Wisla Krakow – Vålerenga 0-4

Wisla Krakow var sjanseløse mot et til tider velspillende Vålerenga. Morten Berre viste nok en gang at de gamle er eldst, men det var en unggutt som stjal showet. Håvard Nielsen kan vi få mye glede av i år. KAMPFAKTA Wisla Krakow – Vålerenga 0-4 (0-2) Treningskamp – Copa del Sol – La Manga 30.januar … Fortsett å lese «Wisla Krakow – Vålerenga 0-4»

Wisla Krakow var sjanseløse mot et til tider velspillende Vålerenga. Morten Berre viste nok en gang at de gamle er eldst, men det var en unggutt som stjal showet. Håvard Nielsen kan vi få mye glede av i år.

KAMPFAKTA

Wisla Krakow – Vålerenga 0-4 (0-2)
Treningskamp – Copa del Sol – La Manga 30.januar 2011
Bortimot 200 tilskuere

Vålerengas lag (4-2-1-3):
Hirschfeldt – Stoor (dos Santos 46.), Muri, Strandberg, Nordvik – Hæstad, Singh – Berre – Bojan (Dawda 67.min), Mos (Haidar 46.), Luton (Nielsen 41.)

Wisla Krakow:
Kurto – Branco, Jaliens, (Kowalski 58.), Bunoza, Paljic – Jirsak (Wilk 77.), Sobolewski, Siwakow (Gargula 46.) – Lobodzinski, Zurawski (Rios 77.), Kirm (Malecki 46)

Skåringer:
0-1 Morten Berre 34.min
0-2 Harmeet Singh (straffe) 44.min
0-3 Håvard Nielsen 59.min
0-4 Harmeet Singh 64.min

Gult kort Vålerenga: Andreas Nordvik (60.min)
Gule kort Wisla Krakow: Mikhail Sivakov, Gordan Bunoza, Serge Branco

Rødt kort: Serge Branco (77.min, to gule)

KAMPINNTRYKK

Greit å vinne en treningskamp for en gangs skyld. Mange ting å glede seg over, men det er lenge til seriestart heldigvis. Da skal vi bli gode, da!

Håvard Nielsen
Unggutten gjorde et svært godt inntrykk mot HamKam for to uker siden, nå var han enda bedre. Han kom inn fem minutter før pause etter at Shelton fikk en liten skade. Det første han gjorde var å ta seg av en krempasning fra Berre, men en polakk tok seg av ham etter at han hadde fått gitt nydelig videre mot Singh, og han skaffa Vålerenga straffe. Han fortsatte i samme dur etter pause. Et ferdigskåra innlegg inn i midten som Berre (eller var det Singh?) ikke tok seg av. Han gjentar bedriften fem minutter seinere, men Berre er for seint framme. Men så, etter et kvarter, smeller han til sjøl på hel volley litt utenfor 16-meteren. Bang i krysset! Fantastisk skåring.

Håvard vil vi se mer av! Mye mer! Vi gleder oss allerede.

Morten Berre
Hvert eneste år har vi trodd det er slutt og over og ut for Berre. Hvert år tar vi feil. Hva er det som skjer i skrotten hans? Han blir jo bare bedre og bedre. Vi gleder oss til denne mannen runder førti.

Vålerengas svar på Ryan Giggs var på hogget hele kampen. Det første målet var driblekunst av beste klasse og det var pasningen fra Hæstad også. Hvor mange polakker var det han lurte trill rundt i midten før han klinte til utagbart for keeper? To? Tre? Det så ut som ti.

Midt i andre omgang herja han på høyresida og fikk gitt perfekt inn til Singh som avslutta målfesten til Vålerenga med sin andre skåring for kvelden.

Jo, Berre var god, men kvelden hans kunne likevel vært enda bedre og han burde ha putta to mål han òg. Håvard Nielsen la inn en såkalt ferdigskåra sak, men der bomma gode Berre. Eller var det Singh..?

Ellers?
Vålerenga stilte med det samme laget som ble overkjørt av København, bortsett fra Nouri som var erstattet av Nordvik. Verken han eller resten av backrekka var i nærheten av å bli rundspilt denne gangen. Best der bak var Fredrik Stoor, spesielt de gangene han kom framover. Flott pasningsfot.

Strandberg og Muri tok seg greit av halvhjertede polske forsøk i midten. Nordvik hadde en veldig lettvvint dag på jobben, de få sjansene polakkene kom til var fra den andre sida. Totalt hadde de vel fire fem muligheter i løpet av matchen, ingen av dem spesielt nervepirrende, men to skudd var ikke så langt unna stolperota, ett etter et kvarter, det andre etter en halvtime.

Vålerenga viste ikke fram finspillet mer enn i korte glimt av gangen, men nok til at vi har håp om noe stort. I perioder var det egentlig en kjedelig kamp med mye høye baller, men det var mest polakkenes skyld. Wisla Krakow stilte med to debutanter, og den språkdyktige VPN-redaksjonen tolker hjemmesida deres dithen at laget var stint av trening og at dette var den andre kampen siden første desember. Nei, spesielt god motstand hadde ikke Vålerenga i går.

I skrivende stund veit vi ikke hvem Vålerenga møter i jumbofinalen eller når de gjør det. Men det ryktes at vi får en ekstra kamp mot Tromsø en eller annen gang.

Legg igjen en kommentar