Dagboka tirsdag 26. april, 2011

0-2 tap i Trondheim avsluttet påsken og plutselig så ser ikke Vålerengas sesongåpning så god ut lenger. Det begynner å bli noen uker siden vi var skikkelig fornøyd med laget. Men, som sagt, alt kan repareres. Bortetap mot Rosenborg skal i utgangspunktet ikke være noen katastrofe, det er heller som forventet. Alt annet enn tap … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 26. april, 2011»

0-2 tap i Trondheim avsluttet påsken og plutselig så ser ikke Vålerengas sesongåpning så god ut lenger. Det begynner å bli noen uker siden vi var skikkelig fornøyd med laget. Men, som sagt, alt kan repareres.

Bortetap mot Rosenborg skal i utgangspunktet ikke være noen katastrofe, det er heller som forventet. Alt annet enn tap kan dermed tas som bonus. Dessverre så virket det ikke som om Vålerenga gikk til oppgaven med den innstillingen, nei her skulle Rosenborg få lov til å ta til seg «underdog»-stempelet, og da gikk det selvfølgelig som det måtte. Første målet kom før TV2 fikk summet seg, og deretter var det slapt spill fra hele laget før et grusomt tilbakespill av Kristoffer Hæstad forseglet resultatet. Ikke engang et trøstemål, eller oppløftende spill mot slutten fikk vi gleden av å oppleve.

– Fryktelig dårlig av meg. Jeg tar det målet fullstendig på min kappe. Det var ene og alene årsaken til tapet. Jeg satte laget i en vanskelig situasjon, sier Hæstad til VG Nett.

Akkurat det mener Martin Andresen er å dra det for langt, og det er vi enige i. Gårsdagens tap var en laginnsats der alle bidro.

– Langfredag var på fredag. Han trenger ikke spikre seg til korset. Det er sånt som skjer, sier Andresen til VG Nett.

Men Hæstad har fornuftige ting på hjertet også.

– Vi er ikke på det nivået vi ønsker å være, og må heve oss betraktelig. Som i alle kampene har vi ballen mye, men det blir kanskje litt omstendelig på den siste tredjedelen. Vi har ikke det trykket og løpene vi hadde i fjor, mener Hæstad.

Godt. Første skritt i avvenningen er gjerne å innrømme at man har et problem, og det begynner å ane oss at Vålerenga har det. For det går ikke akkurat på skinner i angrep, samtidig som det virker som om flere lag har skjønt et par ting når det gjelder å forsvare seg mot Vålerengas spill.

– Vålerenga var gode til å holde på ballen, men skapte ingenting, sier Rade Prica også han i VG Nett. Martins syn på saken i Dagbladet ligner

– Rosenborg er rett og slett farligere når de først kommer enn vi er når vi kommer, det blir den store forskjellen i dag. Vi er ikke omstendelige, men vi mangler nok en del gjennombruddskraft.

Eller for å si det på en annen måte: ballen må gå fortere og det må være bedre bevegelse på de uten ball. Og mens vi er i gang med gode råd så går det kanskje an å minne om at man skal være utrolig god dersom man skal tillate seg å være breial på forskudd, noe både vi på VPN, laget, klubben og Klanen burde legge oss på hjertet. For opptakten til denne kampen var et lærebokeksempel på hvordan man ikke skal opptre om man har lyst å starte kampen med et psykologisk overtak, spesielt mot et lag som mer eller mindre ligger med brukket rygg allerede. Når man da i tillegg gir bort et mål i løpet av kampens første par minutter så er det meste liksom gjort.

Vi har fortsatt stor tro på at Martin Andresen har en slags kontroll. Han er er i hvert fall lur nok til å love gull og grønne skoger med det første.

– Vi kom skeivt ut med alle skadene i vinter, vi må spille folk i form og kommer nok ikke i form som lag før etter ferien, sier Andresen i Dagbladet.

Det som er helt klart er at vi hittil i sesongen kun har sett skyggen av fjorårets lag. Når skal konturene av årets lag tre fram?

Legg igjen en kommentar