Vi danser oss mot toppen !

Vålerengadamene banka Fortuna 2-0 søndag. Neste serierunde må de ha fru Fortuna i ryggen om de skal snyte Medkila for opprykk og ta plassen i Toppserien sjæl. Hvem hadde trudd…? Det er mange tanker som strømmer gjennom et vaskeekte Enga-hode i disse dager. Jeg mimres mine første økter på Valle. Det var gressbaner på nivå … Fortsett å lese «Vi danser oss mot toppen !»

Vålerengadamene banka Fortuna 2-0 søndag. Neste serierunde må de ha fru Fortuna i ryggen om de skal snyte Medkila for opprykk og ta plassen i Toppserien sjæl.

Hvem hadde trudd…?
Det er mange tanker som strømmer gjennom et vaskeekte Enga-hode i disse dager.
Jeg mimres mine første økter på Valle. Det var gressbaner på nivå med bestemors potetåker, harde 4’er baller og lite kroppslig koordinasjon. Når du får kallenavnet ”Bambi på isen”, da burde du skjønne at fotball ikke er den optimale idretten å drive med… Men standhaftighet og pågangsmot kan gjøre så mangt. Og når du får være med å spille ball med gutta i friminuttet på barneskolen, med VIF-skjorta som fast antrekk, da er egget lagt og framtida staka ut.

Og nå – maaange år etter, spiller jeg med jenter som har vært på landsen, jenter som puster fotball dag ut og dag inn. Og hvem hadde trudd det, der jeg gjorde meg klar for fotballtrening med rosa hårbånd og matchende stillongs for 15 år siden.

La meg oppsummere det siste tiåret for Vålerengas damelag:

– Vi spiller 3 sesonger i 1. divisjon. Vi rykker ned til 2. divisjon, holder på å rykke ned til 3. divisjon, men holder oss.
– Laget etablerer seg i 2. divisjon og det ser lenge mørkt ut for toppspill (faktisk hele 7 år).
– Så rykker vi opp til landsomfattende 1. divisjon, igjen.

”Første” sesong i førstedivisjon på mange år, arter seg på følgende måte: vårsesongen går over all forventning, og jammen gjør ikke høstsesongen det samme. Og jaggu ligger jentene plutselig an til å rykke opp i TOPPSERIEN.

For meg er dette helt fjernt. Men allikevel en realitet.

For etter gårsdagens kamp mot Fortuna Ålesund, er det nesten klart hvem som skal ha 3. plassen denne sesongen. Samtidig åpner det for en skikkelig thriller neste helg. Da går nemlig siste kamp av stabelen mot laget som ligger på 2. plass, 2 poeng foran oss. Medkila blir en hard nøtt. Og vinner vi den kampen, spiller Vålerengas damelag i Toppserien for kvinner neste år. Og da begynner vi å snakke!

Vi har hele tiden vært klare på at opprykk ikke er et mål. Men jeg kan innrømme at det er mange Engajenter som kommer til å få en lang ferd hjem fra Harstad neste helg, hvis dette ikke holder helt inn. Og vi skal gjøre alt som står i vår makt for å gjennomføre 2010-sesongen med stil!

Vi er et topplag. Det er fakta faen!

Legg igjen en kommentar