Dagboka torsdag 14. oktober 2010

Om det snør første vinterdag blir det en lang og snørik vinter, sies det. Om den første vinterdagboka er kort kommer våren tidlig, sier vi. I går antydet vi at Norge plutselig kunne befinne seg på tredjeplass i EM-gruppa vår etter kampen mot Danmark 26. mars neste år. En del altfor ivrige lesere har reagert. … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 14. oktober 2010»

Om det snør første vinterdag blir det en lang og snørik vinter, sies det. Om den første vinterdagboka er kort kommer våren tidlig, sier vi.

I går antydet vi at Norge plutselig kunne befinne seg på tredjeplass i EM-gruppa vår etter kampen mot Danmark 26. mars neste år. En del altfor ivrige lesere har reagert. Siden Portugal ikke spiller sin neste kamp før i juni, kan visstnok Norge ikke være dårligere enn nummer to etter danskekampen, sies det. Et skikkelig magaplask med andre ord, men vi venter med å legge oss på rygg eller flate ut fullstendig av den grunn.

– Den som legger seg unødvendig flat blir ofte liggende, sier vårt tungetalende forbilde, Nils Arne Eggen. Derfor blir vi stående på vårt til diskusjonen glir over av seg selv. Litt ryggrad må det kunne forventes selv hos oss i VPN.

Ellers er det ikke stort mer å berette enn at det er første vinterdag i dag. Nå kommer den kalde fine tida, endelig fred å få, sier de som har greie på det. I tillegg er det attpåtil torsdag også, for å si det med en stor sleiv smør på et stykke fett flesk, og da vet vi jo alle at det er dagen da skjulte makter er særlig nær menneskenes verden. Folketradisjonen forbyr oss selvfølgelig å unngå mang slags arbeid i dag, for eksempel å spinne. Men å bruke dagen til å komme i kontakt med det overnaturlige og dermed øke menneskenes krefter, er helt ålreit.

Så derfor lar vi være å spinne videre på denne dagboka. Vi kontakter heller overnaturen og henter skjulte krefter for å hamle opp med Sparta i kveld. Ikke noe ville være mer overnaturlig enn at Vålerenga overtar førsteplassen i GET-ligaen i kveld, bortsett fra den derre vrien med Portugal i mars.

Og om det skjer, kjære kverulanter, at Vålerenga ikke topper hockeyserien før kveldsnytt, da legger vi oss pladask for godt.

Legg igjen en kommentar