Dagboka torsdag 23. desember 2010

Så har «brøkregnerne» fra NFF satt opp terminlista for Tippeligaen 2011. Dagboka kommenterer. Høy grad av inkompetanse Det knyttes like stor spenning til slippet av terminlista hvert år. I Vålerenga er vi vant til mye rart, men årets oppsett tar vel egentlig kaka. Vi hadde tre (3) ønsker før årets sesong, og vi klipper fra … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 23. desember 2010»

Så har «brøkregnerne» fra NFF satt opp terminlista for Tippeligaen 2011. Dagboka kommenterer.

Høy grad av inkompetanse
Det knyttes like stor spenning til slippet av terminlista hvert år. I Vålerenga er vi vant til mye rart, men årets oppsett tar vel egentlig kaka. Vi hadde tre (3) ønsker før årets sesong, og vi klipper fra klubbens sider:

– Vi hadde tre primærønsker for årets Tippeliga. Vi ønsket hjemmekamp på fotballens festdag, 16. mai, hjemmekamp i Norway Cup-uka hvor vi kunne laget en skikkelig fotballfest og vi ønsket hjemmekamp i siste serierunde. At vi kun får innfridd ett av tre ønsker er vi ikke helt fornøyde med, sier administrerende direktør Pål Breen til vif-fotball.no.

– Oppsummert på ønskene vi hadde er ikke dette et kommersielt lyspunkt. Vi ser selvfølgelig at det er veldig komplisert å sette opp spilleplanen med tanke på spill i Europa og ferieavvikling, men når NFF innfrir 118 av 133 innspill, og vi kun får oppfylt ett av tre primærønsker så føler vi at vi kunne kommet bedre ut av dette.

Her i VPN er vi lettere sjokkert over oppsettet, og vi lurer på om det finnes mennesker i NFF og Norsk Toppfotball som har varige svekkede sjelsevner. Vi kan ikke med godsida til si noe som helst positivt om dette pisset av ei terminliste.

For å ta det viktigste først:

Vi skal ha hjemmekamp 16. mai. Vi er et av Norges to topplag – det andre laget har hjemmekamp 16. mai hvert eneste år. Hvorfor? Ok så skal vi til Fredrikstad. Alle vet at vi kun kommer til å få en brøkdel av de billettene som er tilgjengelige denne dagen. Så i stedet for å fylle Ullevaal med Vålerenga – Fredrikstad, velger man altså det motsatte. Man kunne nesten ha tredobla antall tilskuere i en kamp, men velger da å gi nyopprykkede FFK ei gavepakke av det sjeldne.

Norway Cup faller på én jævla uke i året. Verdens største fotballturnering arrangeres i Oslo. I Oslo er det ett Tippeligalag. Et lag som kunne gitt barn fra hele verden en fotballopplevelse de ikke ha mulighet til få andre steder. Dette er nesten så man kan lure på om inkompetansen er satt i system hos de ansvarlige.

Vi får Stabæk i siste serierunde. Det hadde vi i 2004 også. Det er kun reprise på den kampen som er et resultat vi kan leve med. Stabæk vakler (for N-te gang), er i ferd med å bli skvisa ut av Blue Dream On Team Arena, og sliter med økonomien så den reprisen kommer nok – også nedrykk for seriemesterne fra 2008.

Videre:

I hele min tid som Vålerengasupporter har jeg opplevd at NFF stort sett er et sted der man har like stor IQ som skonummeret sitt. I tillegg har de fleste små føtter. Som Vålerengasupportere kan vi ikke sitte og godta at et forbund med en TV-avtale i ryggen skal være med på å rævpule oss supportere år på år.

Vi kan ikke sitte å se på at et produkt som handler om å samle folk til stadion for å se lag spille fotball ender i en kamp om TV-seere.

Famous last words
Julefreden senker seg over landet i løpet av morgendagen. Det blir en liten dagbok i morra også – en spesialdagbok med noen av innspillene vi har fått fra dere lesere den siste måneden. Et lite evangelium skal vi vel også få pressa inn.

Legg igjen en kommentar