Helgedagboka 1. påskedag 2011

Påskemorgen slukker sorgen, sjøl så døyver vi ventetida med å slukke tørsten. Helgedagboka ser på kampen i morra og vi har analysen klar. Ett Det er noe lyrisk over serien så langt. Fjorårets suverene seriemester ligger på bunn av tabellen med ett fattig poeng. Vi vet jo at dette ikke vil vare, men likevel så … Fortsett å lese «Helgedagboka 1. påskedag 2011»

Påskemorgen slukker sorgen, sjøl så døyver vi ventetida med å slukke tørsten. Helgedagboka ser på kampen i morra og vi har analysen klar.

Ett

Det er noe lyrisk over serien så langt. Fjorårets suverene seriemester ligger på bunn av tabellen med ett fattig poeng. Vi vet jo at dette ikke vil vare, men likevel så er det nå rart å se at laget som ikke tapte en kamp i fjor har tapt, tapt og tapt. Ikke nok med at de taper kamper. De taper tilskuere. De taper spillere. Og de taper penger. I fjor styrte Skutle & Bratseth skuta med 22 millioner i minus. I 2009 var det på utrolige 44 millioner (og da redda de ræva ved å selge Tettey – uten det salget hadde de gått med 90 millioner i minus).

 

Snodig nok så er det ingen i NFF som løfter på øyebryna av disse talla. Hadde vi servert underskudd i denne størrelsesorden hadde vi vært i de samme skoa som svina fra vestkanten: En breddeklubb i femte- eller fjerdedivisjon. Rosenborg har tært på kapital. Oppsparte midler fra storhetstida. Da kvala de rett inn i CL flere ganger. Og penga rant inn. Ikke bare hos RBK, men hos de andre klubbene også. For RBK kjøpte jo alle talentene i Norge til sin egen superklubb. Og det er er vel her de har gått skoa av seg i forhold til oss andre. Det er ingen klubber som absoultt må selge til RBK, selv om Nils Skutle mener at vi må det for å gjøre norsk fotball bedre rusta i utlandet, altså at vi skal selge de beste spillerne våre til RBK slik at de kan komme til CL og skaffe Norge heder og ære i Europa – igjen.

 

Det er jo ikke så sabla rart om det kan bli røde tall i bøkene dersom man:

a) regner med å dra inn 80 – 100 millioner gjennom deltakelse i CL

b) regner med å kjøpe norske fotballtalenter for å «utvikle» dem videre og så selge dem for fire ganger innkjøpspris

 

Det som er fakta er jo at RBK må tilpasse seg til den virkeligheten vi andre lever i – og det ser vi jo med egne øyne at er vanskelig. I alle fall foreløpig. For RBK er en kjempe som garantert vil reise seg. Vi så det etter 2005-sesongen. Og vi så det etter 2007 og 2008-sesongen. De kommer alltid tilbake.

 

Sju

Er antallet poeng vi har. En grei start på sesongen, tapet borte mot Stabæk var av den typiske sorten. Uavgjort på hjemmebane mot innavlet fra slettelandskapet var også noe surt, men vi er på sporet – vel og merke om vi tar med oss tre poeng fra Lerkendal i morgen.

 

Hverken Berre eller Koné er med i morgen. Begge trente lett i går, men er altså uaktuelle for kamp i morra. Berre skada seg under oppvarminga mot Stabæk, Koné kom jo som en skadeskutt fugl – det gleder oss at han er i ferd med å bli klar til sin debut i den blå trøya. Amin Nouri er også ute med skade, og i følge klubbens eget organ kan det se ut som om store deler av vårsesongen er over for hans del.

 

Martin Andresen mener at morgandagens kamp er viktig. Han blir intervjuet at Arild Rønsen for Vif-TV – og det intervjuet ser du her.

 

Seriestart

For noen år sida så var seriestarten lagt til 2. påskedag. Det var tradisjon like godt som lammelår på påskeaften og eggelikør til kaffen er det i dag. Nå er den femte runden over klokka ti i morra. Går de andre kampene vår vei ligger vi i toppen om vi slår RBK i morra.

 

Legg igjen en kommentar