Dagboka tirsdag 8. februar 2011

For drøyt to år siden skrev Dagboka: Som innfødt Oslo-patriot kan jeg ikke si noe annet enn at Oslo ikke trenger deg, Fossen. Vi gjentar det i dag. En av hovedstadens største pisspreikere, Erling Fossen, har fått spalteplass i Lokalavisen Frogner for folkeaksjon mot Hafslunds og Vålerengas neonskilt på Majorstua. Er det egentlig “Ned med … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 8. februar 2011»

For drøyt to år siden skrev Dagboka:
Som innfødt Oslo-patriot kan jeg ikke si noe annet enn at Oslo ikke trenger deg, Fossen.
Vi gjentar det i dag.

En av hovedstadens største pisspreikere, Erling Fossen, har fått spalteplass i Lokalavisen Frogner for folkeaksjon mot Hafslunds og Vålerengas neonskilt på Majorstua. Er det egentlig “Ned med lysreklamen mot rasisme – sånt passer ikke her hos oss på Majorstua”, han mener?

Pål Breen kaller utspillet for skivebom i sitt svar på Ditt Oslo. Følg begge linkene. Les begge innleggene.

Og se hva Sotahjørnets Venner skriver om saken her

Historieforfalskeren Fossen
Høsten 2008 hisset Fossen på seg det som fantes av historikere m.m. etter å ha disset motstandsgutta. Den gangen gjaldt det norsk krigshistorie. Nå driter’n på draget igjen, denne gangen er det norsk fotballkrigshistorie han prøver seg på. Dette skriver han i kampartikkelen sin for et Vålerengafritt lyskryss midt i Frigg-land:

– Helt fram til 1973 var det en gentlemans agreement mellom VIF, Lyn, Skeid og Frigg om ikke å jakte på spillere fra hverandres klubber.

Vi som husker litt, vi som så Bohemene banke Frigg 9-0 i trikkeserien -58, husker også hvem som ikke oppførte seg som gentlemen på spillermarkedet i den tida. Frigg knabba Knut Andersen og Harald Hennum fra Skeid for å bygge landets første kjøpelag. Hjemvendte italiaproff Arne Kotte med fortid i Vålerenga ble også kapra av laget med landets styggeste blåfarge. De iherdige forsøkene fra lille Frigg på å kjøpe seg til norgestoppen mislyktes heldigvis.

Oslos største fake
Erling Fossen, mannen med det bankende frigghjertet, har en stor fortid som wannabe-engasupporter. Under overskriften “Oslos største fake” skrev Dagboka mandag 22. desember 2008 dette:

Erling Fossen har fått vist seg fram igjen. Ved å disse motstandsgutta som oppskrytte og verre har han hisset på seg det som finnes av historikere m.m. Dagboka skal ikke melde seg på med den vinklingen, Fossen har driti seg ut nok og blir drevet fra skanse til skanse på den delen av saken.

Vi har derimot en mer Vålerenga-relatert vinkling på vårt syn. Nemlig vår korte historie med Vålerenga-supporteren Fossen, som rett og slett viser hvordan han ikke er ute og kjemper for rettferdighet og sannhet, men kun for seg og sine saker.

For noen år siden begynte Fossen å skrive i Vålerenga-magasinet. Egentlig er han vel Friggmann, forøvrig. Det som tydeligvis skulle være hysterisk morsomme angrep på våre erkefiender i fotball-Norge, men som var platt og svakt skrevet. Endog kunnskapsløse. Så kjørte Fossen sammen med noen utvalgte vennlige arkitekter på med sin sak om stadion på Oslo S. Fullstendig uten virkelighetsforståelse igjen. Fossen lekte hardcore Vålerenga i en periode, så ble det stille. Røpet av alle som har fulgt klubben på ordentlig i noe mer enn tre måneder. Idag har vi ikke hørt mye fra han i Vålerenga-sammenheng. Håper vi slipper det.

Nå slenger han seg på et annet prosjekt. Som ikke handler om krigen og motstandskampen i det hele tatt. Bare om hvordan han får synliggjort navnet sitt. Vært rabulisten lissom. Gjennomsiktig provokasjon. Som innfødt Oslo-patriot kan jeg ikke si noe annet enn at Oslo ikke trenger deg, Fossen. Og jeg håper Vålerenga ikke på noen måte tror at du kan brukes/profilere klubben vår i noen som helst sammenheng.

Legg igjen en kommentar