Dagboka tirsdag 19. oktober 2010

Molde gjorde jobben og nå begynner Tromsøs muligheter til å ta igjen Vålerengas forsprang og bli få. Så vidt vi kan forstå så er sølvet bombesikkert dersom Vålerenga greier å karre til seg to poeng (og med tanke på målforkjellen så holder det nok med ett) på de neste tre, alternativt at Tromsø gir fra … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 19. oktober 2010»

Molde gjorde jobben og nå begynner Tromsøs muligheter til å ta igjen Vålerengas forsprang og bli få. Så vidt vi kan forstå så er sølvet bombesikkert dersom Vålerenga greier å karre til seg to poeng (og med tanke på målforkjellen så holder det nok med ett) på de neste tre, alternativt at Tromsø gir fra seg poeng.

Hun renser strupen

Med hjelp av den gamle Vålerengahelten Magne Hoseth så greide Molde bragden å slå Tromsø i går kveld. Dermed har Vålerenga åtte poengs klaring til Tromsø med tre kamper igjen å spille. Sikkert som penger i banken er det ikke, men det begynner å nærme seg. Kan tenkes vi hører en arie allerede til helgen.

Økonomi

Denne gikk oss hus forbi i forrige uke – i hvert fall meg, men godt nytt kan aldri gjentas for ofte: Dagsavisen melder at Vålerenga har fått orden på økonomien i år etter å ha gått underskudd med 21 milllionoer i fjor. I praksis så vil det si at Vålerenga går i null, eller i pluss dersom en tar med spillersalg.

Et av de viktigste tiltakene Vålerenga har gjort er å redusere spillerstallen skriver avisen. Men det har vært andre kutt også.

– Ja, vi har tatt bort 13 årsverk i klubben. Og det har både vært innenfor det sportslige og det administrative apparatet, sier Pål Breen.

Han fortsetter.

– Når det gjelder neste sesong, vet vi sånn noenlunde hva publikums- og medieinntektene kommer til å bli. Nå jobber vi med å sikre sponsorinntektene, og det burde gå lettere når det går bra sportslig.

Breen skryter også av innsatsen til Martin Andresen og Truls Haakonsen i denne sammenhengen.

– De har vært med i denne prosessen fra dag én. De har hele tida vært involvert. Men vi har fortsatt en stor jobb foran oss. Målet er å gå med overskudd og tjene penger. Samtidig skal vi etablere oss blant de fire beste lagene i Norge, avslutter Breen i Dagsavisen.

Fredrik Carlsen

Og apropos reduksjon av spillerstallen så skriver Aftenposten at Fredrik Carlsens låneopphold i Aalesund gjøres permanent. Han blir dermed AaFK spiller fra og med neste år. Med tanke på alle unggutta som banker på Vålerengas midtbanebør for tiden er det sikkert ikke det dummeste valget man kunne tatt. VPN takker for innsatsen i Vålerenga og håper han får en god karriere der i vest.

Et fromt ønske om støtte

Følgende rant inn i vår postkasse i går kveld:

VPN kan kanskje oppfordre Klanskvinner og menn til å ta turen nordover for å hjelpe damene til opprykk. Kampen går søndag 24. okt klokken 13. Dessverre går det ikke an å kombinere Lillestrømkampen og tur til Harstad (Har sjekket SAS og Norwegian) men kanskje er det en og annen Vålerenga mann eller kvinne som befinner seg nærmere Harstad enn Oslo den helgen. Damene trenger den hjelpen de kan få.

Amen, skriver vi.

Legg igjen en kommentar