Fredrikstad – Vålerenga 3-1

Det var nesten perfekt dekket bord før matchen. LSK, Stabæk og RBK taper. Dessverre vant Brann, men Vålerenga hadde gode muligheter til å knappe innpå topplagene med seier i Enfold. Da måtte vi jo tape. KAMPFAKTA Fredrikstad – Vålerenga 3-1 (2-0) Tippeligaens 7. runde – Fredrikstad Stadion 16. mai 2011 – 12565 tilskuere Mål: 1-0 … Fortsett å lese «Fredrikstad – Vålerenga 3-1»


Det var nesten perfekt dekket bord før matchen. LSK, Stabæk og RBK taper. Dessverre vant Brann, men Vålerenga hadde gode muligheter til å knappe innpå topplagene med seier i Enfold. Da måtte vi jo tape.

KAMPFAKTA
Fredrikstad – Vålerenga 3-1 (2-0)

Tippeligaens 7. runde – Fredrikstad Stadion 16. mai 2011 – 12565 tilskuere

Mål:
1-0 Joachim Thomassen 2′
2-0 Tarik Elyounoussi 19′
2-1 André Muri 71′
3-1 Alexander Ruud Tveter 89′

Vålerenga 4-2-1-3: Lars Hirschfeld – Fredrik Stoor, André Muri, Stefan Strandberg, Andreas Nordvik – Kristofer Hæstad (Håvard Nielsen 59), Harmeet Singh – Mohammed Fellah – Fegor Ogude, Isaac Boakye (Bojan Zajic 67), Luton Shelton (Adnan Haidar 73)

Fredrikstad 4-4-2: L. Staw – C. Gambosa, Jørgen Horn, Raio Piiroja, Jochim Thomassen – A. Askar, H. Ramberg, K. Jabbie (A. Ruud Tveter 65), Alex Valencia (Mads Hansen 82) – C. Borges, Tarik Elyounoussie

Gule kort Vålerenga: Mohammed Fellah
Gule kort Fredrikstad: K. Jabbie, H. Ramberg
Hoveddommer: Kjell Sælen

KAMPINNTRYKK

Det gikk skeis. 3-1 er jo et skikkelig tap. Og vi tapte fortjent. Men tallene forteller ikke hele sannheten. Vålerenga så bedre ut enn på lenge. Og Fredrikstad var ekstremt heldige, effektive heter det visst, som ledet 2-0 etter 20 minutter. Det første målet var en lompe, som selvsagt gikk inn mens det så ut som om Vålerengaspillerene ikke var helt våkne ennå. Og mellom 1-0 og 2-0 så hadde Vålereng to 100% sjanser som hadde gitt minst mål til et lag i flytsonen. Men flyt har vi ikke og vi straffes hardt av uflaks (førstemålet) og ubesluttsomhet (andremålet). Det siste målet på slutten av kampen glemmer jeg på vegne av Hirschfeld.

Så etter at tapet er fordøyd på et vis kan vi ta fram det positive: Vi kom lenger fram på banen og skapte sjanser.

Min bekymring for Vålerengas offensive spill er noe mindre nå. Vi mangler fortsatt skikkelig trøkk og ballkontrollen vi hadde ifjor, og vi sliter med å komme igang fra backrekka når vi blir presset høyt. Men det ser ut som vi er på vei.

Derimot er min bekymring for det defensive bare større og større. Vi slipper inn mål for lett. Enten det er gjennom for svake individuelle prestasjoner eller gjennom manglende intensitet i vårt gjenerobringspress så klarer gode motstandere altfor ofte å sette oss under press og hindre oss i å spille vårt spill. Når halvparten av backrekka vår kommer under press har de tydeligvis ikke defensive kvaliteter nok (nå) til å redde situasjonen. Idag var det Strandberg og Stoor som var svake på vår banehalvdel, og spesielt Strandberg spiller hasardiøst (Stoor var bare svak) Kanskje er det hans stil, kanskje er det pålagt av Martin. Men det ser ikke trygt ut. Offensivt er Strandberg noe av det bedre i Tippeligaen. Men er han god nok,
totalt sett?

Det ble nok en drittdag i Tippeligaen 2011, men det var en bedre drittdag enn på en stund. Det er bare å jobbe videre så blir det kanskje ikke flere drittdager.

SPILLERBØRS

1 Hirschfeld 5

3 Nordvik 5
4 Muri 5
24 Strandberg 4
7 Stoor 3

23 Hæstad 5
28 Singh 5
17 Fellah 6 BB

13 Ogude 5
18 Boakye 6
21 Shelton 6

58.min: Nielsen 5
66.min: Bojan 6
72.min: Haidar for kort tid

Legg igjen en kommentar