Da var det over for denne gang…

Det 15. beste damelaget i landet tar velfortjent ferie. Et stykke ut i desember starter oppkjøringen til sesongen som skal gi toppseriespill i 2012. Det blir tøffe tak – men målet er klart: Opprykk! På denne tiden i 2009 var det jubelbrus og god stemning i dameleiren. Vi så alle frem mot 1. divisjon, en … Fortsett å lese «Da var det over for denne gang…»

Det 15. beste damelaget i landet tar velfortjent ferie. Et stykke ut i desember starter oppkjøringen til sesongen som skal gi toppseriespill i 2012. Det blir tøffe tak – men målet er klart: Opprykk!

På denne tiden i 2009 var det jubelbrus og god stemning i dameleiren. Vi så alle frem mot 1. divisjon, en oppkjøring det kom til å lukte svidd av, og treningsiveren overskygget det faktum at vi sto foran ferie.

På denne dag i 2010, er ikke følelsen altfor ulik. Spenningen er der, gleden over fantastiske resultater er stor, men gleden over en måneds ”latmannsliv” er nok mer tilstedeværende.

Selv satt jeg for et år tilbake og undret meg over hvordan en rumpe kan være så tung. Når du entrer gressmatta, positiviteten flommer ut i det kalde vinterværet og hjernen er klar for kamp, er det en nedtur at alt går veldig treigt… For den ræva var stor! Og ja: alt gikk veldig, veldig langsomt… Men så er det sånn med denne menneskekroppen at den blir litt lettere for hver mil du legger bak deg.

For jeg kan med hånda på hjertet si at nazi-regimet til Berg Hansen og Waage har gitt sine resultater. Og ikke bare for stussen min. For dette har vært sesongen hvor vi har markert oss. Og til de grader! Vi tok en sterk 3.plass i serien, noe som er et historisk resultat for Vålerenga damer A. Vi har rett og slett skrevet oss inn i de tykke historiebøkene som om noen år skal støve ned i brakka på Valle. Og for en fantastisk følelse! Vi er det 15. beste laget i Norge denne sesongen. Og det er det verdt å være stolt av!

I desember skal vi møtes igjen, til det som blir forsmaken på sesongen 2011. Og det er kanskje en ide å starte denne mentale treningen alle går og maser om… For neste år blir knalltøft. Vi skal nemlig rykke opp til Toppserien. Ja, et hårete mål, men definitivt ikke urealistisk. For det var ikke uten grunn at vi spilte ”seriefinale” siste match mot Medkila i Harstad. Med to poeng bak tabelltoer og en seier unna opprykk, har vi bevist at vi passer inn i det gode selskap – nemlig i toppen!

Medkila ble imidlertid for sterke siste kampen. Og det er et lag som kommer til å få kjørt seg i vår øverste divisjon. Så sånn sett er vi glade for at det gikk som det gikk. I løpet av sesongen har vi uansett vist at vi spiller underholdende og god fotball, at vi kan vinne mot møkka-knokkellag som Fart, og ikke minst at vi kan putte nydelige mål! Og dette er rett og slett oppskriften for en vellykket sesong. Så til alle dere andre – det er bare å begynne å trene.

Takk for en fantastisk sesong ! Og takk til alle dere som synes damefotball er greit å bruke tida si på. Dere gjør oss enda litt bedre!

Legg igjen en kommentar