Dagboka tirsdag 16.november 2010

Det blir ingen Royal League. Vålerenga vant visst «økonomiserien» i tillegg til sølvet i år. Og Vikinghordene er villige til å bruke halvparten av sine oppsparte bruspenger på å hente Bengt Sæternes til Viking. Ingen Royal League Vi spurte i går og får svar i dag: Det blir ingen Royal League turnering i 2011. Og … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 16.november 2010»

Det blir ingen Royal League. Vålerenga vant visst «økonomiserien» i tillegg til sølvet i år. Og Vikinghordene er villige til å bruke halvparten av sine oppsparte bruspenger på å hente Bengt Sæternes til Viking.

Ingen Royal League

Vi spurte i går og får svar i dag: Det blir ingen Royal League turnering i 2011. Og det er Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball som sier nei. Med en noe merkelig begrunnelse. UEFA, svensker og dansker sier nei til ikke-skandinaviske toppklubber og da vil ikke vi nordmenn være med. I tillegg så er man misfornøyd med at det spilles kvartfinaler og semifinaler så tidlig som i slutten av februar og begynnelsen av mars.

I våre ører så høres dette ut som vikarierende motiv og vi tipper det ligger redsel om å tape penger bak avslaget.

– Det å si nei til Royal League er ikke lett. I utgangspunktet høres det spennende ut å kåre en skandinavisk mester. Det gjør det ikke lettere når vi vet at våre danske og svenske kollegaer ønsker denne turneringen. Men vi har vurdert dette ut fra sportslige, kommersielle og praktiske hensyn, sier Niels Røine i Norsk Toppfotball til VG.

Penger

Finansavisen melder at eliteserieklubbene gikk på et samlet underskudd på 177 millioner kroner i fjor, mens man i 2010 ligger an til et tap på 130 millioner, men dette er basert på anslag.

VPN har laget tabell:

1 Vålerenga + ? eller null???
2 Godset +1 – +2
3 Hønefoss0
4 Haugesund 0
5 Odd 0
6 AaFK – 2 – -5
7 xxx – 4
8 Start-10
9 Molde -10
10 Lillestrøm -10
11 Brann -10
12 Tromsø-20
13 Viking -20
14 RBK-20
15 Stabæk -27

Finansavisens kommentar lyder: «Eliteseriens økonomiske vinner er sølvlaget Vålerenga, som kan notere pluss på bunnlinjen etter kraftige kostnadskutt og salget av Mohammed «Moa» Abdellaoue.» Og vi som trodde vi ble snytt i salget av Moa?

Godt å se at det er i hvert fall en klubb som drives fornuftig i landet. Overaskende, men svært gledelig, å se at det faktisk er Vålerenga.

Bengt

Det ser ikke ut til at Vålerenga vil ha Bengt Sæternes neste år, nå melder Viking seg på banen. Det vil si…, nesten.

De såkalte «Hordene» har visst nok en krigskasse på ca. millionen. Av dette beløpet er de villig til å bruke 400 000 for å få Bengt.

– Viking har uttalt at de ønsker å hente en stor og sterk spiss som kan komme inn mot slutten av oppgjør. Da mener vi Sæternes er rett type. Egersunderen har vist at han fortsatt fungerer i Vålerenga. Dessuten er han lokal. Det betyr mye for oss, sier supporterleder Geir Inge Fiskebekk til Stavanger Aftenblad.

Sæternes er smigret.

– Dette har jeg ikke opplevd før. Og må si at jeg er veldig beæret. Jeg mener selv jeg har et par år igjen av karrieren og har vært i dialog med flere klubber. Jeg har ikke snakket med Viking, men vil bruke tiden fram til nyttår for å bestemme meg.

Vi har vanskelig for å tro at dette blir noe av.

Klubben i våre hjerter

Har du lyst å stemme i Dagbladets konkurranse kan du (også) gjøre det via en av linkene her.

Vålerenga Fotball: Stem her!
Vålerenga Ishockey Elite: Stem her!
Vålerenga Amerikansk Fotball: Stem her!
Vålerenga Basket: Stem her!
Vålerenga Cricket Klubb: Stem her!
Vålerenga Håndball: Stem her!
Vålerenga Innebandy klubb: Stem her!
Vålerenga Ishockey: Stem her!
Vålerenga Ski: Stem her!
Vålerengafamiliens Vertshus AS B.I.L.: .Stem her!

Legg igjen en kommentar