Dagboka tirsdag 28. desember 2010

Dette er dagen for velkomsthilsener. Én for framtida og én for fortida. Eller tar vi feil? Midtstopper på veg Tjueåringen Aleksander Solli er bare en medisinsk test og noen formaliteter unna vålerengatrøya, det leste vi i Aftenposten og BA seint i går kveld. – Jeg tror han kan bli en god spiller, og han minner … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 28. desember 2010»

Dette er dagen for velkomsthilsener. Én for framtida og én for fortida. Eller tar vi feil?

Midtstopper på veg
Tjueåringen Aleksander Solli er bare en medisinsk test og noen formaliteter unna vålerengatrøya, det leste vi i Aftenposten og BA seint i går kveld.

– Jeg tror han kan bli en god spiller, og han minner meg litt om Stefan Strandberg i spillestilen, sier Vålerenga-trener Martin Andresen til Aftenposten

Bergensavisen supplerer med at Vålerenga ønsker å hente 20-åringen som et tredjevalg på midtstopperplass før 2011-sesongen.

For LøvHam-spilleren var Brann et naturlig førstevalg, og rødtrøyene ble tilbudt Solli i en toårskontrakt for overkommelige 15 000 kroner i måneden. Men kassa til nedrykkskandidatene i vest er tom, så dette hadde ikke rødtrøyene råd til, samtidig som trener Skarsfjord ikke viste nevneverdig interesse for spilleren som hadde en stor sesong i adeccoligaen i år. Skarsfjord har tatt feil såpass mange ganger i løpet av sesongen at bare det er grunn nok til å vite at Martin har gjort et godt valg.

Martins første signering før kommende sesong er ikke av det kortsiktige slaget , valget tyder på at han allerede tenker på årene etter neste års gullsesong. At Aleksander Solli er av den spillende stoppertypen er heller ingen uting.

Vi regner ikke med at du stryker på den medisinske testen neste uke. Velkommen til klubben, Aleksander!

The Terminator
Vi ønsker også vår gamle helt og vålerengadirektør, Kjetil Siem, velkommen hjem etter flere år i Sør-Afrikansk eksil. Men tilbakekomsten har en viss bismak. Han kommer ikke nødvendigvis som fotballens redningsmann, sjansen er stor for at det snarere er tvert i mot. Han stiller på TV-laget, hanka inn som en nyttig kriger i kampen mot supportere på fotballtribunene. NFF har fleska til med uforutsigbare spilledatoer og serierunder i adventstida for å vinne kampen om tomme tribuner. Om vi krisemaksimerer, ser vi mannekanalen MAX som «den endelige løsningen», med Kjetil The Terminator i spissen for å torpedere et hvert tilløp til en levelig terminliste.

Siem har sagt klart og tydelig at Vålerenga er det mest spennende laget i Tippeligaen , og det tolker vi som et klart signal om at han ønsker seg mest mulig Vålerenga på spilleplanen fredag. Kanskje like bra. Særlig om det medfører at mandagskamper er en saga blott for Vålerengas del.

Siem har alltid blitt assosiert med fotballspill, men fra nå er det TV-spill som gjelder. Kampen mot gullrekka og annet populært TV-fjas fører ubønnhørlig også med seg kamp mot fotballkamper slik vi supportere liker å ha dem. Kjetil Siem som i 1994 startet prosjektet Soccer Against Crime, deltar nå i fotballforbundets Crime Against Soccer. Wikipedia avslører at han er utdannet dramapedagog, med spesiell sans for dukketeater og Titten Tei. Endelig får han brukt kompetansen sin.

Titt,tei, her kommer jeg, å trekke i tråder passer for meg, så TV-titting blir fotball for deg.

Vel, vel. Vi ønsker deg lykke til uansett, Kjetil, såpass skylder vi deg. Til gjengjeld regner vi med at du blir forkjemper for at TV-kampene skal fastsettes ikke bare i god tid, men i veldig god tid før avspark. Vis at du fremdeles er vår mann, Kjetil ! Gjør MAX ut av det!

– Når jeg nå flytter hjem, så var dette en veldig spennende utfordring. Målet er å produktutvikle norsk fotball, for det er noe som absolutt trengs, sa Siem til VG da hjemkomsten fra Sør-Afrika ble allment kjent.

Det lover i bunn og grunn godt. Siem ser at det norske fotballproduktet trenger en grundig oppussing. Kanskje vi skal slutte å krisemaksimere og heller se på MAX og Siem’s inntreden som skritt i riktig retning. Skal vi våge det?

Vålerenga i dag
Sjappesalget fortsetter. Detaljer i dagboka i går.

Legg igjen en kommentar