Dagboka mandag 31. januar 2011

Sesongen er i gang. Du har fått med deg at Koné har signert for Enga og at vi pissa på polakker i Spania i går. Vi slo nemlig vår kjenning fra Rekdals regjeringstid, Wisla Krakow med ikke mindre enn 4-0. Ellers har vi fått en ny trener for andrelaget og sett en 17-åring som viste … Fortsett å lese «Dagboka mandag 31. januar 2011»

Sesongen er i gang. Du har fått med deg at Koné har signert for Enga og at vi pissa på polakker i Spania i går. Vi slo nemlig vår kjenning fra Rekdals regjeringstid, Wisla Krakow med ikke mindre enn 4-0. Ellers har vi fått en ny trener for andrelaget og sett en 17-åring som viste litt av det som bor i han.

Wisla Krakow
Etter å ha tapt for Aalesund henta Wisla Krakow inn 4 veteraner på førstelaget og ville reise kjerringa. Wisla Krakow er sikkert ballsikre og posessionorientert, vel mot Vålerenga i Copa del Sol fikk de knapt låne ballen.

Vi rundspilte polakka etter alle kunstens regler og i perioder så Vålerenga ut som vi gjorde i høstsesongen i fjor. Vi var ballsikre, holdt høyt balltempo og rulla opp polakka.

Håvard Nielsen som debuterte på A-laget i 2009, har rukket å bli 17 år gammel. I går kom han inn for en småskadd Luton og sørget for straffespark, et nydelig volleymål og en utvisning.

En helt grei sesongstart for Nielsen som vi kommer til å se mye mer til de neste åra om han bare klarer å holde beina på bakken, sånn bortsett fra når han hopper. Håvard er nest raskeste mann i troppen og en spiller som Drillo allerede beskriver som spennende.

Ikke fult så spennende, men like fullt imponerende var evigunge Morten Berre. En ting var målet hvor han i ren Bojan-stil finta bort hele forsvaret raskere enn du kan si jordbærplukker, en annen ting var en leken, bevegelig og involvert Morten Berre i resten av kampen. Dette lover bra for det som trolig er begynnelsen på en fin avslutning av Vålerengakarrieren.

En 4-0-seier over Wisla Krakow lar seg høre og man føler sesongen er i gang, gratulerer.

Sutring i Trondheim
Du så det da Fc København snappa Bollanos foran nesa på dem og du ser det nå når vi sikra oss underskriften til Koné. Trønderne liker det dårlig, etter å ha vært flaggskipet til norsk fotball i en årrekke og vært alene om å kunne velge på øverste hylle utfordres RBK nå av Vålerenga.

Hoftun hevder RBK var enige med Koné allerede tirsdag, mens han skrev under for Vålerenga fredag. Hvorfor fikk dere ikke underskriften på papir Hoftun? Kan det ha noe med at dere ikke var helt ferdige? Koné hadde ikke gjennomgått noen medisinsk test, hadde han vel?

Koné skulle altså i RBKs verden se det internasjonale overgangsvinduet tikke mot slutten, før han skulle ta medisinsk test for RBK. En test hvor RBK hadde mulighet til å si nei takk til Konés tjenester. Det gikk kanskje på 90-tallet, men verden har forandret seg raskere enn Nils Arne Eggen rekker å minne oss på noens hudfarge.

Neste gang dere er enige med en spiller oppe i Trondheim så foreslår jeg at dere ringer Brann og får litt hjelp av norsk fotballs overgangskonge Roald Bruun-Hanssen. Enten det, eller at de sørger for å gjennomføre formalitetene i nærhet til det de hevder er enighet mellom partene.

Mest av alt gleder denne småsutringa mitt supporterhjerte, det er deilig å få noe som andre blir snurt over. Det gleder faktisk enda mer enn å se at RBK har flere spillere som nekter å skrive under ny kontrakt og kan forhandle med hvem de vil til sommeren. Splitte min bart hvor ting er i ferd med å snu seg i Trondheim.

Vålerenga med ny mann i trenerteamet
Vålerenga har funnet erstatteren til Andreas Holter. Vår nye spillerutvikler og trener for rekruttlaget i andredivisjon heter Gary Chapmann som har erfaring fra Blackburns fotballakademi og har 14 års fartstid fra Leeds. Vi ønsker Chapmann velkommen på jobb i morgen og håper han kan videreføre den utmerkede jobben Andreas Holter har gjort.

Vålerenga i dag
Klokka går mot seriestart, i går imponerte Håvard Nielsen, hvor mange talenter har vi som kan glimte til i år? Kommer en eller flere av ungutta Qaka, Alba og Nielsen til å ta steget opp?

Legg igjen en kommentar