Dagboka tirsdag 2. november 2010

En kontinental dagbok i dag, men først litt om hvordan det går med Vålerenga i neste år. Det er tirsdag. Vi er én dag nærmere serieslutt, og etter nøyere gjennomgang med kalkulator, også én dag nærmere seriestart. Det er det siste som gjelds, det er da vi skal gå for gull. Folk som har greie … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 2. november 2010»

En kontinental dagbok i dag, men først litt om hvordan det går med Vålerenga i neste år.

Det er tirsdag. Vi er én dag nærmere serieslutt, og etter nøyere gjennomgang med kalkulator, også én dag nærmere seriestart. Det er det siste som gjelds, det er da vi skal gå for gull. Folk som har greie på det er allerede enige:

– Jeg har veldig tro på at Vålerenga tar gullet neste sesong, sa SIF-trener Ronny Deila til NTB etter at Vålerenga hadde knust Godset 4-1 for to uker siden.

Samme dag fant tallmagikerne og oddssetterne i Unibet ut at det er Vålerengas tur neste år. 2,5 er oddsen for vålerengagull, Rosenborg 2,75. Fredrikstad står i 40, Hønefoss i 125, mens Sarpsborg ikke er med i regninga. Skikkelig særriøst, med andre ord:

Vålerenga – 2,5
Rosenborg – 2,75
Viking – 8
Stabæk – 11
Molde – 15
Brann – 18
Lillestrøm – 25
Tromsø – 30
Fredrikstad – 40
Odd – 40
Aalesund – 50
Start – 50
Strømsgodset – 75
Haugesund – 100
Hønefoss – 125
Sogndal – 150

Hvor Viking og Brann skaffer tillit fra, er et mysterium. Men vi bryr oss ikke. Det er Vålerenga det dreier seg om. Skal laget leve opp til forventningene, må det nok inn en og annen forsterkning. På den annen side: Fjorårets vålerengamannskap stilte til start i år uten forsterkninger og nesten uten forventninger. Og det gikk som det gikk.

Operasjon opprydning starter for Martin Andresen , skrev NRK Sport i går. Der understreker Martin at hver trening og hver kamp er viktig og spillere som ikke er sikret en plass i troppen, har trenerens milde, men skarpe argus-øyne på seg i alt de gjør. Mot Hønefoss var det flere som ikke har fått spilt så mye i år som fikk muligheten til å vise seg frem. Hva Martin syntes om dem?

– Mye bra, og noe som skulle vært bedre.

Det betyr etter alle solemerker at Martin må vrake spillere før Vålerenga neste år skal gjøre et enda sterkere forsøk på å utfordre Rosenborg i kamp om eliteserietronen.

– Vi ønsker jo å forbedre oss, vi har jo tatt et ganske stort jafs på dem i år. Vi skal bli bedre enn det vi har vært i år, sier Martin til NRK uten å nevne gull.

Neste sesong er rett rundt hjørnet. Og den blir tøffere enn i år. Vålerenga skal spille sju hjemlige cupkamper, i motsetning til årets to. Det er 12 kamper i Europa. Sum: 19 kamper mer enn i år. Vi risikerer å bli slitne utover høsten, og vi trenger kanskje en litt bredere stall. Vi sier kanskje. Klubben holder tett og sier ikke noe.

Kontinentalt
Vålerenga mener Norge burde følge i danskenes fotspor, og vil fremme et forslag på fotballtinget om å endre seriesystemet . Vi klipper massivt fra TV2 Sporten i går kveld:

Martin mener endringene er helt nødvendige for at norske klubblag skal gjøre suksess i Europa.

– Seriesystemet i Norge er sånn at det laget som skal ut i europacupen har kvalifisert seg for den europacupen ni måneder i forveien og det er ikke bestandig gunstig. Det er ikke alle som har økonomi til å holde på de beste spillerne og vinne år etter år etter år, sier Andresen til TV2 Sporten

– Jeg tror Stabæk (2008) hadde prestert godt dersom de kunne spilt med det laget som de vant serien med, men de hadde solgt tre av de beste spillerne sine når de skulle ut i Champions League-kvalik. Det samme gjorde Brann da de vant, sier Andresen.

Han mener det blir lettere med kontinuitet i stallen dersom seriesystemet endres.

– Hvis vi klarer å beholde det samme laget over en lengre periode så er jeg sikker på at man står rustet for spill i Europa. Det er lettere å si til en spiller at: Hør nå her, du har et par tilbud, men om to måneder skal vi ut i europakvalik så vent til neste vindu. Så er det lettere for den spilleren eller en klubb å ta risikoen på de to månedene i stedet for å vente ni måneder, avslutter Andresen til TV2 Sporten.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb har også noe han vil ha sagt, men han er ikke vålerengarelevant og han sleiker Rosenborg, så vi regner med at innvendingene hans ikke er mye verdt. Men Martin stoler vi på.

Og det håper vi Martin også gjør. Vi håper han mener alvor med det han sier om verdien av kontinuitet, og at han ikke stormer hodekulls ut på kontinentet med klubbkassa og kommer tilbake med spillere som raserer kontinuiteten og samspillet vi har i laget vårt nå.

Continentalt
Martin har gitt Vålerenga et kontinentalt snitt, og en av de få lekkasjene fra Valle angående neste sesong er i samme gate. Å kalle det inkontinens er vel litt på kanten, men vi smatter på det inkontinentale ordspillet i forbindelse med at klubben forlenger avtalen med Continental. Ikke fordi vi er så jævla glupe i ordspill, men er dekkgiganten spesielt mye bedre?

– Vi driver ikke bare med dekk, og føler at det er en god link mellom våre produkter og fotballen i forhold til passion, teknikk, kraft og utholdenhet, sier dekkdirektør Morten Berger til vif-fotball.no

Passion?

Når blir du lidenskaplig besatt av dekkene dine?
Er det når du glemmer å skifte til vinterdekk før snøen kommer?
Eller er det når du trer bilringene dine inn i svartlakkert latex og slipper følelsene løs

Legg igjen en kommentar