Dagboka torsdag 16. desember 2010

Vålerenga presenterte oss alle en stor julegave i går på pressekonferansen som flommet over av nye sponsorer: Klubben virker til å kunne være fornuftig drevet neste år, både økonomisk og sportslig. Dessuten får vi fine nye drakter fra Adidas. Nye drakter og mye mer Endelig, i denne førjulsstria, hører vi noe fra klubben. Og budskapet … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 16. desember 2010»

Vålerenga presenterte oss alle en stor julegave i går på pressekonferansen som flommet over av nye sponsorer: Klubben virker til å kunne være fornuftig drevet neste år, både økonomisk og sportslig. Dessuten får vi fine nye drakter fra Adidas.

Nye drakter og mye mer

Endelig, i denne førjulsstria, hører vi noe fra klubben. Og budskapet er godt. Markedsavdelingen har gjort jobben sin og sikret ny generalsponsor, Nordea, og forøvrig en god slump penger fra andre hold. Blant annet så beholder Hafslund sitt engasjement, enn noe redusert – 5 millioner gir plass på shorts og strømper. Totalt har klubben sikret seg 92 millioner over, så vidt vi kan forstå, de neste fire årene, hvorav Nordea står for 40 millioner. Dermed ser det ut til at Vålerenga kan beholde de unge talentene en stund til og til og med bruke en del penger på spillerkjøp om riktig mann skulle dukke opp i kikkerten.

– Jeg håper dette betyr at vi får beholde dem [Harmeet Singh og Mohammed Fellah]. Det er alt for tidlig for dem å reise ut nå. De er ikke fullverdige fotballspillere enda. Det må de få lov til å bli først. Jeg mener man bør være landslagsspiller og ha vunnet titler hjemme i Norge før man drar til utlandet, siter Aftenposten Martin Andresen.

Han blir supplert av Terje Haakonsen.

– Vi i Vålerenga trenger ikke å selge spillere for å finansiere tradisjonell drift lenger. Det gir oss ro til å bygge opp et bedre lag og bedre spillere, slik at vi også kan få solgt dem for større summer hvis vi først bestemmer oss for det.

Både sølvplasseringen i fjor og sponsorpengene nå gir seg utslag i en bedre forsesongsoppkjøring enn man hadde i fjor, blant annet kan man nå satse på et Tyrkiaopphold i tillegg til den tradisjonelle La Manga turneringen.

Dermed nærmer Vålerenga seg, men helt framme er man ikke ennå, hvis man med helt framme mener «ledende i Norden».

– Det hadde vært et helt sjanseløst mål, og man tok ikke konsekvensene av det som ble sagt. Vi er ikke i nærheten av å ha treningsanlegg eller ressurser som matcher for eksempel FCK. Ikke Rosenborg heller, slår Martin Andresen fast.

– De var ekstremt sterke og er en naturlig favoritt også neste år. Men vi har yngre spillere, og vi satser hardt på at kurvene våre skal møtes. Det kan skje neste år, men det avhenger at mange av våre fikser andresesongen etter et gjennombrudd samt at vi unngår skader. Vi hadde nesten ikke folk ute i år, og per nå er stallen vår enda tynnere. Vi behøver å treffe med innkjøpene, sier Martin Andresen i VG og fortsetter.

– Vi må ha inn nye folk. Vi må se an om det forsvinner flere, men vi trenger en ny midtstopper og en til to mann helt på topp, fortsetter Andresen i VG.

– Vi er kommet opp på et såpass sportslig høyt nivå at utfordringen blir å få tak i spillere som er bedre enn de vi allerede har. Vi konkurrerer ikke bare med norske klubber lenger, er Truls Haakonsens ord om temaet til VG Nett.

Men, som Andresen sier i Aftenposten.

– Vi er på ingen måte fornøyde med å være et sølvlag.

Og draktene? De er fine de, ta en titt på vif.no så kan du se.

Vi i VPN må si oss svært fornøyd med inntrykket av stålkontroll som kommer fra klubbledelsen for tiden. Greier klubben å følge opp med et par gode spillerkjøp, tilnærmet samme spill som i år, samt helhjertet satsning på e-cup i sommer og høst, så begynner dette virkelig å ligne noe

Legg igjen en kommentar