Rosenborg – Vålerenga 2-0

To relativt lettkjøpte RBK-skåringer holdt i massevis mot et Vålerenga som helst ville trene trekant og derfor knapt løsnet skudd mot mål. Vålerenga tviholder på tradisjonen å tape poeng mot nedrykkslag – Hønefoss i fjor, Rosenborg nå. KAMPFAKTA Rosenborg – Vålerenga 2-0 (2-0) Tippeligaens 5. runde – Lerkendal Stadion 25.april 2011 – 15.364 tilskuere Mål: … Fortsett å lese «Rosenborg – Vålerenga 2-0»

To relativt lettkjøpte RBK-skåringer holdt i massevis mot et Vålerenga som helst ville trene trekant og derfor knapt løsnet skudd mot mål. Vålerenga tviholder på tradisjonen å tape poeng mot nedrykkslag – Hønefoss i fjor, Rosenborg nå.

KAMPFAKTA

Rosenborg – Vålerenga 2-0 (2-0)
Tippeligaens 5. runde – Lerkendal Stadion 25.april 2011 – 15.364 tilskuere

Mål:
1-0 (2.min) Michael Kleppe Jamtfall
2-0 (30.min) Rade Prica

Vålerengas lagoppstilling 4-2-1-3:
Lars Hirschfeld – Freddy dos Santos, André Muri, Stefan Strandberg, Andreas Nordvik (Dawda Leigh 46.) – Kristofer Hæstad (Adnan Haidar 77.), Harmeet Singh – Mohammed Fellah – Bojan Zajic, Håvard Nielsen (Isaac Boakye 46.), Luton Shelton

Rosenborgs lagoppstilling: Ørlund (Bråthen 46.), Lustig, Larsen, Lago, Dorsin, Jamtfall, Winsnes (Åsen 73.), Henriksen, Skjelbred, Prica, Fredheim-Holm (Svensson 62.)

Gule kort Vålerenga: Harmeet Singh(24.), Andreas Nordvik (45.) og Freddy dos Santos (80.)
Gule kort RBK: Ingen, og det sier sitt om
hoveddommer: Svein Inge Moen som ble
assistert av: Frank Andås og Kim Tomas Haglund

KAMPINNTRYKK

En stund før avspark: En god følelse etter å ha fått lagoppstillinga på sms. Selv om Ogude har karantene og Stoor ikke starter får man følelsen av at dette er det sterkeste laget vårt. En god følelse. Som sier noe om bredden i laget.

To minutter etter avspark: Drit og dra. Rosenborgs andrelagsspiller Jamtfall løper fra Nordvik etter at Strandberg taper en hodeduell. Den gode følelsen erstattes av forvissninga om at Rosenborgs snuoperasjon selvsagt skal starte nettopp mot Vålerenga. Joda, vi hadde noen sånne mørke tanker på turen opp til Lerkendal, etter to minutter ble de bekreftet.

Det første kvarteret presser RBK oss, vi kommer ikke igang med vårt spill. Vi har ball, men ingen sjanser. Ikke i det hele tatt.

Det andre kvarteret spiller vi på oss mer og mer selvtillit, vi er på beddinga, men så…

Frikvarteret innledes med en sørgelig miks av tilbakespill eller tversover på midten. Prica snapper og løper, men feiler dessverre ikke. All selvtillit blåser vekk i den sure vinden. På tribunen trøster vi oss med at 2-0 til pause er en farlig ledelse.

2. omgang
Deler av forsvarsrekka vår trenger time hos den mentale treneren. I en liten periode av omgangen setter vi litt press på RBK, men i det store og hele kommer Vålerenga aldri i gang. Egentlig ikke så veldig mye å si på innsatsen, men når det ender opp i evige trekanter uten trøkk mot mål, går det som det går. Vi taper for et litt bedre lag.

Kampen under ett:
Hva var det positive i kampen? Jo, vi prøvde å spille vårt spill, Vålerenga ga ikke opp det forsøket. Men samtidig noterer vi oss at vi har begynt å få et aldri så lite offensivt problem i klassisk vålerengaånd: mangel på avslutninger og skåringer. Da blir det fort mer savn etter Moa og Bengt, gitt. For hadde Vålerenga en eneste målsjanse, egentlig?

Alt i alt en ålreit kamp. Det er de høye forventningene våre som spiller oss et puss og får mange til å si at dette var raua. Det var det ikke. Vel tapte Vålerenga, men ble ikke rævkjørt som i fjor. Med Boakye i toppform om noen uker og Ogude tilbake sammen med Berre tror vi kritikken mot at Vålerenga ikke ville ha med Bengt og Mos i år, vil falme.
Det ser bra ut dette her  –  tross alt.

SPILLERBØRS

Hirschfeld 5

Nordvik 3
Muri 5
Strandberg 2
dos Santos 6 BB

Hæstad 5
Singh 4

Fellah 6

Zajic 5
Nielsen 4
Shelton 5

Innbyttere:
46 min Boakye 5
58 min Dawda 5

77 min Haidar for kort tid

Legg igjen en kommentar