Dagboka mandag 17. januar 2011

I dag starter sesongen. Vi ser på et motto for Tippeligaen 2011. Vær så god – det er servert Om litt mindre enn ti måender er Tippeligaen 2011 over. En vinner er kåret, og to er ute av dansen. For Vålerenga og Martin Andresen er det en ting som gjelder i år: I år så … Fortsett å lese «Dagboka mandag 17. januar 2011»

I dag starter sesongen. Vi ser på et motto for Tippeligaen 2011.

Vær så god – det er servert
Om litt mindre enn ti måender er Tippeligaen 2011 over. En vinner er kåret, og to er ute av dansen. For Vålerenga og Martin Andresen er det en ting som gjelder i år: I år så tar vi alt.

Ja, vi sier det faktisk med våre egne supportersangord. I år så tar vi alt. Ikke faen om vi skal være best i Norden, unike i Europa og alt det der. I 2011 er mottoet at vi skal vinne alt. Vi skal vinne serien og cupen her hjemme, og vi skal vinne europeiske fotballhjerter med vår offensive, lekne og ikke minst underholdende fotball.

Vi skal fortsette der vi slapp i 2010, men vi skal bli enda bedre. Vi skal vinne flere kamper og vi skal vippe selvsikre trøndre (rettelse: svensker. red. anm.) av pinnen. Det er seks år siden vi «flaksa» oss til et seriegull, og det er seks år siden Kjetil Rekdal sa de berømte ord:

«I går for gull.»

Så derfor kjære leser er det essensielt at vi alle støtter opp om vårt offisielle motto. At vi alle stiller opp på tribunene i snø, sludd, kulde, regn, sol, vind, tropevarme, tåke og hva nå enn værgudene kaster mot oss.

Vi skal synge så vi ikke kan snakke med folk dagen etter kamp. Bare smile over nok en seier, nikke litt til sidemannen på T-banen, bussen eller toget og si det med øya og kroppsspråket. Vi er Vålerenga, vi er de beste vi står sammen og vinner til slutt.

Ikke noe surmuling, ikke no intern uro. Kun fokus på en ting: Å støtte opp om laget og spillerne slik at de presterer så bra som vi vet at de kan. Så skal vi alle sammen får være med på at seriegullet kommer hjem til Valle, at bøtta til Harald blir vår og at Europa er klar for norsk totalfotball.

Første og andre mulighet
Ja, ikke før selv har fått sagt hvor viktig det er å komme seg på kamp, så er det fordundre meg akkurat det som skjer.

I kveld møter Vålerenga KFUM til årets første treningskamp, borte på KFUM-banen (på Ekebergsletta) klokka 19.00. Og i morra er det kamp hjemme mot HamKam i Vallhall klokka 17.00.

Det koster 50 spenn for voksne over 20 år å komme inn. Med andre ord så er det gratis adgang for Miniklanen, Unge Enga, Teen Ultras, Ikaros, Engas Yngre, Vålerenga SFO og hva de nå kaller seg disse lovende supporterfraksjonene våre.

Til klubbens sider sier Martin følgende om kampene:

Det skal bli godt å spille kamper igjen og det er viktig at vi får spilt kamp igjen før vi skal til La Manga. Vi har delt inn troppen i to noenlunde jevne lag og alle skal få muligheten til å vise seg fram. Det viktigste nå er at vi kommer i gang og at alle som er tilgjengelige fra a-stallen får spilt 90 minutter.

«Kåffa» ble forøvrig trent av Ståle Andersen fram til i ifjor høst. Da ga han beskjed om at han ikke fikk tida til å strekke til. Dette fikk Eivind Arnevåg beskjed om siden han er daglig leder i KFUM. Dessverre for Arnevåg er det ikke mulig å signere Espen Haug da han har takket ja til jobben som trener for MS i år.

Og hva har dette med saken å gjøre spør vel noen nå. Veit du ikke svaret får du spørre en som er tørr bak øra, eller Google litt.

Og Så Videre
Etter treningskampene begynner alle spillerne å komme på plass. Luton Shelton er fortsatt på Jamaica fordi han har drevet med landslagsspill og velger å bli «hjemme» til Vålerenga reiser til La Manga.

Det er vel ingen som kan unngå å skjønne hvorfor han drøyer returen til vinterlandet så lenge som mulig

Legg igjen en kommentar