Dagboka tirsdag 22. februar 2011

Trøndere er sure og litt dumme, franskmenn, eller i hvert fall franske advokater, er bare dumme. Og Vålerenga er på vei mot Tyrkia. Alt dette i dagens dagbok. Sure trøndere De siste ukene har vist at trøndere i alminnelighet og særlig Trodheim by tåler dårlig at Oslo kommer i søkelyset. Det har knapt gått en … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 22. februar 2011»

Trøndere er sure og litt dumme, franskmenn, eller i hvert fall franske advokater, er bare dumme. Og Vålerenga er på vei mot Tyrkia. Alt dette i dagens dagbok.

Sure trøndere

De siste ukene har vist at trøndere i alminnelighet og særlig Trodheim by tåler dårlig at Oslo kommer i søkelyset. Det har knapt gått en dag uten at en eller annen perifær trønder skryter av hvor mange billetter som var forhåndssolgt i 1997, hvor mye sponsorpenger som var samlet inn, hvor stort overskuddet for «deres» VM var, eller hvor usedvanlig mye mer hyggelig og bedre Trondheim er enn Oslo. Overraskende nok viser seg at sytingen ikke begrenser seg til ski VM, også i Rosenborg er man sure. Vi siterer Afteposten «Mye ble sagt internt på Brakka i Rosenborg da Yssouf Koné skrev under for Vålerenga…». Tydeligvis så har RBK forhandlet med en agent som har påstått at Yssouf ville spille for dem.

– Jeg sa aldri at jeg skulle spille for Rosenborg. Det var det den andre agenten som gjorde, men han visste samtidig at jeg også forhandlet med Vålerenga. Når du har to tilbud, så tar du det du mener er det beste, sier Koné til Aftenposten.

Hva annet skal han gjøre? spør vi. At trøndere kanskje ikke er så smarte forretningsfolk som de selv tror er en annen sak.

-Nå vil jeg få muligheten på et lag som skal spille i Europa, og være med å slåss om trofeer. Det var det som pirret meg mest, avslutter Koné i hovedstadsavisen.

Gegen Nazis

Men det kan tenkes at oppblåste men litt seine trøndere av i dag overgås av franskmenn. Les bare her:

«Four fans of the French side FC Metz were finally cleared of racist charges by a French court last week…. were arrested after displaying a banner in their home game in October against Angers depicting a fist smashing a swastika, carrying the message Gegen Nazis

«The rather strange argument of the prosecution, that the word «Gegen» was a shortened version of another group of right wing fans (Génération Grenard) was quickly dismissed by the judge.»

Resonemmentet til aktoratet er alene nok til å få denne saken inn i dagboka, men det finnes en enda mye bedre Vålerengavinkling – les videre:

«The fans were backed in the case by Football Supporters Europe (FSE) of which the FSF is a member, and fans from across the continent, including two members of an ultra group (pictured) who travelled all the way from Valerenga in Norway to offer their moral support to the group in court.»

Og hvem andre enn kjente smilende klanskikkelser ser vi avbildet? En nytelse for øyet!

Dommen ble omtrent som følger:

«They were arrested and charged with «showing a symbol at a sport event which would reflect a racist or xenophobic ideology». The four were banned from the stadium and the criminal proceedings took more than four months until they were cleared last week. Along with finally clearing their name, each of the fans will receive compensation from the French state.»

Ellers

Som dere så på VPN så trente Vålerenga ute på Hafslundbanen i minus 12 grader i går. I dag tirsdag venter i det minste noen varmegrader når laget reiser til Tyrkia.

– Vi skal jobbe med roller. Vi må få god kvalitet på det vi gjør, få avtaler på plass i spillestilen også skal vi begynne å jobbe litt med det defensive, sier Martin Andresen på vif.no.

Ellers så regner vi med at a-laget er på vei mot Tyrkia akkurat nå. God tur!

Legg igjen en kommentar