Dagboka fredag 29. oktober 2010

Vi spinner videre på storklubb vs. bygdeklubb og varsler samtidig at tannleger i Hønefossområdet bør være på kontoret søndag kveld. To Skutle or not to Skutle… VPN tar til orde for at det å snakke sin egen sak, mele sin egen kake samtidig som man terger på seg det som kan krype og gå av … Fortsett å lese «Dagboka fredag 29. oktober 2010»

Vi spinner videre på storklubb vs. bygdeklubb og varsler samtidig at tannleger i Hønefossområdet bør være på kontoret søndag kveld.

To Skutle or not to Skutle…
VPN tar til orde for at det å snakke sin egen sak, mele sin egen kake samtidig som man terger på seg det som kan krype og gå av fotballledere her i landet, det kan man kalle å skutle.

Oppkalt etter Rosenborgs mektige (allmektige) leder Nils Skutle. En mann som skal ha cred for sine meningers mot, men som ikke alltid ser at det han sier kan settes i direkte sammenheng med at han opptrer på vegne av egne roseborgske interesser.

Vel. Noen blir klin forbanna og fyrer løs den ene verbale breisida etter den andre. Vålerenga tar det litt med ro og sitter bak Skutle og er vel litt enige, samtidig som man er helt uenig i en del annet som kommer fra brakka der oppe på Lerkendal.

VPN manna seg i alle fall opp og sendte avgårde et spørsmål i sakens anledning. Noen i VPN er sjokkert over Skutle, andre ser vel at en del klubber der ute burde se fordelen av å samarbeide med «storklubbene», uten at vi dermed er veldig begeistra for Skutle av den grunn.

Vi ba derfor Pål og Truls (Breen og Haakonsen) om en kommentar, og det fikk vi:

«Det er kanskje en enklere måte å si dette på en det Skutle har forsøkt.

– De klubbene med mest midler, må og bør bli flinkere til å utnytte disse. Dette innbærer at RBK,Viking,VIF og Brann har et eget ansvar for å ligge i toppen.

– Det vi kan bekrefte er at mindre klubber overpriser spillere kraftig når vi henvender oss. Vi mener at norsk fotball hadde utviklet seg hvis de mindre klubbene hadde sluppet spillere til markedspris til antatt bedre klubber.

– Det er en selvfølge at spillerne hadde utviklet seg videre i en bedre klubb enn å bli igjen i midt sjiktet.

– Dette mener vi hemmer utviklingen av norsk fotball på sikt.»

Det kan virke som om noen har snakket med noen, og at noen har sett at det ikke er samsvar mellom det en del mindre klubber ønsker å få betalt for sine talenter versus det klubbene med penger er villige til å bla opp.

Vi kan vel selv forestille oss dollartegnene i øya på en lokal klubbleder i andredivisjon når Vålerenga eller Rosenborg ringer og legger inn en forespørsel på deres 16-årige supertalent. Hva kan vel ikke en million gjøre for den lokale breddefotballen? Eller hva med to millioner? Tre?

Det er mange «supertalenter» der ute. De færreste når så langt som John Carew. Men det er klart at Lørenskog skal ha sin del av æren for at det gikk som det gikk. Men det var i Vålerenga at han fikk sitt definitive gjennombrudd, de ti månedene han var i RBK var kun en transportetappe for å få vist seg fram i Europa.

De finnes sikkert flere unge spillere som har muligheten til å bli noe stort. Men det blir de ikke ved å være i en klubb med begrensede midler.

Jeg tror – og nå snakker jeg på vegne av meg selv – at Nils Skutle ikke er en ond mann. Han er opptatt av at Rosenborg skal bli så gode som mulig, men det ligger også en viss interesse i hans utspill som handler om norsk fotballs fremtid. Skal vi lykkes internasjonalt, så må de store klubbene i Norge lykkes ute i Europa.

Ut over det unner vi ikke Rosenborg en dritt. De har til salt til maten og vel så det, og at de bruker penger fra «bingen» sin er helt greit for oss. For på sikt kan de ikke holde på slik, og da må også de forholde seg til fotballøkonomiens harde realiteteter.

Øl og vold og skamslåtte bønder
Tom Gulbrandsen mener at det skal gjøre vondt å møte Vålerenga, og at man må satse tanngarden for at det skal skje. Til www.honefossbk.no sier han:

– Fokus nå er å finne godfølelsen, harmoni i laget, foran kvalifiseringen. Vi har spilt det jeg vil kalle småpent i noen kamper, men jeg savner rett og slett ”killerinstinkt”. Man må være villig til å ofre ei tann for det avgjørende målet i en jevn kamp, for å si det slik.

Vi regner med at tannlegene settes i høy beredskap i Hønefossområdet på søndag, og at våre egne menn kommer hjem med perleradene innstakt.

Rykk opp til 4. divisjon
Lyn har fått lov til å bytte plass med Lyn 2, og er dermed oppe i 4. divisjon. Vi ler så høyt at flesket i trynet på Finn Bjelke disser.

Husker du?
Spol tilbake 10 år i tid. Ullevaal. Klokka er 21.05. På Vestbredden står det rundt fem hundre mann og griner mens de gråtkvalt synger «Svikter aldri deg». I VG-svingen står det 50 elleville saftkokere og jubler. Vi har funnet fram dagboka fra denne mandagen:

Dagboka 30. oktober 2000
I går ble en cup-finale spilt der interessen for de fleste Vålerenga-supportere vel først og fremst var knyttet til hva finalistene Odd og Viking gjorde av skader på banen. Dessverre gikk kampen til ekstraomganger, og i og med at regnet fortsatt høljer ned kan vi nok ikke vente oss lett og lekker fotball i kveld. Dette synes å passe Sogndal utmerket:

– Jeg har sett VIF fem ganger faran dette oppgjøret og er sikker på at dagens hjemmelag passer oss bedre der [Ullevaal] enn på Fosshaugane. Uten at jeg dermed vil garantere seier, sier «Mr Sogndal» [VGs uttrykk] Svein Bakke til VG.

– Jeg er også litt spent på hvordan banen er etter to cupfinaler på rad og mye nedbør, sier Tom Nordlie til samme avis.

Og der har vi dagens kamp i ett nøtteskall. Sogndal er et drittlag som krysser fingrene for verst tenkelige forhold i og med at deres sjanse ligger i entusiasmen og stå-på vilje heller enn i å spille fotball. Da er det opp til Vålerenga å vise at de er et bedre lag, selv på en flate hvor pasningene ikke kommer frem dit man har sendt dem.

Nervøs? Javisst, og jeg er neppe den eneste.

– Det er mange som tror at det er avgjort, men det er bare tull. Det er fortsatt uavgjort, sier Tom Nordlie til VG og viser at han kan lage ordspill selv under press.

Vålerenga har flere mann ute med skader, nemlig Bjørn Viljugrein, Kent Karlsen, Joachim Walltin og Øyvind Bolthof, og flere som spiller med småskader som Kjetil Rekdal og Kristen Viikmäe. Vi forventer en lagopstilling som følger, i og med alle skadene kan den ikke være alt for langt fra fasit:
Kavèn – Døhli, Hagen, Hovi, Tran – Risnæs, Rekdal, Riihilahti – Bjørkan, Viikmäe, Musæus.
Det kan tenkes at Pa Modou Kah får tillitt etterhvert, men vi tipper at erfaring veier tungt når Tom Nordlie tar ut laget.

Og for de som har vært på månen i det siste: Vålerenga er kvalifisert til tippeligaen neste år med seier eller uavgjort 0-0. Uavgjort 1-1 fører til ekstraomganer og straffespark. Uavgjort 2-2 eller høyere betyr 1. divisjon neste år, det samme gjelder selvfølgelig for tap. Kampen går kl. 19.00 på Ullevaal og billetter til Klansfeltet finnes i Sjappa, øvrige billetter er å få kjøpt på Posten eller ved inngangene til Ullevaal stadion. Dette er den kampen man absolutt ikke bør miste, selv om det regner.

Resten av dagbøkene fra oktober 2000 finner du her

Legg igjen en kommentar