Gabardinmannen ser på trøndere og RBK

Hva er det egentlig med trøndere? Altså, hva er det egentlig som gikk galt med trøndere for å være helt presis? Bergensere tåler vi ikke, fordi de er høyrøsta og brautende. Med trøndere er det noe helt annet. De er nemlig stille og lavmelte, men like fullt fulle av faenskap og komplekser. Du så det … Fortsett å lese «Gabardinmannen ser på trøndere og RBK»

Hva er det egentlig med trøndere? Altså, hva er det egentlig som gikk galt med trøndere for å være
helt presis?

Bergensere tåler vi ikke, fordi de er høyrøsta og brautende. Med trøndere er det noe helt annet. De er nemlig stille og lavmelte, men like fullt fulle av faenskap og komplekser. Du så det under ski VM. Trøndera var raskt ute med kritikk før mesterskapet var kommet i gang. De kritiserte Oslo fordi vi ikke kunne lage folkefest. Etter VM, da en samlet ski-verden hyllet Oslo for en folkefest verden ikke har sett maken til rundt skisporet, da virket det som om strømmen var gått
i begge trøndelagsfylkene. Det kom i hvert fall ikke et pip fra de som kan best og vet best. Kjære trønderpakk: Folkefest er ikke å drikke seg stupfull på dårlig karsk og spy i gatene. Lær dere det med en gang.

Der har du trønderne, de kan best og vet best, tar ikke fem øre for å kritisere, men å gi andre kreditt, se det kan du bare glemme. Ja, du tenker også på Nils Arne Eggen? Mannen som trodde han alene var i ferd med å avskaffe apartheid i Norge i 2010. Stakkars Nils Arne, det var visst bare du som syntes det var litt spesielt at han var mørk, ja, hajn Ajnnajn…

Realityserie satte trøndelagsfylkene i fyr
Det ble mindreverdighetsstorm i trøndelag da første runde av charterfeber tok harrynorge med storm. Stor var irritasjonen over at det kun var fulle folk og trøndere som ble teksta. Om man skulle oversette de mest utrerte versjoner av norsk, ja da fikk man oversette de som snakket dannet bokmål også, ellers diskriminerte man trøndere. At de skulle snakke dannet norsk selv, som de uansett må begynne med den dagen de tar del i den ikke-subsidierte delen av yrkeslivet, nei det var aldri noe alternativ. Det er tydeligvis en menneskerett å snakke et språk vi andre knapt forstår, men forbinder med hjemmebrent, Rinnan og enfoldighet.

Fiintrønder
Fiintrønder er et begrep som vi i hovedstaden forstår lite av, for oss er alle trøndere og det er langt fra noen hedersbetegnelse. En fiintrønder er dårlig likt av sine medtrøndere, rett og slett fordi en fiintrønder er en trønder som ønsker å være som oss i hovedstaden. De snakker litt tydeligere trøndersk, legger inn noen en-endinger og går med mokasiner uten dusk og annet fiksfakseri. Litt moro er det at en fiintrønder kalles nettopp det, fordi han prøver å ligne på hovedstadens befolkning.

Ikke bare er det moro at dem prøver, men det er mange av dem også. Særlig i området rundt Lerkendal. Der spankulerer dem rundt med nesa i sky, godt fornøyd med å tro at dem likner på oss, Norges fineste, hovedstadens velrenommerte borgere. Bli derfor ikke irritert om folk går etter deg på gata og hermer etter måten du går og snakker på i Trondheim. Det er sannsynligvis bare en simpel trønder som er i trening til å bli fiintrønder.

Rosenborg
Det er vanskelig å tenke på Rosenborg uten samtidig å tenke ”er ræva”. Steffen Iversen bidro ikke med all verden i Oslo, men akkurat innlevelsen i synginga om den falne gigant i norsk fotball, det skal han ha all honnør for. Joda, han la igjen noen proff-kroner hos hovedstadens uteliv, men det er en annen historie.

Det er ellers to personer som skal ha takk for sitt bidrag for å jevne ut forskjellene mellom RBK og resten av norsk fotball, nemlig Rune Bratseth og Nils Skutle. Disse gutta har gjennom de siste 6 årene klart å rote bort det gigantiske forspranget RBK hadde, og gjøre de til et lag vi forventer å slå på Lerkendal. Tidligere kom folk til RBK for å være med på å vinne noe, i dag kommer folk bare til Lerkendal for å dra videre.

Takk skal dere ha, begge to. Uten dere hadde hver eneste TV-høst de neste ti årene også vært ødelagt med RBK i Champions League.

Rosenborg er i dag prega av at de ikke lenger kan hente spillere billig hos sine konkurrenter, men må ut i markedet på lik linje med alle andre. Det som derimot er spesielt med RBK, er at spillere ikke vil forlenge kontrakten når den går ut. Dem vil videre uten å gi RBK en krone. Der skiller RBK seg ut. I Vålerenga signerer selv spillere, som ikke hadde noe forhold til klubben da de kom, nye og lengre kontrakter. I RBK nekter selv lokale gutter å signere på nytt, de vil bort. RBK var hu fineste dama i klassen som alle drømte om å ligge med, det er bare det at når alle har pult a så er det ikke så spesielt lenger. RBK er der nå. Felles-hølet. Tøm-og-røm-klubben. RBK er en klubb på veg ned. Både de og vi trodde generasjonsskiftet var gjennomført da lille-Per og resten av de yngre kom inn for et par år tilbake, men når alle vil videre raskt, så forsvinner det som gjorde RBK store. Nå ville alle bort, og det fort som faen.

Det ser ut som den samme tanken har flytta seg til tribunen også. Tidligere var regelen og ikke unntaket at RBK lå opp mot 17-20 000 tilskuere. Selv med svært attraktive motstandere vil snittet dems etter å ha møtt oss neppe komme langt over 13 000. Trøndera foretrekker å sitte hjemme å drikke dårlig karsk og spille vriåtter, heller enn å gå på Lerkendal for å se gammel storhet bli pissa på. Selv enkle folk fatter dette, så etter fire fem år som et høyst ordinært Tippeligalag har både fiin-og styggtrøndere tatt tegninga. RBKs dager som fotballokomotiv er over. RBK har inntatt rollen som dresinen som halser etter for å ta igjen resten av toget. Det kler dem egentlig helt greit.

Det er servert
RBK er som et skadeskutt dyr som surrer rundt i skogen og venter på å dø. La oss være humane mot en stakkars faen. La 2011 bli det året hvor vi parkerer dem og gjør slutt på lidelsene. Det skal etter sigende bare en kule til for å drepe en trønder, så hva venter du på, Martin? Skyt, for faen.

Vålerengas lekne mannskap vil spille ut RBK på Lerkendal. Hovedstadens slepne klikk-klakk vil få RBK til å opptre som Tromsø på eget gress. Vi vil angripe og underholde, trønderne vil ligge lavt og kontre. Velkommen til Tippeligaen 2011. RBK har blitt et vanlig lag. Det er Vålerenga som har blitt den nye ”meteren” i norsk fotball.

Legg igjen en kommentar