Dagboka torsdag 17. februar 2011

Dramatikk i gårsdagens treningskamp mot Valencia. Unge spillere på landslag og litt mer om sesongstarten. Dagboka er fokusert i dag. Basketak på Costa Blanca Juniorlaget spilte treningskamp mot selveste Valencia. Og etter referatet på klubbens sider ble det en batalje på linje med et oppgjør i spansk toppfotball. Tre røde kort, tilløp til slagsmål og … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 17. februar 2011»

Dramatikk i gårsdagens treningskamp mot Valencia. Unge spillere på landslag og litt mer om sesongstarten. Dagboka er fokusert i dag.

Basketak på Costa Blanca
Juniorlaget spilte treningskamp mot selveste Valencia. Og etter referatet på klubbens sider ble det en batalje på linje med et oppgjør i spansk toppfotball. Tre røde kort, tilløp til slagsmål og et Vålerengalag som ikke stod med lua i hånda og venta på bank. Det ble et hederlig 1-2 tap, vi ble ikke på noen måte rundspilt. Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen sier det slik til vif-fotball.no:

– I og med at vi fikk en spiller utvist allerede etter en halvtime ble det ikke det kampbildet vi hadde håpet på. Vi hadde håpet å få spilt vårt spill i større grad, men måtte gjøre om formasjonen etter utvisningen. […] Det var noen dommeravgjørelser i dag som vi er uenige i, men det må vi lære oss å takle, også vi som står på sidelinja.

Videre:

– Gutta kjempa knallhardt hele kampen så det var surt at vi slapp inn et mål helt på slutten. Det deles ikke ut poeng nå, men følelsen hadde vært mye bedre om vi hadde berget uavgjort. Alt i alt er vi ganske fornøyd med kampen. Det lover egentlig godt når vi er skuffet etter 1-2-tap mot Valencia. […] Vi sitter med en følelse av at dette var en kamp vi kunne vunnet. Jeg er ikke veldig imponert over Valencia. De var svakere enn laget vi møtte her nede med Wang for to år siden. Jeg hadde ventet at vi skulle bli rundspilt i perioder, men det ble vi ikke.

I VPN sier vi som snat er: Dette var rett og slett veldig oppløftende, og det lover godt for kveldens møte med Benidorm.

(Har du forøvrig hørt om Benny Dorm som dro på besøk til Ali Cante?)

Unggutter på på G17
Vår primærklide i kalde vinterdager – klubbens eget organ – kan fortelle oss at G17-landslagstrener Øivind Nilsen har tatt ut troppen til dobbeltlandskamp mot Hellas på Rhodos i perioden 27. februar – 4. mars. Vålerengas Shåresh Ahmadi, som scoret i forrige landskamp, er med i troppen. Det samme er Kamer Qaka som er løftet opp fra G16-landslaget.

Vi gratulerer gutta, og sier som sant er: Det spirer og gror godt i de yngre rekker.

Sesongstart, snyltere og snoker
Det ramla ned nye lass med snø i natt. Det kaldere enn kaldest. Om ei uke starter Ski-VM i Oslo, og vi snoker litt rundt på nett og i media for å finne noe å koke suppe på.

I fjor var det fakisk flere klubber som måtte sette inn ekstramannskaper for å få banene sine klare til rekordtidlig sesongstart. Det blir garantert ikke mindre behov i år. Det var meldt 34 minusgrader på Finnmarksvidda i dag. Og det er fordundre meg 36 grader der oppe nå. Tromsø er jo ikke akkurat Finnmark, men det er faen ikke langt unna. For en del år siden var det seriestart 2. påskedag. det var i midten av april, og noen år før det igjen så var vi igang i primo mai. Likevel så lå det to meter med snø rundt Alfheim.

Vintersport er jo stort her oppe på berget, og nå inntar Nortug & Co. Oslo. En gjeng med snyltere skal vi tro Aslak Sira Myre. Han fyrer av ei breiside mot Nortugs og andres filosofi om at det er lurt å være taktisk, la andre gjøre jobben for å så ta seieren, pengepremiene, den fine dama med den dødsfine bloggen på oppløpssida.

I følge Sira Myre er vi i ferd med å dyrke fram en egokultur her i Norge der det ikke handler om å bidra, bare forsyne seg. Vel, det er faktisk noe i det. En del mennesker – kall dem gjerne agenter – knytter gjerne til seg de beste talenetene i fotballen for å ivareta disses interesser. Dette er da spillere som klubbene har investert mye i. Det er brukt tusenvis av timer på talentutvikling. Man har utviklet egne treningsopplegg for hver spiller og man bruker mye tid på gi talentene muligheter de ikke kunne fått hvis de hadde vært «freelancere».

Når så spilleren opplever suksess, kommer større klubber og banker på døra. Da er agenten der med en gang – for han lukter penger på mange mils avstand – og han gir råd basert på det som er det beste for spilleren:

– Neinei – ikke signer med moderklubben din nå, da er du Bosman neste år og kan gå rimeligere til denne storklubben for mindre penger, noe som gir deg tre ganger så mye lønn. Er ikke det smart da?

Og spilleren som ser at de rike proffene har fete biler, drikker dyre dråper og puler pene piker (med egen blogg om det å være dama til en toppidrettsutøver). Det er jo klart at dette er drømmen. Og det er dette som er markedet for idrettsprestasjoner anno 2011.

Så kjære Aslak: Det er bra at du tar tak i dette, men Petter Nortug er liksom litt skivebom. Det er nok av relativt usympatiske drittsekker der ute – skigutten har bare lyst til å vinne han. Og så kan du jo selv prøve å ligge foran i et felt med 50 topptrente skiutøvere og dra dem i 50 km for så å vinne på oppløpet. Det er liksom ikke veldig lett nei.

Legg igjen en kommentar