Dagboka onsdag 9. februar 2011

Nå vet vi når vi skal være hvor til midten av mai. Men når skal vi få lagt ferieplanene? Få ut finger’n og gi oss kampene fram til skolestart, sier vi til TV2 og TV Norge. Bortsett fra det er vi nesten helt fornøyd. Særlig fordi vi må droppe Sentrumsløpet. Terminlista De åtte første serierundene … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 9. februar 2011»

Nå vet vi når vi skal være hvor til midten av mai. Men når skal vi få lagt ferieplanene? Få ut finger’n og gi oss kampene fram til skolestart, sier vi til TV2 og TV Norge. Bortsett fra det er vi nesten helt fornøyd. Særlig fordi vi må droppe Sentrumsløpet.

Terminlista
De åtte første serierundene er spikra. Bestillingen av tog- eller flyreise og overnatting i Stavanger og Trondheim er allerede i gang. Vålerenga skal ta gull i år. Vi skal være der. Overalt. Hele tiden. Hvor har vi visst lenge. På høy tid vi fikk vite når.

De som bestemmer er rimelig stolte over å kunne presentere kamptidspunktene veldig mye tidligere enn vi har krav på i forhold til TVs avtale med NFF. Vi synes de burde gått vesentlig lenger og gitt oss kamptidspunktene fram til høsten så folk har muligheter til å snekre fotballkampene inn i ferieplanene, ferier som for manges vedkommende snart må bestemmes og bestilles.

Valgets kvaler
TV-kampene velges ut fra hvilke som er mest attraktive. Og hva som er attraktivt veit ingen før vi er i gang. Sogndal kan bli en hit. Molde skuffer. Toppkampene hver runde er vanskelig å spå før vi er helt innpå. Valgene er avhengig av tabellsituasjonen. Det er unnskyldningen for å neglisjere supporternes selvfølgelige ønske om å få vite tidlig.

Om vi overfører TVs utvelgelsesstrategi til påske, konfirmasjon og jule-feiring, vil vi få det gøy. Vi ønsker oss sol hele påsken, ikke en regndråpe til konfen og for øvrig en hvit jul. Venter med å fastsette det meste til det passer med langtidsværmeldinga og kulingvarslene. Påsken blir mer bevegelig enn før og jula har godt av å røre litt på seg den òg.

TV-avtalen går ut etter 2012-sesongen, web-avtalen året etter. Når ny avtale skal spikres må det fokuseres mye mer på forutsigbarheten. Det er godt håp om at noe positivt vil skje. TV2 har skjønt litt (ikke mye, bare lite) og strekker seg etter hvert lenger enn dagens avtale krever av dem.

Det som gjelder nå er at kamptidspunktet skal fastsettes minimum 3 uker på forhånd, men i praksis blir det minst 4 uker. Og antallet kamper i hver ”pulje” er langt flere enn før. Nå var det åtte. Dialog er ålreite saker. Men det er fremdeles laaaaaangt fram.

Godbitene
I hver runde velger TV2 den antatt største godbiten til søndagskampen klokka åtte. Kranglinga om resten av sukkertøyet er sånn at førstevalget alternerer mellom TV2 og MAX. Derfor fikk ikke MAX maks uttelling i første serierunde med Sarp-Molde, men første april blir det Vålerenga-AaFK på fredags-TV om det ikke er aprilsnarr.

Det ryktes at MAX vil prøve å bruke sin selvvalgte, eksperimentelle kampdag, fredagen, til å sette opp mest mulig lokaloppgjør. Og det lykkes de for så vidt med i denne omgangen om vi ser bort fra de to første rundene.

Griseflaks med seriestarten
Kampoppsettet for Vålerenga ser bra ut, men starten er rein og skjær flaks. Hadde MAX hatt førstevalget på det nestbeste i første runde, hadde det garantert blitt fredagskamp i Stavanger. Og etter at fotballblinde TV2 plukka ut det sureste dropset i godteposen som hovedkamp ( Brann-RBK – en av 15 nedrykkskamper i Bergen ) gikk det supporternes vei til Viking Stadion lørdag 19. mars. Takk!

Ellers ser vi at 16.mai har full serierunde. Ingen utvanning her med for eksempel lørdags- og søndagskamper. Men fremdeles har vi tøvet med at RBK og Brann alltid MÅ ha hjemmekamp den dagen.

Og det er ikke TV som er ansvarlig for at vi har lang bortetur til Haugesund en torsdag. Hva er det NFF tenker på? Det gjærer godt i topplokket når det ikke går an å la midtukekamper være forbeholdt lokaloppgjør i størst mulig grad. Torsdag 19. mai går alle kampene klokka 19, men hva som vises på gratis-TV er ikke bestemt. Sjekk disse lokaloppgjørene:

Sogndal-LSK, Godset-Brann, Tromsø-Viking, Haugesund-Vålerenga, Start-Rosenborg, Sarp-AaFK, Molde-FFK og Odd-Stabæk (godkjent)

Sentrumsløpet 2011
Like godt å glemme hele driten og la nyttårsforsettet gå i dass. Enten det eller løpe mila jævla fort. For Vålerenga – Brann har avspark selvsamme lørdag 7. mai klokka 16. Vi lider ikke valgets kvaler første lørdag i mai.

Vålerenga i dag
1. Bestille borteturer og glede deg over at kampoppsettet foreløpig har gått vår vei, et omen for resten av sesongen.

2. Studere terminlista for halve vårsesongen på vif-fotball.no

3. Sportsquiz og diverse landskamper på Bohemen

Legg igjen en kommentar