Dagboka mandag 21. februar 2011

En rolig fotballdag i dag, før Champions Leage er over oss igjen for ikke å snakke om Vålerengas treningskamper i Tyrkia. Fra og med nå har Martin Andresen signalisert at lagets resultater som lag skal legges merke til. Vi konsenterer oss i første omgang om å stjele et slags referat av fredagens kamp mot Skeid. … Fortsett å lese «Dagboka mandag 21. februar 2011»

En rolig fotballdag i dag, før Champions Leage er over oss igjen for ikke å snakke om Vålerengas treningskamper i Tyrkia. Fra og med nå har Martin Andresen signalisert at lagets resultater som lag skal legges merke til. Vi konsenterer oss i første omgang om å stjele et slags referat av fredagens kamp mot Skeid.

2 x uavgjort mot Skeid

Normalt så skal ikke Skeid være målestokk for Vålerenga på noen som helst måte, annet enn å mål hvor uendelig langt foran Vålerenga er. Men vi er midt i en av de kaldeste vinterene i manns minne og selv om seriestarten kommer mye før en ønsker, så er det lite som er normalt foreløpig. Eller med andre ord, Martin har sagt at Vålerenga ikke skal spille på resultat før treningsturen til Tyrkia, så vi får ta ham på ordet. Det betyr selvsagt ikke at denne typen treningskamper ikke er av interesse, blant annet så kan vi se hvordan gutta utvikler individulet og hvordan lagspillet tar form.

Tallenes tale først: Skeid – Vålerenga spilte 2-2 der Vålerengas mål ble scoret av Luton Shelton etter at Skeid hadde tatt ledelsen tidlig i første omgang. Adan Haidar fikk et lykketreff tidlig i 2. omgang og Vålerenga lå lenge an til 2-1 seier før Skeid kontret inn 2-2 mot slutten av kampen.

Alltid pålitelige og kloke FrankO i forumet har gjort et par betraktninger på forumet vi i mangel av fredagsledige skribenter stjeler litt fra:

– Synes Vålerenga var klart best, hadde de største sjansene og burde vunnet. Men, siden det er treningskamp er ikke dette veldig mye å legge vekt på. Da er det mer å ta tak i individuelt.

Angrepsrekka får skryt, selv om han helst ønsker å se Berre på kant der hans særegne evner til å holde på ballen og utfordre en mot en best kommer til sin rett.

– Konklusjonen må være at vi har en meget sterk angrepsrekke, med gode, gode alternativer på benken.

Midtbanen får også godkjent, selv om det uttrykkes bekymring over Singhs evne til å skyte (i mål) og til Hæstads evne til å bli småskadet i hver eneste match. Haidar spilte sin beste kamp for Vålerengas a-lag.

– Med Fellah, Ogude og Bojan i bakhånd har vi en meget sterk midtbane.

Det er forsvaret som skremmer, så her klipper vi litt mer.

– Selv om vi startet med to backreserver i dag, og etter hvert en stopperreserve, er det ingen tvil om at Vålerengas akilleshæl er nettopp her. Skeid fikk gå lett som bare det gjennom på 1-0, og synes de kom lett til flere sjanser også. Freddy hadde en katastrofal start og avslutning på kampen, hvor han ikke traff med en eneste pasning med et ørlite hakk vanskelighetsgrad. Det førte til mange kontringer i mot. Jeg er litt redd for at Freddy tar en Gary Neville i år. En klubbhelt som er mer et risikomoment enn en styrke i en sesong han strengt tatt burde lagt opp i forkant av. Tiden vil vise. Nouri var litt ustabil han også, men har noen fantastiske rykk som man blir målløs av. Han er ung, han kan vi jobbe med.

– Med Stoor på høyrebacken er jeg ikke så veldig redd for Freddy i år. Jeg håper Nouri kan utfordre Nordvik på venstrebacken, men det er liten tvil om at vi kunne trengt en god venstreback.

– På stopperplass er det mye som ikke stemmer. Med den spillestilen vi har nå er vi rett og slett for treige. Send en ball i bakrommet og utfordre stopperne på fart og du vil se hvor lett det er å komme aleine med keeper. Dette vil vi slippe inn mange mål på i år. I dag synes jeg ingen av de tre stopperne var gode, selv om vi skal være litt forsiktig med Solli som tross alt gjorde en grei kamp. Det er for lett å komme forbi dem, og da hjelper det ikke at de ganske gode med ballen i beina.

– Er det håp? Tja. Strandberg er ung, Nouri er ung, Nordvik er relativt ung. Det hjelper litt. Men som jeg ser det tror jeg vi får se tre nye ansikter i forsvaret de neste par sesongene.

Og før dere blir for deppa a FrankOs ord: husk at forsvaret så ut som en katastrofe tidlig på sesongen i fjor også. Det var flere enn meg som sto med hjerte i halsen når angripende motstandere skar seg igjennom Vålerengas venstreside uten nevneverdig bry. Men av en eller annen grunn så gikke det mirakuløst bra. Gang på gang. Som om ikke annet så kan vi satse på at flaksen holder eller at det hele er en mesterlig plan utpønsket av Martin.

Og apropos Martin Andresen. Han har også gjort seg sine betraktninger i kampens anledning på VIF TV.

– Det var en sløv start på kampen. Prestasjonsmessig fra vår side er vi på det nivået vi er akkurat nå. Vi har et langt stykke å gå.

– Vi må bruke hver eneste dag maksimalt. Vi er på et tidspunkt i sesongen når hvor det kan se stygt ut for det er mye oppussingsarbeid som foregår. Det blir bra når seriestart kommer, når vi får finpussa litt. Men, det er klart at det er knallhard, god og fornuftig jobbing som skal til.

Vi regner med at den starter allerede til uka. Vi forventer å se andre takter allerede til torsdagens treningskamp i Side mot Lokomotiv, dvs vi får se det dersom VIF TV sender.

Også rekruttene spilte uavgjort mot Skeid. 1-1 ble det mot Skeids rekrutter eller mål av Shåreseh Ahmadi som headet ballen i mål etter nydelig innlegg fra Håvard Nielsen.

Trener Aleksander Olsen var ikke helt fornøyd han heller.

– Første omgangen er vi veldig misfornøyde med alt, intensiteten, spillernes individuelle holdninger, og vi viser ikke den attityden vi hadde håpet på. Dette prøvde vi å stramme inn til pause og følte at dette ble litt bedre, sier han på vif.no.

– I andre omgangen syns jeg vi er mer tålmodige og pasningskvaliteten er bedre og i 15-20 minutter i andre omgang får vi til litt mer spill på inne på Skeids bane halvdel. De siste 20 minuttene faller vi litt tilbake, og mange av spillerne blir opptatt av å skulle avgjøre kampen selv, og det blir litt for mange touch og mye hawaii.

– Alt i alt er vi litt ujevne men vi tar med oss mange bilder på hvordan vi ønsker å fremstå, og scoringen til Shåresh og foranledningen til den er litt av det vi øver på trening, sette opp vinkler og angripe der det er rom, avslutter Olsen, fortsatt på vif.no.

Legg igjen en kommentar