Dagboka torsdag 25. november 2010

Søplekøpp, presteføkk og litt mer møkk. Dagboka har ikke vaska seg i dag men skyter likevel fra hofta. Søplekøpp Alltid sympatiske og sjarmerende Frode Kyvåg i Bækkelaget går i dag ut i alle landets aviser og truer med å flytte Norway Cup fra Ekebergsletta til et sted på Romerike. Et sted de fleste av oss … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 25. november 2010»

Søplekøpp, presteføkk og litt mer møkk. Dagboka har ikke vaska seg i dag men skyter likevel fra hofta.

Søplekøpp
Alltid sympatiske og sjarmerende Frode Kyvåg i Bækkelaget går i dag ut i alle landets aviser og truer med å flytte Norway Cup fra Ekebergsletta til et sted på Romerike. Et sted de fleste av oss forbinder med innavl, råning, revehaler og en gjennomsnittlig IQ på størrelse med skoa folk har på seg der oppe. Små føtter har dem også.

Kyvåg sier at det koster 4 millioner å betale for de kommunale tjenestene man trenger for å arrangere Norway Cup. Kommunen støtter arrangementet med 2 millioner. Så hvorfor har det egentlig blitt slik?

– Nå betaler vi for mange av de kommunale tjenestene som tidligere var gratis. Vi forstår at vi må betale, siden mange av disse tjenestene er privatisert, sier Kyvåg til Dagbladet.

Kommunen og varaordfører Aud Kvalbein sier at de skal se på saken:

– Det er kjempeviktig at Norway Cup blir i Oslo. Det startet på Ekebergsletta og er blitt et kjempearrangement med forgreninger til hele verden, sier KrF-politikeren, også dette til Dagbladet.

Jøss? Fikk du det som du ville Frode?

Tipper det ja.

Moralen i denne saken er jo ganske grei: Driver du med noe som skaper positive ringvirkninger for Oslo by (Ifølge Kyvåg genererer Norway Cup flere hundre millioner i omsetning hver år) så er det bare true med at du skal flytte denne aktiviteten til et sted de fleste av oss forbinder med innavl, råning, revehaler og en gjennomsnittlig IQ på størrelse med skoa folk har på seg der oppe. Små føtter har dem også.

Kyvåg har vært ute en vinternatt før, han er en kløpper til å bruke media, og han får det som regel som han vil. Jeg vet ikke hvor lett det er å jobbe med en person som har et ego som er like stort som Ekebergsletta. Kyvåg styrer skuta med hard hånd, og noen ganger kan det være bra å ha en tøff og myndig linje. I denne saken er det klart at Kyvåg har spilt kortene sine riktig.

Bystyret er enig om at Norway Cup skal spilles i Oslo, og ikke på et sted de fleste av oss forbinder med innavl, råning, revehaler og en gjennomsnittlig IQ på størrelse med skoa folk har på seg der oppe. Små føtter har dem også.

Så da blir det slik.

Presteføkk
Så ble Gelius fista ut av Kjerka. Kvarme & Co jassa opp en festkjepp og pløyde over presten med de uortodokse metodene som om han skulle vært ei bløt kuse i et myrhøl på Finnskogen…

Veit ikke helt om det blir bra poesi av dette, men at det er en sak der partene har stått langt fra hverandre og fortsatt gjør det er et faktum. Vålerenga, Klanen og indre Oslo Øst har slått ring om Gelius. Han er vår mann. Kvarme er ikke vår mann. På den andre side så er vel ikke Kvarme motstander av Oslo og det som betyr noe for folk som bor her. Men Kvarme liker at Gelius blander sin prestegjerning med disse elementene.

Så kan man spørre seg om Kirken og Oslos biskop kommer styrket ut av dette eller ikke. Her i VPN heller vi mot ikke.

Vi øsnker uansett «friprest» Gelius lykke til videre, og håper at du finner et rom der du kan fortsette å være den du er uten at alt du gjør blir sett på med argusøyne.

Silly Season

Vi klipper litt her og litt der.

1: Kayke Rodriguez fortsetter ikke i Tromsø. Klubben har ikke råd til å kjøpe brasilianeren. Kayke har vært på utlån i TIL fra brasilianske Vendo Nova siden i sommer. Han scoret fem mål i eliteserien.

Er han noe tess da? Trenger vi en brasilianer på Vålerenga?

2: Jon Inge Høiland ble tilbudt ny kontrakt av Stabæk, men partene kom ikke til enighet. Dermed forlater forsvarsspilleren Bærums-klubben etter fire sesonger.

Han skal vel til utlandet og avslutte der da. Men hvem vil ha en 33-år gammal forsvarsspiller?

3: Etter å ha fulgt Aalesund-keeper Anders Lindegaard tett gjennom tippeligasesongen, formaliserte Manchester United interessen i den danske 26-åringen forrige uke.

Så det er formalisering som skal til altså?

Takk for i dag
Vi benytter anledningen til å ønske alle en fin dag – spesielt hvis du heter Einar og har brukt 15 år av livet ditt på å skape en kirke mange kan forholde seg til – uten at de nødvendigvis har den helt store troa på alt det andre den norske kirken står for.

Legg igjen en kommentar