Dagboka onsdag 27. april, 2011

Med lite annet å melde enn pent vær ser vi oss nødt til å kretse videre rundt Vålerengas manglende tabelltopposisjon. Eller rettere sagt, manglende evne til å få det hele til å flyte lett og tilsynelatende ubesværet. Og så pusher vi Liverpoolbilletter. For det har uneketelig gått litt trått. Vålerenga har ballen, og vi med … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 27. april, 2011»

Med lite annet å melde enn pent vær ser vi oss nødt til å kretse videre rundt Vålerengas manglende tabelltopposisjon. Eller rettere sagt, manglende evne til å få det hele til å flyte lett og tilsynelatende ubesværet. Og så pusher vi Liverpoolbilletter.

For det har uneketelig gått litt trått. Vålerenga har ballen, og vi med hjerte i blått ser at Vålerenga eier spillet, men dog uten å greie å foreta seg noe avgjørende når målet blir for nært. Og norske motstanderene kan det der: å ligge på lur og vente på en pasningsfeil eller uvørent tilbakespill. Selvsagt når det gjelder Lillestrøm, men selv Rosenborg ligger nå lavt og satser på kontring på hjemmebane når de møter Vålerenga.

– Nei, det syns jeg ikke. Vi tar overgangene som kommer, men mangler gjennombruddskraften, svarer Martin Andresen da VG Nett om det blir for omstendelig.

Eller med andre ord: Det er for omstendelig, for vi har ikke spiss for tiden som holder tilstrekkelig kvalitet og/eller en hel kamp, og dermed kan Luton Shelton effektivt pakkes inn på kanten, mens midtbanen ennå ikke har funnet det presisjonsnivået og balltempoet som er nødvendig for Vålerengas spillestil. André Muri er enig.

– Vi klarer ikke helt å få gode bevegelser noen steder på banen egentlig, og kommer til få sjanser. Nå har vi heller ikke vært like presise som når vi er gode. Vi eksploderer ikke fremover slik vi skal. Timing og temposkifte mangler, sier Muri til VG Nett.

Som vi skrev i går så skylder Martin Andresen miséren på skader i vinter. Kan tenkes at det stemmer det, men må vi virkelig vente til over ferien før vi får lov til å se det laget vi elsket i fjor?

Jeg har mere sansen for denne bortfoklaringen:

– Vi har hatt en relativt tøff start med bortekamper mot Viking, Stabæk og Rosenborg samt Aalesund og Lillestrøm hjemme. Vi visste det ville bli tøft, sier han i VG Nett.

Eller lest med Vålerengabriller: Det verste er bak oss, det hele snur i neste kamp, og derfra spaserer vi fra seier til seier.

Ett par ting til

Hadde tenkt å slutte her, men må dra fram en ting til fra pressen:

VG Nett poengterer at Vålerenga har scoret bort i mot færrest mål i eliteserien med fem scoringer på fem kamper; Ålesund har like mange, mens Viking og Sogndal, på 15. og 16. plass, har scoret henholdsvis tre og to. Eller for å si det med VG: «…kun lagene under streken, Viking og Sogndal, er mindre målfarlige. Riktig det VG, men da må vi få lov til å nevne at Vålerenga kun har sluppet inn fire, der er det bare Tromsø på 2. plass, som har sluppet inn færre.

Vi hadde selvsagt også tenkt å kommentere antall «Afrikanske» scoringer i eliterserien, men legger merke til at både VG, Dagbladet og Aftenposten kjører samme sak, så det får kanskje holde. Var det oppslag «på bakrommet» i går, eller?

Showkamp mot Liverpool

De offisielle sidene melder at man kan begynne å tenke på billetter til Liverpoolkampen som spilles mandag 1. august kl. 19.00 på Ullevaal stadion. Vi klipper:

Billettinformasjon Vålerenga-supportere:
Sesongkortinnehavere har forkjøpsrett til billetter på felt 228 i Bendit-svingen.

Det lukkede forhåndssalget starter onsdag 27. april kl. 10.00.

Salget skjer i Sjappa på Oslo S.
Pris: kr. 395,- + billettgebyr

Det er også gitt en komplisert oppskrift på billettkjøp dersom man mot formodning skulle være Liverpoolsupporter. Men den må dere til vif.no å finne ut av.

Legg igjen en kommentar