Dagboka mandag 24. januar 2011

Fremdeles i ventemodus, men vi vet litt mer om hva vi venter på. Og mens vi venter følger vi juniorfotballen med et halvt øye. Carnegie Elite Tournament 1 Topp juniorfotball hele uka i Vallhall. Kampoppsett og resultater finnes på vif-fotball.no. I skrivende stund leder Blackburn jr. 1-0 over Vålerenga jr. ved pause. Engelskmenna hadde ballen … Fortsett å lese «Dagboka mandag 24. januar 2011»

Fremdeles i ventemodus, men vi vet litt mer om hva vi venter på. Og mens vi venter følger vi juniorfotballen med et halvt øye.

Carnegie Elite Tournament 1
Topp juniorfotball hele uka i Vallhall. Kampoppsett og resultater finnes på vif-fotball.no. I skrivende stund leder Blackburn jr. 1-0 over Vålerenga jr. ved pause. Engelskmenna hadde ballen mest, men målsjanser så vi lite av, om da ikke TV2Sumo har holdt noe skjult for oss. Skåringa kom etter markeringssvikt i vålerengaforsvaret i det 23. minuttet. Fem minutter seinere reddet vålerengamålvakten uten vanskeligheter et lompeskudd. Det var det vi noterte om første omgang i åpningskampen som går for tomme tribuner.

Betting League Tournament 2011
Om Tippeligaen 2011 vil gå for tomme tribuner er derimot tvilsomt, selv om TV2/NTF/NFF etter manges skjønn gjør sitt for å redusere tribuneslitasjen. Det er for dem som ikke veit det bestemt at det blir fotball fredag, lørdag, søndag og mandag. Før helga meldte Aftenposten at TV2 ønsker seg lørdagskamp, og at dette skulle tas opp på møte mellom Fotballforbundet, Toppfotballen og TV2 fredag. Vi siterer Aftenposten onsdag 19. januar:

– NTF-direktør Niels Røine understreker at ingenting er bestemt. Han mener at det ikke er bare, bare å stykke opp rundene i så mange biter som TV 2 ønsker.

Nå er det bare det at dette allerede var bestemt. Så hva vitsen var med dette møtet kan vi spørre om, men det har vi altså ikke gjort, blant annet fordi vi følger VIF-Blackburn på TV der Blackburn løsna skudd etter 48 minutter og Vålerenga tilsvarende 6 minutter seinere.

Det gjenstår vel noen detaljer om lørdagskamptidspunktet og hvor mange av serierundene som skal ha lørdagskamper. For det blir ikke lørdagskamper hver runde har vi forstått.

Fredag ble fredagskampene spikra til klokka 19. Hva dette har å si for fredagsquizen på Bohemen har vi spurt Kjell G om, resten får tiden vise.

Vi tror ikke fredagskampen vil hjelpe til med å tømme tribunene annet enn at bortefeltene får mindre slitasje. Lange bortereiser i arbeidstida eller på andre utrivelige tidspunkter, er snart forbeholdt pensjonister. Heldigvis har Klanen etter sigende så mange arbeidsløse at vi opprettholder store bortefølger åkke som. Selv mandager klarer vi å stille lag i den avkroken det måtte være. Dette er triste nyheter for TV2 som helst ser at ingen stiller på tribunene. De har jo valgt mandag for å gi annonsørene sine noe tilbake, nemlig TV-tittere. Tomme tribuner – smekkfulle sofaer , er det nye slagordet.

Når mandagskampene en gang forsvinner er mye gjort. Men enda viktigere er det å få has på systemet med den endelige fastsettingen av kampdato- og tidspunkt. Våre sikre kilder har i så måte en gledelig melding, ikke glad nok, men et klart skritt i riktig retning:

TV-kampene fordeles og fastsettes i puljer på 6-8 serierunder i slengen og skal annonseres i bedre tid enn vi har vært vant til.

Vi kan med andre ord vente oss å ha de første åtte rundene klare om kort tid. Ikke vær overrasket om det foreligger konkrete saker allerede neste uke.

Carnegie Elite Tournament 2
Vålerenga tapte 1-2. Lagene løsna et og annet skudd i andre omgang, og to av dem gikk i mål. To minutter før slutt kreperte datamaskinen vår og vi fikk ikke med oss at Blackburn gikk opp til 2-0 og at Ghayas Zaid reduserte i kampens siste sekunder. Ellers var det spennende å se hvordan vakumet på tribunene etter hvert lot seg bryte ned. Ved kampslutt var det minst fem tilskuere, derav en bak mål. Hallen fylles (?) sakte og sikkert, selv om ettermiddagen bare har RBK og Brann å by på. Neste vålerengakamp er mot Viking i morgen klokka 11.30

Legg igjen en kommentar