Dagboka fredag 4. februar 2011

Det er ikke så lurt å lese dagboka i dag. Kanskje blir du lurt trill rundt som vanlig. Verden vil bedras. Hvor vi enn vender blikket lar vi oss lure. Tekst-TV, aviser og nett lokker med fete overskrifter. Ingen går fri. Heller ikke vif-fotball. Så ta likså godt også denne fredagsboka med et par klyper … Fortsett å lese «Dagboka fredag 4. februar 2011»

Det er ikke så lurt å lese dagboka i dag. Kanskje blir du lurt trill rundt som vanlig.

Verden vil bedras. Hvor vi enn vender blikket lar vi oss lure. Tekst-TV, aviser og nett lokker med fete overskrifter. Ingen går fri. Heller ikke vif-fotball. Så ta likså godt også denne fredagsboka med et par klyper salt, bortsett fra dagens første oppslag:

Mammutsalg på Bohemen

Lørdag 5.februar – altså i morgen – fra ca 21 og utover kommer de svenske forfatterne bak boka Va för jävla pack e ni? for å signere og selge på Bohemen. Og Sjappa har tatt inn 5 bøker som blir solgt etter helga. Det gjelds å sjappe seg!

På vaskeseddelen leser vi:

Det här är berättelsen om Stockholms fotbollsklackar. Vi berättar om kärlek, gemenskap, humor, arrogans och våld. Om människor som ägnar en stor del av sin tillvaro åt att följa en idrottsförening i med- och motgång. Människor vars passion för AIK, Djurgården eller Hammarby blivit en del av deras identitet. Det är historien om en subkultur vars frön såddes i början av sjuttiotalet. Och om hur och varför det blev som det blev.

Neida, boka skal ikke vaskes etter bruk. Eller…?

Singh til England
Grøss! Er det en bakgårdsklubb på fotballøya som har fått kloa i Singh? Best å sjekke. Pust og pes. Falsk alarm. Sjekk sjæl

Og når du har sjekka går du ikke på limpinnen igjen. Eller gjør du ?

Hirschfeld til Hellas

Landslagsspiller til Lillestrøm
Fikk litt bakoversveis etter denne overskriften på NRK-textTV i går. Kan’ke være mulig at spellere som kvalifiserer til landslag er så tjukke i hue at de velger Lillestrøm. Liten luremus her òg. Det dreide seg om kvinnfolk. Merkelig at de velger damelaget på Åråsen når det er tippeligalaget som kunne blitt styrket.

En skikkelig luring
Det var en gang for lenge, lenge siden. Den gangen vi leste om Den siste Mohikaner og Falkøye. Om indianerspeideren, skurken og dobbeltagenten Magua. Selvsagt gikk det dårlig for ham. Nytter ikke å tjene to herrer.

Nåtidens speider, Stig Torbjørnsen, har skjønt det. Nå er han tilbake i fiendeleiren på heltid, niks mer dobbeltspill med Vålerenga. Like greit. Det kan stilles spørsmålstegn rundt virksomhet som innebærer å leke gjemsel med afrikanske talenter i konkurranse med andre agenter på den moderne gull- eller slavekysten. Rosenborg hadde ikke råd til å lønne fotballspeideren sin i 2009 skriver VG-nett Men etter at Vålerenga har lurt RBK for det meste på overgangsmarkedet, fant trønderne ut at de ikke hadde råd til å la være, skriver vi.

Tromsø lurte oss…
Tidligere i uka fikk Tromsø overskriftene som gullkandidat etter at de hadde kverka Solskjærs eksperimentelle Moldelag og deretter nesten spilte jamt med et utspedd blandingslag kalt Vålerenga. I går vant de fullt fortjent 2-0 over et bedre besatt vålerengalag der Hirsch øvde på alt han ikke skal ta med seg når alvoret begynner.

Den egentlige mening med disse tette oppgjørene mot TIL ( tett for tirsdag og torsdag ), var å trene på det miserable alvoret midtsommers der Vålerenga møter Tromsø to helger etter hverandre. Er det rart publikumstallene synker?

Tilbake til oppgjøret på La Manga i går som nesten har avgjort gullstriden i følge media. Vi stoler mer på Martin som sier – Ingen fare, vi er på rett vei – enn på Fredheim Holm som i samme artikkel i Adresseavisa mener at Vålerenga lekker

Og med Adresseavisa mener vi sikkert Fedrelandsvennen eller Aftenposten. Sånn er det bare. 100 prosent fotball har kommet for å bli, men å angi kilde for sitatene våre er ikke enklere av den grunn. Men at vi i gårsdagens dagbok siterte VG, beklager vi på det sterkeste:

…og VPN lurer alle
VPN kom i går i skade for å henvise til VG som kilde når vi omtalte ryktene om Reginiussen og Bjørn Helge Riise. Selvsagt var ryktene rappa fra Aftenposten
.
VPN legger seg så flate våre kropper tillater og lover å forbedre rutinene

Den siste gikk du vel ikke på?

For vi er ikke så nøye med å sjekke realitetene når vi peser på for å få dagbok ut til lønsj. Som den derre i går om Martin. Dagboka gratulerte ham og greier. Joda, han hadde bursdag, men ikke i går. Det var onsdag han fylte 34. Men vi er for så vidt unnskyldt, for selv i går så han ikke en dag eldre ut.

Vålerenga i dag
Ingen ting å lure på. Lur deg ned på Bohemen og svar på lurespørsmål fra klokka 18

Legg igjen en kommentar