Dagboka onsdag 16. februar 2011

Kort og godt eller langt og vondt? Dagboka er her i dag også. Det er hektiske dager for mange. Mange tråder skal nøstes opp og det skal legges planer, strategier og estimater. Livet som fotballeder kan ikke være en dans på roser. Men i Vålerenga ser brikkene ut til å falle på plass. I dag … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 16. februar 2011»

Kort og godt eller langt og vondt? Dagboka er her i dag også.

Det er hektiske dager for mange. Mange tråder skal nøstes opp og det skal legges planer, strategier og estimater. Livet som fotballeder kan ikke være en dans på roser. Men i Vålerenga ser brikkene ut til å falle på plass. I dag kan vi melde om følgende:

Ny spillerutvikler til Vålerenga
Vålerenga har hentet engelskmannen Gary Chapman til sin elitesatsning. Chapman skal ha ansvar for 2. divisjonslaget i tillegg til å være spillerutvikler.

Chapman har tidligere spilt for Lincoln City, Bradford City, Torquay, Exeter og Darlington. Den siste tiden har han jobbet i akademiet til Blackburn og før det jobbet han for Leeds, hvor han blant annet ble kjent med Andrea Loberto.

I Leeds var han med å utvikle spillere som James Milner og Aaron Lennon for å nevne noen.

– Dette er spillere jeg trente fra ung alder og som jeg mener vi var med å motivere til å satse på å bli toppspillere, sier Chapman til VIF TV.

Nå håper han at han kan gjøre lignende ting med Vålerengas unge talenter.

– Jeg ønsker å se om jeg kan gjøre det samme her og hjelpe spillerne her. Det er en del veldig gode spillere i Vålerenga og jeg var litt overrasket over hvor høyt kvalitet det faktisk var her, sier han.

– Vi ønsker å miste våre spillere til a-laget, det er målsetningen. Vi har en junioravdeling som jobber hardt for å få spillere opp på a-laget. Jeg vil være en del av det og ta med meg mine erfaringer fra England hit. Jeg lærer masse av de andre trenerne her også, så forhåpentligvis skal vi forberede det vi har her også
Dette melder klubbens sider.

Supert! Sier vi og legger til følgende:

Det er mange der ute som heter Gary Chapman, noen hadde vi til og med hørt om før. Den Gary Chapman vi snakker om her er garantert en person Martin kjenner fra sin tid i Blackburn. Og det er vel ganske tydelig at Blackburn er en klubb vi garantert kommer til å høre en del om fremover.

Juniorlaget møter Valencia
I kveld møter Vålerenga juniorlag Valencia på den spanske storklubbens akademi-anlegg.

– Det er viktig for oss å få internasjonal matching og vi føler oss privilegerte som får lov til å møte Valencia på deres eget akademi. Vi veit at det blir knalltøft. For to år siden var vi her med skolelaget til Wang. Vi tapte 0-3 og var ikke i nærheten av å matche dem. Vi håper at vi vil gjøre en bedre match denne gangen, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif-fotball.no.

Vi er ganske så imponerte over dette. Her spiller A-laget treningskamper mot mediokre lag fra hjemlige bygder, mens juniorlaget spiller mot selveste Valencia.

Er det noe på gang? Er noe i gjære? Har vi en plan?

Tydeligvis.

Og godt er det.

Og så videre
Det er fire uker til seriestart. Det er minus 10 grader ute – eller mer. Går du ute uten lange underbukser trekker «junior» seg tilbake og langt oppi buken på deg. Går du uten lue ser du ut som om du har fått fjorten ørefiker på to minutter. Går du uten hansker føles fingrene ut som frosne fiskepinner etter tre minutter.

Vi venter spent på bilder fra garderobene fremover der en gang så blotteglade fotballgutter står der med krympetiss, røde ører og frostskader på fingre og tær og skal forklare seg til media, mens de hakker tenner og slår floke for å få tilbake varmen.

Fotball i midten av mars? Hvem faen fant på det?

Hæ?

Legg igjen en kommentar