Dagboka torsdag 19. mai, 2011

På’n igjen. Ingen har sagt at en fotballspillers liv skal være lett, og nå skal våre gutter ut i kamp igjen. Denne gang på den fryktede Haugesundsmatta. I årets tippeliga har NFF bestemt at alt fra lediggang til overarbeid skal oppleves. Akkurat er vi inne i en periode med overarbeid. Det burde bety en stor … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 19. mai, 2011»

På’n igjen. Ingen har sagt at en fotballspillers liv skal være lett, og nå skal våre gutter ut i kamp igjen. Denne gang på den fryktede Haugesundsmatta.

I årets tippeliga har NFF bestemt at alt fra lediggang til overarbeid skal oppleves. Akkurat er vi inne i en periode med overarbeid. Det burde bety en stor fordel til de lagene som har bred stall med god dekning på alle plasser. Eller som er usedvanlig heldige med skadesitasjonen og kortsituasjonen (slik Stabæk var i gullsesongen sin). Vålerenga skal ha relativt bred stall, og godt er det, for både Kristofer Hæstad og Luton Shelton kom ut av Fredriksstadkampen med lyskeskade. Noe som antageligvis forklarer hvorfor de ble tatt av banen, og ikke minst hvorfor begge to så litt smådaffe ut. Etter medisinsk sjekk så er det klart at begge skal hviles i kveld men sannsynligvis blir klare til søndagens kamp mot Molde.

Freddy derimot, er nå friskmeldt og utgjør en del av troppen som skal til Haugesund. Resten av troppen er som følger:

1 Lars Hirschfeld, 34 Gudmund Taksdsal Kongshavn, 3 Andreas Nordvik, 4 André Muri, 6 Freddy dos Santos, 7 Fredrik Stoor, 13 Fegor Ogude, 16 Håvard Nielsen, 17 Mohammed Fellah, 18 Isaac Boakye, 19 Dawda Leigh, 24 Stefan Strandberg, 26 Bojan Zajic, 27 Adnan Haidar, 28 Harmeet Singh, 33 Amin Nouri

Dette i følge vif.no.

Haugesund hadde i fjor en fantastisk statistikk på eget gress, men har begynt å avgi poeng i år. Kankskje noen har pålagt dem å klippe gresset? Uansett så begynner det virkelig å brenne et blått lys for Martin Andresen og Vålerengas 2011 prosjekt. Man kan ikke forvente at alle de andre lagene vil fortsette å skyte seg selv i foten like effektivt som de har gjort hittil. Da kan avstanden opp til teten raskt vokse, med mindre Vålerenga begynner å samle poeng igjen. Gjerne på bortebane. Også i Haugesund.

Streik?

En måte å slippe den tøffe terminlista er å bli tatt ut i streik. Det er ikke umulig at det kan skje. Det er mekling mellom NISO og NHO Idrett i dag. Og blir det ikke løsning så blir det streik.

– 133 av våre medlemmer er i klubber som er organisert i NHO. I tillegg kommer 32 spillere der vi har gjort avtale direkte med klubb. Dermed er det totalt 165 spillere som kan tas ut i en eventuell streik, sier ikke ukjente Joachim Walltin, forhandlingsleder i NISO til Adressa.

Det er åtte klubber i eliteserien som er medlem i NHO Idrett, og som dermed er bundet av overenskomsten med NISO. Dette er Brann, Molde, Sogndal, Start, Tromsø, Viking, Vålerenga og Aalesund.

Selv om ikke alle klubbene er med i NHO Idrett så vil et brudd i forhandlingen bli godt merket:

– Vårt fokus er å få til en løsning. Men blir det streik vil det merkes godt i eliteserien. I eliteserieklubbene har vi mellom 10 og 15 medlemmer i hver klubb, og det er nok til at det vil få alvorlige konsekvenser. Det skal ikke mye til for at en kamp må utsettes, fortsetter Walltin.

Meklingsdato er 19. mai, og fristen for å bli enige er klokken 24 natt til 20. mai.

Hva dreier dette seg om? Vel blant annet retten til fritt skovalg for spillerene. Adressa skriver at dette er et av temaene NISO tar med seg inn i forhandlingene med NHO.

– Sko er det viktigste arbeidsverktøyet en fotballspiller har. Ofte går vi med disse på beina tre timer om dagen. Da sier det seg selv at vi må ha sko som passer hver enkelts fot, sier Kristoffer Vatshaug som er tillitsvalgt i Molde til Adressa.

Og dermed ryker Vålerenga – Molde? Vi får se. Ytterligere detaljer kan finnes i Adressa.

Moa

I avdelingen «kjekt å vite» tar vi med at Vålerenga og FCK var enige om en Moa-overgang i fjor sommer, noe som ikke ble noe av da Moa heller ville til Tyskland.

– Ja, det kan jeg vel godt bekrefte nå. Vi var enige med Vålerenga, men han var i tvil om han skulle velge Bundesligaen eller Champions League, og det endte med Hannover. Der har han også gjort det godt, sier Ståle Solbakken til tipsbladet.dk.

Ifølge Dagbladet så skal FC København ha vært villige til å betale mer enn de 10-12 millionene Hannover endte med å betale, men Moa hadde altså mer lyst til å flytte enda et stykke sørover.

Legg igjen en kommentar