Dagboka onsdag 10. november 2010

Hvorfor våknet du i dag? Dagboka gir deg noen grunner, men først litt om dugnadsånden i Klanen. Stoldugnad Ålreit dugnadsånd på Ullevål i går der ståfeltet skulle møbleres før cupfinalen. Ikke fordi Godsetunionen ikke orker å stå, men fordi Dag Vestlund i NFF sitter fast i en gjørme av gamle vaner og paragrafer. Nå håper … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 10. november 2010»

Hvorfor våknet du i dag? Dagboka gir deg noen grunner, men først litt om dugnadsånden i Klanen.

Stoldugnad
Ålreit dugnadsånd på Ullevål i går der ståfeltet skulle møbleres før cupfinalen. Ikke fordi Godsetunionen ikke orker å stå, men fordi Dag Vestlund i NFF sitter fast i en gjørme av gamle vaner og paragrafer. Nå håper vi bare på normal fotballstart 1. april så vi slipper å skru i marskulda både før og etter danmarkskampen. I går var det en jævla kald opplevelse. Talsmann Kjellsen oppsummerer:

– Stikkord er drit kald vind, orkan i kastene, ca 20 ildsjeler og 9 fra jobbsjansen, god gryterett fra bøtta. Konklusjonen er at dette er en smal sak når man er nærmere 30 mann. Det er et helvete når man bare er 6.

Jobben var gjort på tre timer, 692 seter er på plass, dessverre. Men sånn er avtalen. Neste gang tar det ikke mer enn en time, for da stiller vi hundre mann. Lett å love nå. Enda lettere å glemme når sur østavind fra sibir feier over hovedstaden i mars.

Huskeliste
Én dag nærmere seriestart enn i går, eller tre om vi regner fra serieslutt, så ting ordner seg sikkert selv om det ikke kjennes sånn akkurat nå i et stadig dypere vintermørke og hutrende fotballvakum. Velkommen, sløvsinn. I sesongen hadde vi snøring på det meste og husket selv de mest kompliserte gjøremål: Kom deg på kamp og kom deg hjem etter hvert etterpå. Men nå må vi skrive huskeliste selv for de enkleste ting. Her er dagens huskeliste:

1. Sesongkort 2011. Salget starter i dag. Og med salg mener vi supersalg. Opp til 25% rabatt før nyttår. Detaljer på vif-fotball.no

2. Bengt Sæternes facebookgruppe. Meld deg inn på nyopprettet gruppe på facebook:
«En usignert Bengt Sæternes tar fra oss nattesøvnen!»

3. Klubben i mitt hjerte. For sjuende gang inviterer Norges Idrettsforbund, Norsk Tipping, P4 og Dagbladet oss til å stemme fram favorittklubben i vårt hjerte. Kom igjen, Enga!
Stem her. Enkel oversikt på klanen.no

4. Kåring av skåring. Stem på årets vakreste Vålerenga-mål og vinn sesongkort
Avstemningen avsluttes fredag 12. november kl. 13.00 – Stem her!

Kåringer og ekspertise
Årets lag kåres her og der. VG har klart å sette sammen et vinnerlag fritt for Vålerenga-spillere, og TV2 ligger ikke langt etter, men de fikk nå med seg Moa på laget. Hvem tar feil? Ekspertene som tilsynelatende ikke har sett på Vålerengas kamper i år, eller vi som ikke har sett på noen andre? Vi tror uansett at ekspertene burde bedømmes av noen, slik at de verste rykker ned og kun dekker Adecco neste år.

Tullprat om og av Solskjær
Solskjærmanien det siste døgnet har inneholdt mye tøys. I går presenterte vi en navneliste vi fant i Dagbladet, den skulle liksom vise hvilke spillere Ole Gunnar ville hente til Molde.
– Bare tull, sa Solskjær på pressekonferansen i går.

Men Ole Gunnar er ikke helt fri for tullprat selv. Hva mener han egentlig med dette som vi leste i VG i dag:

– Og så får jeg vel én million ekstra dersom vi slår Rosenborg og blir seriemestere.

Mener han seriøst at det er tilstrekkelig å banke RBK for å hanke inn seriegullet?

Dagens sitat henter vi i gårsdagens Dagbla’, der Esten O Sæther skriver:

Det å ta igjen RBK har vært det store, mislykkete prosjektet i norsk klubbfotball. De tyngste utfordrerne har gått feil vei fordi det eneste våpenet mot trønderne tilsynelatende har vært å gi like høye lønninger til spillerne.

Først med snuoperasjonen i Vålerenga i vinter har det kommet en spillestil som i seg selv utfordrer det egentlige grunnlaget for at Trondheim har etablert seg som landets suverent beste fotballby.

Avstanden opp til RBK minskes bare dersom den forsterkete økonomien støtter oppunder en ny vinnende fotballtenkning.

Vålerenga i dag
Ja, si det?
Men på Bohemen er det Premier League så det rekker.

Legg igjen en kommentar