Dagboka tirsdag 23. november 2010

Bengt og Bolt. To ting fant vi i dag. Mer får du her. Bengt Så er det klart at vi skal møte Bengt Sæternes på motsatt side av banen neste sesong. Han har nå – i mangel av kontrakt fra Vålerenga – gått til Viking. – Jeg føler at jeg har noe ugjort i Viking, … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 23. november 2010»

Bengt og Bolt. To ting fant vi i dag. Mer får du her.

Bengt
Så er det klart at vi skal møte Bengt Sæternes på motsatt side av banen neste sesong. Han har nå – i mangel av kontrakt fra Vålerenga – gått til Viking.

– Jeg føler at jeg har noe ugjort i Viking, og det var avgjørende for at jeg ville tilbake, sa Sæternes til TV 2 mandag.

Det var i Viking han starta karrieren, men fikk ikke skikkelig fart på sakene før han gikk til Bodø/Glimt (av alle ting). Nå er han altså tilbake der det starta, og Vikinghordene er glade, det samme med Egil Østenstad:

– Rutinerte spillere er bare en styrke om de er veldig motiverte og i god fysisk form. Dette har vi diskutert nøye med Bengt, og vi er veldig trygge på at han er motivert for å gjøre en god jobb. Han føler han har noe uoppgjort i Viking, det er et godt utgangspunkt, mener Østenstad.

Tja. Man kan bare spekulere i hvorfor vi ikke beholdt Bengt, men vi antar at dette både har med økonomi å gjøre, og på den sportslige strategien man ønsker å følge i Vålerenga. Bengt hadde nok fått spille han, og han hadde nok satt inn rundt 10 mål. På den andre side så skaper en spiller som Bengt et press på trenere og ledelse i forhold til spilletid.

Og Vålerenga ønsker å satse på sine egne talenter. Det er her pengene ligger og det er her fremtiden ligger. I dagens fotballøkonomi handler det om å spille kortene sine riktig. Trygve Hegnar sa det i den nye «Sport/Hvitt»-spalten på Sportsrevyen sist søndag:

«Av alle klubbene i norsk fotball, så er det kun Vålerenga som kommer til å gå i balanse eller pluss i 2011.»

Jeg vil heller se at Mos blir like god som Moa, og at vi kan selge Mos for tre ganger så mye som vi solgte Moa for om noen år. Jeg vil se Fellah i spansk toppfotball, og jeg vil se Singh i England eller Italia. Får vi det til kan vi bruke pengene på å dyrke fram nye talenter, og trekke til oss andre klassespillere som ønsker å være med i Vålerenga:

Eller rettere sagt: Annerledesklubben Vålerenga.

Takk for ditt bidrag Bengt, du er en flott fyr, vi ønsker deg lykke til i Viking og håper at du er den som senker flere av våre motstandere på Viking Stadion neste år.

Bolt
Nei, vi snakker ikke om vår egen Bolthof, men om verdens raskeste mann: Usain Bolt. Han vil nemlig prøve seg som fotballspiller når «løpekarrieren» er over. Og Bolt legger løpeskoa på hylla når han er 30 år.

Bolt vil helst spille for Manchester United, men ser jo at det kan bli vanskelig. Til Canal+ sier han det slik:

«Hvis jeg får sjansen til å spille for et lag, selv hvis det bare var for en av de mindre engelske eliteserieklubbene eller i lavere divisjoner, har jeg lyst til å se om jeg kan klare det. […] Dette har jeg hatt lyst til lenge. Jeg vil gjerne prøve og se om jeg kan bli god.»

24-åringen ser for seg at han kan bli en mulig midtbanespiller eller spiss.

«Men mange sier at jeg bør spille på vingen siden jeg er rask.»

Joda, det kan jo være noe i det, vi har jo vår egen superraske mann fra Jamaica – forskjellen på ham og Bolt er vel at Luton kan løpe fort med en ball i beina. Eller?

Det hadde uansett vært moro å se Usain Bolt løpe fra egen 16-meter og over banen på rundt 10 sekunder – og det uten ball i beina…

Dagens Daniel
Denne spalten kommer bare ut en eneste gang. På en pressekonferanse tidligere i dag fortalte Daniel Nannskog at han legger opp. Han ordla seg slik:

«Det føles som om det er det eneste rette. Det føles bra i magen, selv om det gjør vondt at det er nødvendig å gi seg.»

Ikke det at vi skal pirke så mye i dette, men hva har magen din med dette å gjøre Daniel?

Og med det takker vi for oss for i dag

Legg igjen en kommentar