Dagboka tirsdag 25. januar 2011

De yngste spiller turnering i Vallhall og de noe eldre kom ikke med i landslagstroppen mot Polen. Moppen skriver dagbok og Drillo er i ferd med å miste taket, mens vi helst vil krype inn i hiet igjen. Brrr. Det føles ikke bra om dagen. Antagelig kjennes det litt ut som for en bjørn som … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 25. januar 2011»

De yngste spiller turnering i Vallhall og de noe eldre kom ikke med i landslagstroppen mot Polen. Moppen skriver dagbok og Drillo er i ferd med å miste taket, mens vi helst vil krype inn i hiet igjen. Brrr.

Det føles ikke bra om dagen. Antagelig kjennes det litt ut som for en bjørn som våkner alt for tidlig av vintersøvnen og er sulten, trøtt og desorientert og sånt blir bjørnen muggen av. VPN er vekket alt for tidlig opp av sin vintersøvn med en seriestart i anmarsj og vi blir jaggu gretne vi òg. La dem dø!

Bedre holdning hos kvinnelige dommere ønskes
Ingen bør gå fullstendig av konseptene på tom mage og mindre enn 3 koffeinenheter i blodet, vi starter derfor dagen med en titt på toppdommer Ann Wenche Kleven som angivelig lo godt når Klanen sang ”inn med rompa, frem med puppa” i følge Dagbladet.

Siden når var uønsket seksuell oppmerksomhet noe man ler av?

Er vi virkelig kommet dit at Vålerengas supportere må velte pølsebuer og tømme bensinstasjoner igjen for å bli tatt seriøst som alvorlige hetsere?

Ærlig talt!

Fotball skal spilles i helgen
En supporteraksjon er på beddinga med krav om at fotball skal spilles i helgen. Dagens medieavtale gjør det uholdbart å være en engasjert stadiontraver særlig om du i tilegg synes det er stas å reise rundt for å se favorittlaget kjempe på andres gress.

For de fleste av oss er det grenser for hvor mye fri arbeidsgiver synes det er greit at vi krever for å se kvalitetsball før vi regnes som mentalt skakkjørte.

Om ikke lenge begynner partene, det vil si NFF, NTF og TV-kanalene, å posisjonere seg i forhold til å tegne en ny avtale. Da er det viktig at NFF har mandat fra medlemsklubbene til å legge føringer for avtalen som:

– Alle kamper på fredag, lørdag og/eller søndag
– Færre kamper på nasjonal TV
– Redusering av antall kamper som kan flyttes i en serierunde

Med disse føringene trenger man ikke være makroøkonom, selv om det sikkert hjelper, for å forstå at medieavtalen blir mindre verdifull enn den er i dag, på den annen side vil stadionfotballen øke sin verdi betraktelig.

Søk opp Fotball skal spilles i helgen på Facebook og klem ”liker” og besøk hjemmesiden deres mens du undrer deg over hvorfor supportergruppene til klubber som Ålesund, Hønefoss og Bodø/Glimt ikke har fått fingeren ut av guttefitta og meldt seg støttende til kampanjen.

Eliteturneringa på Valle
Morgendagens Vålerengahelter målte i går krefter mot fremtidens Blackburn-rejects. Det gikk ikke helt veien for Vålerenga med tap 1-2, allikevel var det ikke helt mørkt i følge VIF-fotball. Sjansesløsing er forklaringen på hvorfor gutta tusla av banen med et tap, men hva veit VPN om det? Ikke noe egentlig, siden vår mann forsøkte å følge kampen på en TV2-Sumo som ikke var like villig til å la vår mann følge oppgjøret på anstendig vis.

Uansett var innsatsen til laget, og spesielt spillet til Etzaz Hussain, nok til å få forplantningskjeppen til Morten P. (han med mopp på hodet) til å røre på seg:

– Etzaz Hussain har alt det Drillo ønsker seg av en kreativ midtbanekraft. Bortsett fra alderen. Han blir bare 18 år torsdag som kommer. Men alt det andre — som orienteringsevne, plasseringsevne, mottak, medtak, blikk og tekniske ferdigheter — har dette United-produktet i fullt monn, skriver fysaken i sin blogg.

Se der ja, selv blinde høner treffer spikeren på hodet fra tid til annen og kan få seg noe mat. Når det er sagt er det ikke første gangen Morten P. skryter en unggutt opp i skyene og stort sett ender det ikke helt der.

Ellers ser vi i bildeillustrasjonen i artikkelen at Vålerenga måtte spille i drakter med en farge vi helst ikke liker å assosiere oss med og som hvert fall ikke er på høyde med det beste i utlandet.

I dag møter Vålerenga Viking i eliteturneringa, i følge Etzaz er det en verre motstander enn Blackburn. Bodd litt lenge i England denne gutten, men vi liker ham allikevel.

Landslaget
Ingen av Vålerengas spillere er tatt ut på landslaget som møter Polen i februar, og eneste fornuftige konklusjon er at Drillo er relativt fotballfaglig svak. På den annen side var Singh svært nærme i følge sjefen sjøl, altså kan det være håp for Drillo også. Andre tegn som tyder på at det spøker for Drillos vurderingsevne, er uttalelser som dette i gårsdagens VG:

– En ny sesong i Brann er ikke verdens undergang.

I U21-troppen er Singh med og får følge av Strandberg, vi setter derfor vår lit til Per Joar Hansen i fotballmessige spørsmål.

Og med det stikker vi for å se svette unge gutter med spenstige kropper sparke ball på Valle og tenker alle skal være glade for at vi ikke er en forsamling katolske prester.

Legg igjen en kommentar