John Fredriksen ute av VIF

John Fredriksen er i praksis ikke lenger Vålerenga-investor. Fredriksens høyre hånd, Tor Olav Trøim, har tatt over aksjene og satser selv videre som langsiktig aksjonær. VPN har intervjuet London-baserte Trøim på e-post. 47-åringen er sentral i Fredriksen-selskapene Frontline Management, Aktiv Kapital, MarineHarvest, Nol Invest og Norse Energy Corp. Men det er gjennom Bryggegata AS John … Fortsett å lese «John Fredriksen ute av VIF»

John Fredriksen er i praksis ikke lenger Vålerenga-investor. Fredriksens høyre hånd, Tor Olav Trøim, har tatt over aksjene og satser selv videre som langsiktig aksjonær.

VPN har intervjuet London-baserte Trøim på e-post. 47-åringen er sentral i Fredriksen-selskapene Frontline Management, Aktiv Kapital, MarineHarvest, Nol Invest og Norse Energy Corp. Men det er gjennom Bryggegata AS John Fredriksen har vært Vålerenga-investor.

– Fortsetter Bryggegatas engasjement for Vålerenga Fotball ?

– Rent formelt eier han (John Fredriksen) eller Bryggegata ingen aksjer i Vålerenga og har ikke gått inn med penger i det nye selskapet. Sett i lys av hva han har lagt inn i klubben tidligere, har jeg vel en forståelse med John at dersom dette går bra, får vi dele litt. Han er fremdeles ihuga Vålerenga-fan, og han følger med.

– Bryggegata var reelt sett ute av Vålerenga for fire-fem år siden,men undertegnede har tatt over og har til hensikt å være langsiktig aksjonær i Vålerenga. Alle aksjene skal etter siste emisjon være overført til meg privat eller Drew Investments, som er mitt private selskap. Totalt skal det være ca 65 prosent. Bryggegata har i dag ikke aksjer i selskapet.

– Men blir det investert ytterligere i klubben/spillere dersom aktuelle spillerkjøp dukker opp?

– Det vil bli investert i nye spillere i 2011-sesongen. Aksjonærene er positive til dette, blant annet sett utifra de midler som ble frigitt gjennom Moa-salget. Det blir dog intet frislipp av økonomien. Inntekter og kostnader må henge sammen.

– Hva er dine tanker rundt sportslig og økonomisk drift av klubben?

– Sportslig drift har jeg ikke rede på. Når det gjelder økonomisk drift har ansettelsen av Rune Riberg vært fantastisk. Han har gjort en kjempejobb. Han er dedikert, nøye og har sammen med Pål Breen og styreformann Jon Håkon Pran ryddet opp i økonomien og fått total oversikt. Det er en forutsetning for videre utvikling av klubben,skriver Trøim i eposten.

Rune Riberg ble ansatt i Vålerenga i mars i fjor. Han kom da fra stillingen som økonomisjef i Norges Fotballforbund, en stilling han hadde i mange år og som ga han unik innsyn i norske klubbers økonomi. Da Riberg ble ansatt ble han omtalt som den personen med mest kunnskap om fotballøkonomi i hele Skandinavia.

Jon Håkon Pran er en gammel studiekamerat av Tor Olav Trøim. De studerte sammen på NTH iTrondheim, og i 1985 reiste de på seks ukers tur til Kina for å skrive diplomoppgave og kartlegge den kinesiske verftsindustrien. I dag håndterer begge store pengebeløp i yrkeslivet. Pran er sentral i Møller-gruppen og som daglig leder i investeringsselskapet Katalysator.

Tor Olav Trøim skriver videre i sin epost til VPN:

– Vålerenga har i dag et utrolig godt administrativt utgangspunkt. Vi har ingen gjeld, vi har noen penger på bok, vi har en god stall, godt inntektsgrunnlag, et fornuftig kostnadsnivå og en meget god økonomi-styring. La oss bare passe på at det forblir slik, da vil vi etter hvert vinne sportslig også. Konkurransen på den økonomiske siden er ikke veldig hard om dagen…, avslutter Trøim.

Legg igjen en kommentar