Dagboka onsdag 2. februar 2011

Etter å ha tapt mot et lass med møkk fra Hamar og et forventa tap mot FC København midt i sesong, går sirkus Vålerenga på skinner. At reservene våre slo tilsvarende fra Tromsø var altså ikke mindre enn forventa. Vi skal ha større kvalitet på vår tropp enn de blakke ishavsbønda, derfor var seier greit … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 2. februar 2011»

Etter å ha tapt mot et lass med møkk fra Hamar og et forventa tap mot FC København midt i sesong, går sirkus Vålerenga på skinner. At reservene våre slo tilsvarende fra Tromsø var altså ikke mindre enn forventa. Vi skal ha større kvalitet på vår tropp enn de blakke ishavsbønda, derfor var seier greit nok, selv om en knapp 4-3 seier ikke er egnet til å imponere noen. Dagboka i dag er kort uten å være spesielt presis.

Vålerenga og Aalesund – Tromsø og RBK 4-3
Jeg tviler vel på at denne kampen vil gå inn i historien som en offisiell treningskamp all den tid det var en sammensatt gjeng fra Aafk og Vålerenga, selv om tyngden i troppen besto av hovedstadens gutter. I tilegg til folka fra havgapet lånte vi også en fra vårt eget medisinske støtteapparat, noe som får dagboka til å lure på om Arild Rønsen er vraka.

Kampen viste først og fremst at uttrykket om at ”mål ofte etterfølges av mål” i fotball er mer enn et tomt ordtak uten mening. Ikke før hadde jubelbrøl og sydlandske sener lagt seg før motstandernes tilskuerskare kunne oppleve tilsvarende gledesscener. Hvilket vakkert og dramatisk skue en fotballkamp kan være.

Kampen ga egentlig ikke så mange svar, bortsett fra at forsvaret lot en ungutt fra ishavsbyen leke Messi uten at det så ut til å være noen god grunn til dette. Angrepsmessig viste for så vidt begge lag at de hadde kvaliteter.
Vi tar kampen for det den var, en slags blanding mellom fysisk fostring satt i system og litt show for de fremmøtte.

Andre modeller?
Litt spesielt med blanda lag i går, vi har jo i andre idretter sammensatte lag som konkurrerer. Kanskje kunne gårsdagens kamp være inspirasjon til å møte Stabek i et miksa oppgjør. Et sammensatt lag av klubbenes herre og damelag på øverste nivå, eller en omgang med herrer etterfulgt av en omgang med damene. Kanskje noe å tenke på for markesavdelingen. Jeg hadde i hvertfall tatt med chips og dipp for å se kampen om å være Norges beste klubb i fotball.

Overgangsvinduet
RBK og Molde ligger etter skjema i dette overgangsvinduet mens Brann ser ut til å plukke mer eller mindre tilfeldige karer fra breddefotballen. Da er det godt å se at vi later til å være i rute på Valle. Kommer det flere så er det bonus, samtidig som dagboka ikke blir overrasket om vi vil måtte ta et foreløpig farvel med noen av de yngre spillerne som vil få bedre kamptilbud i Adeccoligaen enn det vi kan tilby dem i øyeblikket.

Vålerenga i dag
Du er aldri så dårlig og utrent at du ikke kan regne med å få en telefon fra Brann, de gir alt og alle kontraktstilbud.

Legg igjen en kommentar