Dagboka tirsdag 18. januar 2011

Sesongen ruller videre under mottoet «I år så tar vi alt». I dag ser vi på kampen i går og på kampen som skal spilles i dag. Og så har vil litt om det å ha hele verden i sin hånd. I år så tar vi alt Det er like greit å venne seg til … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 18. januar 2011»

Sesongen ruller videre under mottoet «I år så tar vi alt». I dag ser vi på kampen i går og på kampen som skal spilles i dag. Og så har vil litt om det å ha hele verden i sin hånd.

I år så tar vi alt
Det er like greit å venne seg til det. Vi skal ikke komme blant topp fire. Være glade for medalje, eller prise oss lykkelige for at vi ikke sliter i bunnstriden. I 2011 skal vi være såpass frampå og proklamere noe så unorsk som at vi faktisk har tenkt til å vinne alt. Som vi skrev i går så skal vi:

1: Vinne Tippeligaen
2: Vinne Norgesmesterskapet
3: Vinne europeiske fotballhjerter med vår flotte totalfotball

Så nå må du faen meg tru oss: I år så tar vi alt!

Treningskamp nummer 1
Kåffa møtte to Vålerengalag i går. Mange ukjente navn, men Eivind «Proffen» Arnevåg er trener for KFUM sammen med Esten O. Sæther (hva står den Oen for? Onkel. Ole. Ove. Ordknekt. Ordrenekt. Ost. En O kan bety så mangt.) og Vålerenga fikk faktisk kvalifisert motstand. I følge en gammel forumhelt kan man oppsummere førsteomgangen slik:

«Grei førsteomgang for et splitta A-lag i den første treningskampen i midten av januar. Mye rust, mye å gå på. Synes verken Stoor eller Muri har imponert bakover, Bojan og til dels Singh har vært gode på midten, mens Mos har vært anonym på topp. Sid hadde en kjempesjanse, men virker å være leken og lett og jeg tror vi får mye glede av han framover.

Det som overrasker meg er mangelen på skuddvillighet. Når vi fører ballen 20 meter fra mål synes jeg man kan prøve å klinke til innimellom og ikke alltid prøve på innstikkere til spissen. Det krever mye av pasningsleggeren og spissen, kvaliteter vi ikke har per dags dato. Singh prøvde skuddfoten en gang mot slutten av omgangen, men han annonserte jo at han kom til å skyte flere sekunder før han faktisk skjøt, så det ble keepermat.

Alt i alt en grei omgang.»

Og etter 45 minutter til skriver samme helt (og tidligere VPN-medarbeider, nå bare VPN-goupie):

«Slutt og seier med over 500 på tribunen en mandag i midten av januar. Imponerende!

Som lag har vi mye å gå på, men individuelt har faktisk enda mer å gå på. Regner med dette bedrer seg. Moro å se Sid score. Ikke like moro å se Bojan fortsette som før ved å dø i andreomgang. Stoor var ikke god, men det kommer seg. Pluss til Næss som jeg synes var helt ok ved siden av Muri.

Hadde forventa å se litt mer av Mos, men forhåpentligvis kommer dette også.»

Selv så må jeg si at det er ikke mange lag som kan skilte med 500 tilskuere utendørs i midten av januar i dette landet.

Vi merker oss at flere nye talenter banker på døra til A-laget, men trekker selvfølgelig fram Nikolai Næss og Shåresh Ahmadi som navn vi like godt kan lære oss å skrive med en gang. Vi er også veldig spente på den beste spilleren man han funnet i Afrika på mange år. Sidoine Oussou ser ikke akkurat ut som noe bomkjøp.

Kampen mot HamKam
Hvor mange kommer til Vallhall i ettermiddag? Det koster fortsatt 50 kroner for tilskuere over 18 år, og kampen starter klokka 17.00.

Klarer vi å doble antallet tilskuere, eller er det for tett på jobbslutt? Vel, har du mulighet til å komme deg på kamp så må du det. Hvis ikke kan du få med deg kampen på VIF-TV. (Men da må du ha abonnement på TV2 Sumo.)

Den samme troppen møter opp i dag, og regn med flere debutanter. Vi regner også med at en del av unggutta får være med til La Manga sånn på tampen.

Vi regner med nok en seier mot Hamarkameratene – noe annet er egentlig akseptert. Dette er et lag fra et sted der de har så store mindreverdighetskomplekser i forhold til oss som holder til i Oslo at de ser rødt bare de hører ordet Vålerenga.

I den berømmelig 2004-sesongen spilte vi mot Hamarkameratene i nest-siste kamp. Med seier i denne kampen ville vi sikre sølvet og legge press på Rosenborg helt fram til siste spilleminutt. Det gikk jo som det gikk – vi slo Stabæk 3-0, og Lyn tapte 1-4 for Rosenborg. Berre bomma alene med Knudsen tre minutter på overtid… Jaja.

Men det var kampen på Briskeby:

Vi slo tampa 1-0 og det var god stemning blant de rundt 1500 fra Vålerenga som hadde kommet seg inn på tribunen. Sjøl så var jeg utskremt medarbeider på oppdrag for VPN og hadde tilgang til pressetribunen.

På vei inn til garderoben og over banen – etter kampen – intervjuet jeg Kjetil Rekdal mens poteter, hjemmebrentflasker, bjørkestokker og annet hagla inn på banen fra Briskebybanden.

I spillerslusa står det en masse unger som skal ha autografer til sine lokale helter, noen sågar av våre spillere. I det jeg passerer med sammen med Rekdal er det en liten gutt med utstående ører, skeiv tannstilling og tette øyne som skriker:

«Fy faen ta deg Rekdal. Din jævla dritt!»

Da stopper ellers så sindige Rekdal opp og sier:

«I alle daga, ka e de me dette folkeslaget? I har faktisk ikkje ord til den slags oppførsel.»

Den lille tælpen får en klam neve i nakken og blir kasta på huet ut av Briskeby.

Det er rart hvordan man kan endre oppfatning om en spiller. I 1998 var han helten av Norge. Mannen som satte straffa mot Brasil og sendte oss til en åttendedelsfinale i fotball-VM. Noen år senere er han hatobjekt nummer én i Norge…

Hele verden i sin hånd
Ja moralen i forrige avsnitt sier vel noe om det som kommer nå.

Daniel Fredheim Holm er på vei til Rosenborg. Oppholdet i Aalborg har ikke vært noen suksess. Daniel har vært skada siden han kom, og nå vil han hjem til RBKs medisinske apparat og bli frisk.

RBK blar opp mellom 1 og 2 millioner for mannen Åge Hareide mener at kan spille fotball i smoking.

Det er jo litt rart at en spiller som var vår yndling fram 2008-sesongen nå skal spille mot det laget vi må klare å stoppe i 2011, men å legge han for hat av den grunn?

Nei, det gidder vi ikke. I Vålerenga har vi respekt for alle som har gjort noe for laget vårt tidligere. At Daniel dro, og måten han dro på kan diskuteres, men gjort er gjort og spist er spist sier de i Hakkebakkeskogen.

VPN ønsker deg velkommen tilbake til norsk fotball Daniel – så får vi se hvordan det blir å møte Vålerenga i 2 x 90 minutter i 2011.

Vi har en del å revansjere skjønner du..

Legg igjen en kommentar