Dagboka tirsdag 15. februar 2011

Lokaloppgjør mot Skeid. To lokaloppgjør på samma dag. Litt om andre lag og byer og litt mer om oss. Dagboka er her den – dagen blir jo ikke den samme uten. Treningskamp mot Skeid I serien Vålerenga møter lag som egentlig er enkel motstand men som ikke er det likevel fordi det er serieoppkjøring og … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 15. februar 2011»

Lokaloppgjør mot Skeid. To lokaloppgjør på samma dag. Litt om andre lag og byer og litt mer om oss. Dagboka er her den – dagen blir jo ikke den samme uten.

Treningskamp mot Skeid
I serien Vålerenga møter lag som egentlig er enkel motstand men som ikke er det likevel fordi det er serieoppkjøring og mange spillere, spillestiler og spillemønstre skal prøves ut så skal vi altså møte laget fra Torshov.

Stedet er Vallhall og det hele starter klokka 1715.

Det er sa-sa-sannynlig at Vålerenga stiller med toppet lag, men regn med at det kan bli omrokkeringer dersom det går bra-bra-bra. (Gud bedre skriver jeg dette – jeg får vel jobb i VG snart.)

Dette er Vålerengas siste kamp før treningsoppholdet i Tyrkia – og da er det pokker ikke lenge til seriestart.

Det mest interessante med denne kampen er vel oppgjøret som skal foregå i pausen. Da møter nemlig Klanen Skeids supportergruppe Oksene til kamp. Fra Skeid.no klipper vi følgende:

«VIF må kanskje tåle favorittstempelet i kampen mot Skeid. Men når Oksene møter Klanen i pausen ville i alle fall jeg satt pengene på oss, sier en selvsikker Okse-leder Marius Skjolden.

Skeids supportere møter et mikset Klanen-lag fra Vertshuset og Bohemen.

Det er en stund siden vi i Oksene har spilt kamp selv. Men jeg regner med at vi skal klare å stille et knallsterkt lag med klassespillere i alle ledd, sier Skjolden, som beskriver seg selv som en spiller med fart som Arjen Robben og teknikk på linje med Lionel Messi.»

Dette kan bli mye moro for 100 spenn, eller 50 hvis du er under 15 år.

2 X treningskamp mot LSK
Fra klubbens sider sakser (og redigerer) vi følgende:

Fredag 4. mars er det klart for fotballfest i Vallhall arena.

Først spiller Vålerenga Damer A mot Lillestrøm Kvinner kl. 17.00.

Kveldens hovedkamp er a-lagskampen mellom herrelagene til Vålerenga og Lillestrøm. Kampstart kl. 19.00.

Kampene skal også være en markering av Vallhall Areans 10-årsjubileum. Hallen åpnet i mars 2001, og den første kampen som ble spilt var en treningskamp mellom nettopp Vålerenga og Lillestrøm.

Vålerenga hadde rykket ned til 1. divisjon høsten før, og 4.251 tilskuere var til stede i hallen og fikk se Vålerenga herje med Tippeligaklubben og rivalene fra Skedsmo.

– Jeg er villig til å sette tanta mi på at Vålerenga rykker rett opp i eliteserien, sa Lillestrøms spillerutvikler Lars Tjærnås til VG Nett etter kampen.

Det gjorde vi – selv om NøFF trakk oss tre poneg fordi vi ikke hadde klart å sende inn B-skjemaet for Pa-Modou Kah innen fristen. Hvem er er det sier kanskje noen.

Pa var Kongen av Tøyen før han ble venn med Gunnar Martin Kjenner – også omtalt som Rotta fra Bjerke, siden det har Pa spilt fotballl i Nederland.

Oslofotballen – qou vadis?
Lyn er borte, Skeid er nede i 2. divisjon og Frigg har knytta til seg en rabiat «urbanist» som mener at det er viktigere å rakke ned på Vålerenga enn å konsentrere seg om sitt eget lag.

Det er plass til flere lag i en storby, men vi ser det samme mønsteret i alle «store» norske byer:

I Trondheim er det Rosenborg som bestemmer, Ranheim var oppe og yppa men fikk beskjed om å sende hjem Jamtfall da det nesten så ut som om de skulle klare å melde seg på i opprykkstriden.

I Bergen er det Brann som (inntill videre) er det beste laget. Løv-Ham spiller andrefiolin og slik er det der borte.

I Stavanger er det Viking som har kontrollen, smålaga i og utafor oljebyen har sitt å drive med.

I Kristiansand er det Start for alle penga.

Og da var det vel ikke mer å skrive om, eller i Tromsø er det TIL som er det ledende laget med TUIL som reserve.

I Oslo er det Vålerenga som har klart å ta makta, og det ser vel ikke ut til at det blir noen endring i det.

De mest interessante «lokaloppgjørene» i Norge i 2011 skjer i Østfold uten tvil. To lag fra Glommas bredder møtes til kamp. Papirbønder fra Sarpsborg møter fiskere fra Fredrikstad.

Slik blir det altså til neste år.

Huff.

Legg igjen en kommentar