Dagboka fredag 12. november 2010

Bursdagparty i dag også, og faktisk to målrike kamper uten at noen vålerengaspillere kom på skåringslista. Sing en bursdagssang for Harmeet Singh Ikke før var det siste lyset på bursdagskaka til Luton blåst ut i går, så er det tent tjue nye i dag. Gratulerer med 20-årsagen, Harmeet! Vi veit ikke helt hva vi kan … Fortsett å lese «Dagboka fredag 12. november 2010»

Bursdagparty i dag også, og faktisk to målrike kamper uten at noen vålerengaspillere kom på skåringslista.

Sing en bursdagssang for Harmeet Singh
Ikke før var det siste lyset på bursdagskaka til Luton blåst ut i går, så er det tent tjue nye i dag. Gratulerer med 20-årsagen, Harmeet!

Vi veit ikke helt hva vi kan stille opp med som presang til denne unggutten som ser ut til å ha alt hva fotball angår. En ny skuddfot kanskje?

De fleste har vel fått med seg at midtbanegeni og playmaker Harmeet Singh leverte hele 11 målgivende pasninger årets sesong. Det er best i Tippeligaen. Hva som er mindre kjent er at unggutten har BMI 22,2. En tredje lille hemmelighet er at han har gode teoretiske sjanser på å spille landslagsfotball for India, men det som kanskje er aller mest nytt og overraskende for deg, er at han også er ambassadør. Neida, ikke for India, men for Fredsballen.

Vål’engas midtbanespiller Harmeet Singh er glad for å representere prisen Fredsballen, skriver lokalavisen.no i forbindelse med Fredsduenes markering av FN-dagen i Furuset Forum for tre uker siden. Les mer her

Brix og Bengt
Vi støtter folkekravet om å gi Bengt Sæternes ny kontrakt nå, men mye tyder på at hans dager i Vålerenga er talte. I dag syns vi at vi så noe om Viking-interesse på nettet, i forrige uke var det Sandefjord som ønsket seg superinbytteren vår. Men i motsetning til femten år yngre Kristian Brix, spilte ikke Bengt på ”Wannabe Sandefjord”s lag mot Fram Larvik i går kveld. Sandefjords prøvespillere vant 6-2 etter 1-1 ved pause.

Vålerenga-profil Kristian Brix spilte litt over en omgang. Trener Patrick Walker legger ikke skjul på at forsvarsspillerens tjenester frister litt ekstra:

– Kristian er en god spiller med god rutine. Du kan se at han har hatt en god fotballoppvekst. Jeg håper at han vil vurdere SF, sa Walker til Sandefjord Blad

– Kristian er på utgående kontrakt i Vålerenga og vi har forståelse for at han ønsker å prøve seg andre steder, sier Vålerengas sportsdirektør Truls Haakonsen til vif-fotball.no , men sier ikke et pip om Bengt.

Testimonials
Mens resten av gutta tok ferie, måtte Andreas Nordvik og Kristofer Hæstad sitte igjen og spille fotball foran 4-6000 blåfrosne sjeler på Lerkendal i testimonialkampen for Roar Strand. De tapte 6-4 etter ledelse 4-3 tidlig i andre omgang. Nå har Nordvik fått fri, men Hæstad slipper ikke så lett og må spille landskamp neste uke.

Bakgrunnen for testimonialkamper kommer fra den tiden du ikke ble rik av å sparke ball og videre utsikter for jobb i samfunnet var dårlige. Etter hvert som spillerne tjener noen mill i uka og mange er ettertraktede i næringslivet og enda til får utdanning, er behovet for testimonialkamper nærmest ikkeeksisterende. Derfor holdes testimonialkamper nå mest som en «takk for seg» av spillere som har høy stjerne og status i en klubb og penga går til veldedige formål. At vi nå innfører testimonial i Norge, i en tid der spillerne virkelig ikke har behov for en sluttpakke, er…spesielt.

Nei, testimonialkamper har ikke stror tradisjon her til lands, men i høst har vi altså hatt to på kort tid: Roar Strands i går og Vidar Riseths for tre uker siden. Team Riseth-Team Glåmdal endte 10-4.

Riseth lot inntektene – faktisk opp mot 750.000 – i sin helhet gå til klubben i hans hjerte, kriserammete xxx, og det kan selvfølgelig diskuteres om det da gikk til noen god sak. Når det gjelder testimonialkampen på Lerkendal, har vi fått vite fra solide kilder der oppe at :

– Roar får pengene,ja, og kommer til å gi en god del av dem til Barneklinikken på St Olavs, han har en lang relasjon til dem – og vært istand til å bidra i forhold til dem flere ganger. Hvor mye det er, altså av % av overskudd veit jeg ikke

For fotballens ettermæle regner vi med at prosentdelen ligger tett oppunder hundre.

Vålerenga i dag
Stem på alt og kjøp sølvskjerf og sesongkort i Sjappa før det er for seint. 20% på alle varer i Sjappa for dem som kjøper sesongkort 2011 med opp til 25% rabatt før nyttår.

Klubben i mitt hjerte. For sjuende gang inviterer Norges Idrettsforbund, Norsk Tipping, P4 og Dagbladet oss til å stemme fram favorittklubben i vårt hjerte. Kom igjen, Enga!
Stem her. Enkel oversikt på klanen.no

Kåring av skåring. Stem på årets vakreste Vålerenga-mål og vinn sesongkort
Avstemningen avsluttes tirsdag 16. november kl. 16.00 – Stem her!

Legg igjen en kommentar