille. I dag ser det ut som vi kan score mål, og det var veldig godt å se, sier treneren til VG-Nett, og fortsetter

– Dette var et vendepunkt for oss. Jeg så stor fremgang i spillet, vi skapte mye og viste at vi kan score mål.

Også André Muri er betinget optimist.

– Jeg synes egentlig vi gjør en bra kamp. Men vi starter kampen med at det renner inn to scoringer i ingenting. Vi kan kanskje skylde litt på marginene men det er udyktighet også. Men det er typisk når man er i motgang. De går vanligvis ikke inn ellers. Tredjemålet er heller ikke noe som skjer vanligvis, sier Muri til VIF TV etter kampen.

Kampreferat kommer på VPN senere på dagen, men til de som eventuelt ikke så kampen, så tapte Vålerenga 1-3. Første mål kom etter halvannet minutt på et «Per Egil Swift»-frispark som endret retning og spratt forbi alle og enhver, mellom beina til Muri, før den gikk inn. Andre mål kom på et pent Tarik Elyounoussi skudd etter at forsvaret glemte at det er lurt å klarere når man er omringet av motstanderlaget og dypt inne i egen 16-meter, og tredje målet kom på en real keepertabbe fra Lars Hirschfeld som i stedet for å bokse et relativt greit skudd over stanga, bokset over hodet og i mål. Trøstemålet kom på stillingen 0-2 da André Muri viderenikket et Bojan friskpark i mål. Tilbake til Muri.

– Nå er vi i en ganske bratt oppoverbakke, men jeg tror vi nærmer oss toppen av den nå, for det er stor framgang spillemessig. Selv sitter jeg med en helt annen følelse enn de forrige kampene. Vi gjør mye bra og er inne på sånn det så ut i fjor.

Kristofer Hæstad derimot vil ikke erklære Vålerenga frisk før laget faktisk begynner å vinne.

– Så lenge vi ikke vinner, kan vi ikke være fornøyde. Vi er langt fra fornøyde når vi taper, sa han til VG Nett etter kampen. Vi skuffer ikke bare oss selv, det er veldig mange som bryr seg om klubben. Så det er klart det går inn på oss.

På spørsmål om hvorfor det har gått dårlig i år svarer Hæstad rett fram.

– Vi har spilt dårlig fotball.

Og der er vi helt på linje Kristofer. Heldigvis så er den merkelige terminlisten og bingoserien 2011 på Vålerengas side: Et par tre seire skal være nok til å kjempe i toppen igjen. Men det har vi skrevet før, mange ganger, og vet så inderlig vel at Vålerenga har en forunderlig evne til å skyte seg selv i foten når det gjelder som mest.

Legg igjen en kommentar