Trening på Valle – mandag 21. februar 2011

Det er kaldt ute og snøen ligger som et mykt teppe som sikkert er innbydende for avvikere. Eller skiløpere som de liker å kalle seg. Vi andre prøver å fortelle oss selv at vi gleder oss til seriestart i fotball om fire uker. Siden det er vinterferie og Vålerenga på sine hjemmesider mener det skal … Fortsett å lese «Trening på Valle – mandag 21. februar 2011»

Det er kaldt ute og snøen ligger som et mykt teppe som sikkert er innbydende for avvikere. Eller skiløpere som de liker å kalle seg. Vi andre prøver å fortelle oss selv at vi gleder oss til seriestart i fotball om fire uker. Siden det er vinterferie og Vålerenga på sine hjemmesider mener det skal trenes fotball klokka 10:00 i dag, tar man turen over E6 for å se om det er noe å melde hjem om.

Vallhall er full av unger som triller ball, ingen voksne a-lagsspillere å se. Dermed er det å tusle opp trappa til resepsjonen for å høre om planene er endra. Om du ikke har prøvd det før, burde du forsøke å oppsøke kontorlokalene. Det er noe av det morsomste som finnes.

VPN:
– Hei, skal ikke laget trene i dag?

Damen:
– Ja…jo…jeg tror da det.

Mannen i bakgrunnen:
– Jo de skal trene, det er helt sikkert!

VPN:
– Men ikke klokka 10 altså, mener jeg leste det på hjemmesidene.

Damen:
– Står det 10?

Mannen i bakgrunnen:
– De starter nok 10:30, for trene skal de.

VPN, litt vantro:
– Ute da, hallen er full av unger.

En annen mann:
– Det er noe sånn fotballskole der nå.

Mannen i bakgrunnen:
– Da får dem bare spise lunsj eller noe, for laget skal trene.

En annen mann:
– Det kan jo hende de trener ute.

En høy mørk mann i korridoren:
– Ja særlig, synes du ser for deg Luton Shelton være ute nå?

Damen:
– Jaja, du får prøve igjen 10:30.

Og hvor foregikk treninga? Ute. Unga har åpenbart forkjørsret, noe som egentlig er ganske fint. Men kaldt.

Utespillerne starta med å sparke ball seg i mellom. To mann i midten, resten rundt. Den som mister ballen må i midten og jage, her virka det som om dos Santos og Hæsta fikk ganske mange runder i midten sammenlignet med de andre. Enten skyldes dette dårlige ballmottak, dårlig avleveringer eller at resten av laget fant det morsomst å holde disse to i midten. Nå skal det legges til at Hæstad spilte uten lue. Dette gjorde ham åpenbart såpass irritert at han gikk på lagkammerater med dødsforakt for å frata dem kula. Dermed varte ikke oppholdene hans i sirkelen så lenge. Solli hadde for øvrig ikke lue han heller. Her bør matrisen foreta seg noe fornuftig, ellers har to sentrale spillere ørebetennelse til åpningskampen mot Viking. Og ørebetennelse er vel ikke akkurat prestasjonsfremmende.

Etter hvert økte intensiteten og reglene skiftet. Da det bare var lov med én berøring på ballen, gikk kula faktisk rett så raskt mellom spillerne mens de i midten ble halsende rundt. Dette holdt de på med til ballefrosten tvang VPNs utskremte hjem til varmen igjen etter en drøy halvtime.

Keeperne var også på plass med både Lars og Gudmund. De gjennomførte en del reaksjonsøvelser med assistanse fra Rønsen. Her er det verdt å legge merke til at Rønsen ikke er omfattet av de siste tiders avtaleendringer med utstyrsleverandørene og var kledd opp i Nike fra topp til tå. Ellers strekker ikke denne skribenten fotballfaglig til for å bedømme nivået på verken keeperes eller utespilleres treningsinnsats. Stemningen i laget virker derimot upåklagelig noe som teller positivt i de fleste bøker.

Muri og Fellah ble observert på mølle på Valle treningssenter. Siden de løper innendørs kan det hende de boikotter kulda, eller så har de noen småskader.

Om du mener dette er alvorlige skader som setter serieåpninga i fare kan du utbrodere dette på forumet – stedet hvor alt dramatiseres.

Legg igjen en kommentar